» »

Kaj NE kupiti!!!

Kaj NE kupiti!!!

«
1
2 3

AtaStrumf ::

Kaj ne kupiti? Malo smešen naslov teme, a je zelo primeren. Par dni nazaj so naokoli talali reklame od Harvey Norman-a, kjer oglašujejo tudi RIMAX 32x CDR-je pakirane po 10 kom. v slim škatlicah za 890 SIT. Izgledajo takole:



Vsekakor odlična cena, bi si človek mislil. Tako sem si mislil tudi jaz, ko sem kak mesec nazaj prvič naletel na njih in jih kupil 40 komadov. Ti so se nekako izkazali za OK. Jaz namreč vse kar zapečem z Nero-tom in kar se da preverit tudi preverim in vse, ki sem jih preveril so delali, nisem pa preveril vseh, ker image-ov NERO ne zna preveriti, čeprav meni ni čist jasno zakaj. Morda kdo pozna kak progi, ki preveri tudi posnete image-e?

No ker so bili tako poceni in ker so se vsi preverjeni dobro izkazali sem šel kupit novih 50 komadov. No pri teh se je pa hitro zalomilo. Dva zaporedoma se nista dala prebrati v celoti. Tam nekje pri 98% je javilo error. SHIT!!! Kaj pa je zdaj to. Odločim se pregledat CDR-ja in vidim tole:



neskompresirana slika

No da ne bom preveč dolgovezil. Od 50-ih je bilo več kot 20 takih in ker se mi jih ne da vračat, jih namravam uporabiti kot 650MB, ampak to še ni konec zgodbe. Po izredno ugodni ceni sem potem dobil še (P)RIMAX pito 50-ih CDR-jev in ker sem jih naročil preden sem vedel da gre za očitno isto sranje z P spredaj sem jih moral obdržati, ker je kolega trdil, da so mu še vsi delali. OK si rečem da vidimo. Zadeva izgleda takole:



Že na prvi pogled opaziš čudne popacane robove in z nelagodnim občutkom se lotim snemat prvega. Kaj se je izkazalo? Do sedaj sem našel enega na robu olupljenega, ki ga nisem niti poskušal posneti, ostalih 10 pa so se VSI pri preverjanu upočasnili na cca.66% in so se preverjali okoli 4 minute namesto manj kot 3 kot je to ponavadi za poln 700 MB CD.

Veliko ljudi ne preverja posnetih CDR-jev in se bojim, da bojo mnogi neprijetno presenečeni, zato tudi tale post. Toplo vam priporočam, da se teh CDR-jev na daleč izognete in bodite v prihodnosti malo bolj pozorni, ker se pojavljajo tudi slabi CDR-ji.

p.s. en kolega, ki malo slabo posluša je tudi kupil tele Rimax CDR-je v Harvey Normanu, k sreči samo 10 kom. in so bili VSI po robu opraskani, točno tako kot moji.
  • zavaroval slike: Gandalfar ()

c3R4R ::

Živjo,

jah, jst mam tud tele Rimax CDje (še enega neposnetega), pa mi vsi čist kul delajo (zaenkrat). Jst sm kupil za razliko od tebe samo 10, ampak ni problemov. Jst sm jih nabavil v Domžalah po ceni 950SIT.

Sicer pa. Ali lahko sploh zahtevaš garancijo za CDje, ko je že enkrat odprt?? Pol lohk rečejo, da si ga ti spraskal8-O
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

flipflop ::

Jaz uporabljam PRINCO 700 MB cd-rje pa mi vsi delajo. Ne vem zakaj bi šel zamenjat za druge da prišparam tistih 100 sit.:\

Dr_M ::

tako kot AtaStrumf sm jest meu probleme s slovenskimi ULTRA cdji. samo pr men po cca 60 minuti niso delal vec, ali pa je hitrost branja padla na 4-8x.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

pingec ::

kako pa preveris cd?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

zile ::

king: Če misliš že posnetega, potem ga lahko z NeroCD Speed

Highlag ::

Nekaj časa nazaj sem tudi jaz naletel na slabe CD-je samo da na moje še 600MB ni blo možno zapečt. Bli pa so Dataright deklarirani 80min 700MB. ;((

CD-je sem stestiral na 4-ih različnih pekačih. (Z istimi rezultati)

:\

jero_no1 ::

Primax cdji so k****. sm jih kupu 15 kom. in od tega jih je šlo 10 kom. u smeti. (od takrat naprej mi je tud začeu pekač neki zajebavat tud z drugimi cdji)

JustVi ::

Jaz res ne vem kaj se zajebavate z vso šaro, ko so odlični CD-ji čisto poceni.

npr. Princo pridejo 69.2 SIT

iration ::

Jaz tam, kjer si ti kupil te CD-je, kupujem Plextorje. Nimaš boljšga.

Drugače pa lahko za preverjanje uporabiš CDCheck, slovenski program.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

MEDENA ::

RES VAS NE ZASTOPIM ZAKAJ NE KUPUJETE TRAXDATA 52X SPINDLE 50KOM 3790 SIT - COMTRON ....MISLIM....dons sem bil v Harveyu pa me je skoraj kap, k sem videl 50kom spindle VERBATIM 5200 SIT !!!! mislim cene imajo take da glava peče.....pa en 19' CRT MONITOR IIYAMA 5114 al nekaj podobnega, morda je celo 20' cena že 1 leto ista....cca 180000 ....pa saj niso NORMALNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dr_M ::

RES VAS NE ZASTOPIM ZAKAJ NE KUPUJETE TRAXDATA 52X SPINDLE 50KOM 3790 SIT

jest sm 5 komadov od 30 stran vrgu. 20 jih se caka na pecenje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jastreb ::

jaz ponavadi kupim cd-je ko grem v kako koli trgovino in če vidim, da so poceni (stanejo manj od 1000 sit, cenejših od 900 sit mislim, da še nisem nikjer zasledil) in, če jih potrebujem pol vedno kupim 10 cd-jev v slim škatlicah.

Highlag enkrat sem jaz tudi kupil 10 cd-jev DataRight v slim škatlicah in so bili vsi OK, še zdaj delujejo ko je treba - brez problemov.

enkrat se mi je zgodilo, da sem kupil 10 cd-jev Creation v slim škatlicah in vsi so OK, brez napak, še zdaj delujejo. potem sem kolegu to povedal in ker so bilo 700mb, pa 48x, povrh vsega pa še poceni in lepi cd-ji si je on kupil 25 cd-jev v torti. od vseh cd-jev jih je zapekel samo cca. 4 ostali pa so bili vsi z nekimi napakami. po nekaj % zapečene datoteke je pakač sam zaključil proces in izvrgel cd, ne da bi ga do konca zapekel. pol sva še 2 njegova Creation cd-ja iz njegove torte poskusila pri meni. pekač je pekel pol hitreje ali pa še počasneje kot sem nastavil hitrost. zapeklo je do konca, samo ko je kolega doma poskusil cd, cd ni deloval pravilno.

AtaStrumf tebi pa ne vem kaj naj rečem. drugič ne glej teh par tolarjev. jaz dam rajši teh 50 sit ali pa tudi 100 sit več in pol cd deluje kot je treba. pa kopuj tiste cd-je za katere veš -oz. si jih že sam preiskusi- da delujejo OK. po vsem tem kaj se je zgodilo tebi in mojemu kelegu tek par sit res ne bom gledal. kaj mi pol pomaga 25 cd-jev v košu?

lp l

DjTonic ::

Jaz sem imel podobne težave s CD-ji Dataright (Nekje decembra). Bili so pakirani po 10x slim, drugi pa 25x tortica. Pri nekje 90%+ je zaštekalo pri nekaterih že prej. Tudi ti so imeli tak čuden rob na robu cd-ja. Zgleda, da ga proizvajalci nekaj fiksajo. Glede vračila pa tako: Prodajalec mi je brez težav dal nove nove cd-je, kljub temu da sem jih nekaj uničil, se pač moraš malo razburit >:D.

TribesMan ::

A je res tako težko dat tistga jurja več pa maš kvalitetne CDje? Recimo Plextorjevi 50 komadov na štangi (medije dela Taiyo Yuden) in pridejo 5500SIT. Pa še noben se mi ni sfižil...

Mene so učili da nimam toliko denarja da bi kupoval poceni...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

jastreb ::

MEDENA in DR_n ta moj kolega je zdaj kupil TraxData in teh nekaj kaj jih je zapekel deluje OK. sicer pa TraxData mislim, da ima svoje cd-je na slovenskem trgu že precej časa in kolikor sem jaz slišal bi to naj bili zelo dobri cd-ji.

Yohan del Sud ::

Ja. Ampak Traxdata mi je še vsak delal...
Cena?
"ducks and run" :8) :\

Dr_M ::



traxdata 52x zapecen z yamaho crw3200, prebran z liteonom 411s



traxdata 52x zapecen in prebran z yamaho crw3200.
taki so bli usi cdji, tut ce sm jih z liteonom zapeku.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Yohan del Sud ::

Kaj čm rečt..

Sam imam asus/pioneerja...

To lahko vpliva... Proizvajlaci medijev sodelujejo s proizvajalci čitalcev medijev....

Dr_M ::

no sej ce se druge testiram, je biu en celo dobr...shit...ocitno bom mogu zacet pect na dvdje...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

@ljash ::

jst sm pa unih - EURODATA približno 5 kil (okrog 600) nabavu ene dva mesca nazaj pa sm jih dons 30 naključno preveru pa vsi delajo bp. Aja, so 650 MB in na njih je deklarirana max hitrost 16*, jst sm jih pa peku 40* :D . So bli pa po 290 SIT/10 kom. (edin malo bl tanki so, sam jih mam itaq u torbi...


LP

chucki ::

;(( ;(( Js sem kupi 50 cdjev creation od tega mi jih je 20 unicl pr 98%. Skart roba ;((
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Myth ::

Nekoc ko sem sel kupit v Comtrona Cd-je SMARTBUY, mi je dala prodajalka račun, pa jo vprašam, če ga bom sploh nucal. Rekla je, da lahko reklamiram in zahtevam denar nazaj, če se jih več kot 1/3 uniči, s tem, da veš, da NI KRIV TVOJ CD-ROM!!! Moj CD-ROM je okey, na njem sem prepekel več kot 1000 cd-jev , bi lahko rekel, ampak kdo šteje. Od tega sem jih okol 70 mogoče stran vrgel(tud nisn štel). 8-O :D

Malo vprašajte kako je s tem, ko kupujete CD-je. Mogoče boste presenečeni. :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

DjTonic ::

Moj CD-ROM je okey, na njem sem prepekel več kot 1000 cd-jev

Jaz bi tud mel cd-rom, ki peče cd-je :D.

Myth ::

Sorry za pomoto. CD-burner torej, da bomo točni in vi srečni. :D :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

AtaStrumf ::

Ja tele Creation sem tudi jaz takoj videl da so totalen crap ko mi je en kolega prinesel ene dva da sem mu nekaj posnel. Kako lahko reklamiram? Ker so VSI na ENAK način poškodovani in niti niso opraskani, ampak je pomoje ena plast znotraj CDR-a poškodovana. Ampak kot pravim se ne grem zezat, ampak so pa tole bili prvi CDR-ji, ki sem jih jaz odkril, da so imeli tako velik procent napak. Niti tiste pisanke mi niso povzročale težav, so pa pol tile Rimax-i vse not prinesli. Pravzaprav sem imel do teh Rimax-ov 100% izkoristek, če nisem sam kaj zaj****, tako da sem bil še toliko bolj presenečen.

Kupujem pa čim ceneje, ker ob 9k za kabel na mesec zapravim še malo premoženje za CDR-je, tako da bi lahko za ta denar že kar nekaj original CD-jev/DVD-jev ali pa kak špil nabavil VSAK mesec. Zato poskušam, vsaj pri CDR-jih minimizirat strošek in ker do sedaj nisem imel problemov, sploh nisem pomislil na razne Plextor/Sony/TDK/KODAK/Traxdata/Philips/Basf/TEAC CDR-je. Nič ni 100%, tako da ne mislim plačevat več kot je potrebno, ker bom itak moral VSE preverit, če želim bit 100%. Ne kupujem pa največjega crapa (tile Primax pita - pravzaprav torta, ker je tako visoka :D - so izjema), ampak zlato sredino. e-proformance so se recimo odlično izkazali, pa tudi vsi ostali, samo tile (P)Rimax ga nekaj bixajo in ker jih imajo v Harvey Normanu en ogromen kup se mi je zdelo, da vas moram opozorit.

fictionel ::

jest pečm na TDKje (slim case, 650mb) pa še usi, tud po treh letih nonstop uporabe, delajo brezhibno.

Za 700mb pa ponavad Smarbuye, pa so mi tut kr ok. (frendu se pa ful uničujejo >:D )

G@MER ::

Sam pa že nekaj časa kupujem MMORE 700MB v slim škatlicah in vsi delajo tako, kot bi moral. Pečem pa na TEAC 52/24/52;
52X CD-je pečem na 40X (za vsak slučaj raje počakam kakšno minuto, kot pa da bi moral iti do koša za smeti in vanj vreči CD!):))

LP!

jastreb ::

jaz pa imam Lite-on 48x24x48 - z pekačem vse v najlepšem redu:D
tudi jaz ko pečem cd raje dam na malo manjšo hitrost, kot pa na tisto za katero bi naj bil cd narejen. nrp: na cd-ju piše 48x, jaz pečem na 40x.............

Wad@ ::

Meni so všeč verbatim-ovi...

Phoebus ::

Imam Teac 24x pečko in dozdaj še nobenih problemov z nobenim CDjem na njej (tudi bere se v drugih pogonih OK vse).
Prej sem imel Philips pečko in je zasrala mnoooooogo CDjev (in ne, ni bil buffer underrun :\ ), oz. pekla je samo na določene firme.

Jst ::

Jaz pa priporočam Verbatim in TDK za LiteOn 48x12x48.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

kihc ::

Meni so najhujš oni cdji ki se jeih dobi v Italiji, full pocen nevem sicer firme ker jih že dolgo ne uporabljam, so pa taki da je vrhna stran prazna (ni potiskana).

Enkrat pa sem se celo zmotu in sem zapeku cd, pol pa na napačno stran cdja napisal kaj je na cdju. :D :D

/me and Teac 24/10/40 likes Syrotka

Poldi112 ::

To je vse zelo relativno. Jaz na LiteOn uporabljam eProformance, imam pa zelo slabe izkusnje z smartbuy.

TribesMan ::

eProformance tudi meni zelo dobro služijo... ubistvu so to eni redkih "tapoceni" medijev, ki so me pozitivno presenetili... v vsakem primeru veliko boljši mediji od smartbuya ali kakšne syrotke. Če ne druzga so vsaj scentrirani dobro in ne ropotajo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

BaRtMaN ::

Jaz poleg Plextorjev (Taiyo Yuden) priporočam še Fujifilm CD-Rje. Nimaš boljšega.

jastreb ::

tudi jaz sem že enkrat poskusil eProformance in sem z njimi zadovoljen. mislim, da so to eni taboljših cd-jev in še dragi niso.
na mojem LiteOn-u sem pekel cd-je različnih firm in z nobenim še nisem imel problemov, npr: da mi pekač ne bi hotel pečti zaradi firme cd-ja. moj LiteOn zapeče vse firme.

flipflop ::

Moj Sony na e-proformance snema počas. Syrotko sem imel mislim da 25 al 50 komadov in je vse posnel,se mi pa dost boljši zdijo princo ker jih snema hitr pa dobr. Tudi s smartbuy jst nimam problemov.

TheJack ::

eProFormance za svojo ceno niso slabi. Vsekakor precej boljši od smartbuyev, čeprav jih ista firma dela (Prodisc). Zna pa kvaliteta precej variirati. Lahko dobiš pack, kjer je vseh petdeset cedejev dobrih, lahko jih ima pa vseh 50 hude C2 errorje.

S TraxData (črnimi) nimam dobrih izkušenj. Pravzaprav ravno obratno....

Zadnjič sem kupil 50 pack sonyjev (v Harvey-Normanu) za nezaslišanih pet jurjev. Doma ugotovim da so made by Acer, kar ni nikoli dober znak. In res jih je imelo od petdesetih nekje 10-15 precej C2 errorjev. Nikoli več jih ne kupim.

Fujiji so precej v redu. Tisti v škatlicah so made by TY, tisti v spindlih pa made by Ritek. Oboji so odlični.

Nazadnje sem kupil Verbatimove DataLifePlus (Crystal) 48x Super AZO (Mitsubishi). Bili so celo relativno poceni - 4200 SIT za 50 pack. Sicer jih nisem ravno veliko posnel, ampak vsi ki sem jih, so brez napak. Po tujih forumih sodeč gre za ene najboljših cedejev sploh, ki se mirne duše postavijo ob bok Taiyo Yudnu in Mitsuiju.

Se še kdo spomni, ko so neki Nizozemci delali preizkus, trajnosti cd-rjev in kao ugotovili, da jih je večina zanič že po treh letih?
Prejle sem naredil preizkus. Vzel sem par najstarejših cd-rjev ki jih premorem in jih preizkusil z Nero CD Speedom (CD Quality Test).
Štirje philips cedeji (TY, zlati), posneti decembra 1997 niso imeli enega samega C2 errorja! Ti so bili najstarejši. Ostali so se sicer odrezali slabše (še najslabše nekoč tako cenjeni maxelli), ampak neberljiv ni bil niti eden. Pa sem preizkušal na Toshibi, ki je precej občutljiva na slabe cedeje. Poleg tega so bili preizkušeni cedeji shranjeni na spindlu, kar baje niso ravno idealni pogoji.
Me zanima, kako berljivi bodo čez 6 let današnji cedeji, kupljeni za nizko ceno in spečeni pri 52x....

|_CoBrA_| ::

Jaz sem tudi kupil CDje Creation pa mi ni zapeklo nobenega CDja. Vzrok je bil crknjen CDRW.

Drgač, pa najraje kupujem Princo, kakšno Traxdato, tu pa tam še kakšne Smart Buye.

Frend ima probleme na liteonu 32x12x40 da mi TDK cdje vse uniči. Čuden ta liteon
AMD Athlon (BArton core) 2600+@11,5*185, Abit NF7-S, 2x 256MiB Samsung TCCC,
Gigabyte Maya Radeon 9000Pro 275/550@325/640, Maxtor 160GiB SATA,
Nec 3500, LiteOn DVD, Plextor 52/24/52A, all in Chieftec Midi Tower Black

AtaStrumf ::

@Phoebus: Tudi jaz sem imel moj prvi CDRW Philips-a. To je bil tak junk od junk-a, da ni besed, ki bi to zadovoljivo opisale. In predstavljajte si, da sem se na tem sranju učil pečt CD-je, ki so takrat stali po 300-400 SIT na komad. GROZA!!! To so bile nepredstavljive muke. Pa tist njihov software je bil taka zalega hroščev, da so napram njemu Windowsi Millennium insekticid. In Philips je kao pogruntal CD-je. Svašta!

A ma kdo mogoče kake izkušnje DVD+/-R(W) mediji? Baje so precej problematični. Dost bolj kot CDR-ji, ki kot lahko tu tudi vidimo niso tako nedolžni kot se zdi na prvi pogled.

koyotee ::

mislm d so najbolši cd-ji za peko od sony-a in tud izkušne so tko pokazale:D
cena pove svoje
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

TheJack ::

Sony ne dela sam svojih cedejev. Tile, ki jih sedaj (v 50 packih) prodajajo v Harvey-Normanu, so made by Acer in so sramota za Sony, kot sem že napisal.

koyotee ::

ma harvey-norman ma itak samo krš robo

Dr_M ::

Benq dvd-ji so pa made by Sony. pa jih majo u harveyu :) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

sloxl8 ::

Mogoce je tole malo off-topic, pa vseeno.

Se komu zdi (ali sem to samo jaz), da Syrotke in Smartbuyevi CD-ji prav smrdijo? Ne mislim, da so zanic, ampak vonj je nagnusen.

Poldi112 ::

LOL. Sem sel vohat eProformance in Smartbuy in dejansko imajo smartbuy mocan vonj. Samo ni da bi soba zaradi tega smrdela.

kockish ::

Kje se dobi plextor CD-Rje? Nikjer jih se nisem videl?

Drugace pa priporocam MAM (ex. mitsui) (cca. 180sit v skatlici) in TDK (dobu 50-pack za 3990sit =)).

BaRtMaN ::

Ja, Mitsui so tudi zelo dobri. DVD in CD medije Plextor dobite v PC H.AND Computers. Enjoi! :))

pluto ::

Jest mam še dons zelene TDK cdje zapečene leta 1996 pa še dons delajo odlično prebere brez napak tudi pri 48x hitrosti pekac pa misl da je bil HPjev dvokratnik

Drugač pa mam zdej Cyberdrivov pekač 36x12x48 k je bil pr JAE v akciji za 9900SIT
in mi je samo en cd uniču in to je bil od dataright.

Uporabljam pa princo(super cdji), SKY, in smartbuy cedeje
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri CD-ji so najboljši?

Oddelek: Kaj kupiti
131187 (1029) BoBi
»

Memorex CDji - Is it live or is it Memorex? - opozorilo pred nakupom (slike)

Oddelek: Kaj kupiti
251595 (1121) TICKO
»

Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1009145 (6769) AtaStrumf
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776249 (4160) pingo76
»

Poceni prazni CD-ji (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
978413 (6659) Zheegec

Več podobnih tem