» »

Problem nec 3500

Problem nec 3500

Brutal Corpse ::

Torej imam nec 3500 dvd pekač pa mi med peko dvdja izpiše "communication error" v nerotu in "napaka v beležnici" v alkoholu seveda mi pri tem fenta dvd. Zdej ne vem al je kej s pekačem narobe al pa je kšna druga fora.

Samson ::

Imel podoben problem - zamenjal kabel dela kot sus.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Brutal Corpse ::

Jah sm mel isti kabel prej na cd pekaču in ni blo nobenih problemov. No bom probu

Brutal Corpse ::

Sm probu, kot kaže bo zdej delal.
Hvala za nasvet!

Samson ::

Men je okrogel kabel pozrl nemalo zivcev...Pa sem se pred tem s kolegom pogovarjal, da naj sprobam zamenjat kabel, pa se mi je zdel nekakosmesno menjat kabel namest reinstal sistema. Pa je prav tako pred tem delalo ene par DVD peck na njem pa se kaj druzga povrh. Toda niti preiskuseni kabli niso 100%. To je prvic v moji dolgoletni karieri da je kriv navaden ide kabel. Pa tolk sem bil navdusen nad okroglim kablom, ki sem dal zanj cca 2.800 sit. Bljah...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

pviran3 ::

Imam podobne probleme z cd-rw liteon 52x24x52. Ne meče mi errorov vn, vendar je cd po peki poln napak in skoraj neberljiv. Zamenjal se ga za plextorja, zadeva je boljša, vendar se mi zdi, da se še pojavljajo problemi.

Vedno sem krivil pekač ali pa kar celo računalo. Na kabel pa sploh posumu nisem!

Bom poskusil tudi to!

LP

Brutal Corpse ::

Jst sm dokončno ugotovu kaj je blo pr men narobe. Narobe je blo to, da je bil na istem ide-ju še drugi dvd pogon.Kljub ata 133 kablu bi razumu če bi prišlo do konfliktov če bi iz cd-ja na cd snemu ampak sm snemu iz diska na cd torej ne vidm logike.Enak sm mel prej naštiman na plextorju cd-r pa je delal vse v redu. Probu sm že vse s temi masterji in slavi pa ni nč pomagal edin še cable select nism probu ker se mi več ne da s tem ubadat. Zdej drug dvd pogon ne bi rad dal poleg diska na isti ide tko, da vidm edino rešitev da dam disk na sata oba dvd pogona pa na vsak svoj ide. Če ma pa kdo kakšen drug predlog se pa seveda priporočam.

pviran3 ::

Imam na ide 1 disk ata133 in dvd-rom na ide2 pa cd-rw

Quikee ::

Jaz mam oba moja DVD pekaca na istem 40 zilnem IDE kablu pa ni problemov.

Brutal Corpse ::

Jah ne vem. Sej po zdravi teoriji bi mogl delat če maš dva na istem kablu sam kot vidmo ni vedno tko.

JACK1 ::

HI!
Jst imam problem z pekačem NEC DVD_RW ND-3500A!!!
Najvišja hitrost pisanja CD-R je 48x ampak mi v nerotu zazna samo 32x medij pa imam smart buy 48x, najvišja hitrost DVD-R je 16X ter ko zelim zapeči DVD mi v nerotu zazna 12x medij pa uporabljam Verbatim 8x hitrost, ko pečem dvd z hitrostjo 8x mi dvd peče več kot 20min. in bufer pri nerotu skače od 0-100%, če pečem z 2x hitrostjo dvd isto časa peče samo da bufer ne skače in je skor skoz na 100%.
PROSIL BI ZA NASVET KAJ MORAM NAREDIT KER RES NEVEM PEKAČ JE ČISTO NOV!


HVALA!

LP JAKA

Quikee ::

"Najvišja hitrost pisanja CD-R je 48x ampak mi v nerotu zazna samo 32x medij pa imam smart buy 48x, najvišja hitrost DVD-R je 16X ter ko zelim zapeči DVD mi v nerotu zazna 12x medij pa uporabljam Verbatim 8x hitrost"
Kaj pise na mediju je deklarirana hitrost.. in ni nujno, da ti bo pekac pekel s taksno hitrostjo. To je doloceno v samem firmware-u od pekaca s kaksno hitrostjo bo pekel kateri medij in v zelo dosti primerih je tak, da ne bo maksimalno pekel s tisto hitrostjo kot je dana na samem mediju. Zato je to cisto normalno.

"ko pečem dvd z hitrostjo 8x mi dvd peče več kot 20min. in bufer pri nerotu skače od 0-100%, če pečem z 2x hitrostjo dvd isto časa peče samo da bufer ne skače in je skor skoz na 100%."
OK To pa je cisto nekaj druga.. zgleda, da pekaca nimas v UltraDMA 2 nacinu... ali pa mas probleme z IDE Driveri. S pekacem ni nic narobe le porihtanega ga nimas tako kot je treba. To se dostim dogaja.. zato ti predlagam da si preberi to temo in tudi v njej sprasuj o tvojem pekacu ker je namenjena Nec DVD pekacem.

Moderatorja bi prosil, da to temo zaklene.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100831 (25340) nuclear
»

Omejitev hitrosti pri peki CD

Oddelek: Pomoč in nasveti
282957 (2957) Dr_M
»

Lastniki NEC 2500A DVD+-RW izkušnje prosim (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
656120 (4736) pingo76
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515186 (4499) wilecoyot
»

V kolikšnem času vam posname poln 700MB CD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
644715 (3824) Lime

Več podobnih tem