» »

Kabel ali ADSL

Kabel ali ADSL

BoGo ::

Pozdravljeni!

Doma se je pojavila velika dilema. Želim si dostopiti do Interneta preko malo močnejše zadeve kot je telefonska linija. Sicer do sedaj ni bil problem, ker niso pri nas ponujali kabelskega Interneta. Vendar pa se je sedaj pred odločitvijo za ADSL pojavil tudi Kabelski Internet z malo nižjo naročnino kot ADSL.

Očeta so že skoraj prepričali da se kabelski Internet splača in je skoraj boljši od ADSL, jaz pa sem skeptičen. A lahko malo prosim podate svoje izkušnje, kaj je boljše in kakšne so prednosti/pomanjkljivosti enega ali drugega. Skratka, za kaj se odločiti in ali je tistih 700 SIT naročnine + 800 SIT za večjo naročnino ISDN vrednih nakupa za ADSL?

Se opravičujem če slučajno podvajam temo. Odločiti pa se moram do petka, ker kot veste takrat poteče SIOL akcija.

Hvala vsem!
There are 10 kinds of people in this world:
Those who understand binary and those who don't.

Sami ::

To vse imaš že napisano v prejšnjih temah, moja izbira pa je seveda ADSL.8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

mit3k ::

BoGo povej ti s katerega kraja si, ker če je v tvojem kraju ponudnik za kabelski internet Telemach potem nimaš kaj razmišljat in vzameš adsl.

miha17 ::

Jz bi raje uzel ADSL...sem slišal da telemach bljahh...odlocitev je pa tvoja
nikol ni zadost

Jakka ::

Kakšen argument zakaj telemach bljah? Ali mate še zmeri stereotipe v glavi? S telemachom drugače ni nič narobe, saj se je v nekaj letih zelo popravu.

Sam bi se o tem ali adsl ali kabel odloču glede na isp-ja.

Kaufmann ::

Jaz sem na Telemachu(prek Amis-a) pa moram rečt da ni nekih problemov, ok ca. 1x na 2 meseca mi net ne dela za kakšne pol ure, to je pa verjetno zaradi priključitve novega uporabnika v bližini.
Osebno nimam pripomb

pingec ::

Moj stric prklopu telemach, upload cist v k****, kličemo na telemach, rečjo da ga bojo prestavl na nek drug prikluček in zdej dela, sam če neb reku (mnogi ne bi opazili da names 25kb/s imajo največ 4 kb/s uploada) bi še zdej plačeval za nekaj kar nima.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingec ()

Jakka ::

pingec: ne mislit, da se pri drugih isp-jih to in podobne nevšečnosti ne dogajajo ne dogajajo. Vedno se najde nek odstotek uporabnikov, ki ima probleme.

pingec ::

Pr telemahu je očitno večji, čudno da poznam veliko ljudi z adlsjem, noben nič tarnal, poznam pa tudi 3 s telemachom, od tega sta 2 imela velik sitnosti z odklopi, počasnostjo,... Aja en od njiju je reku da preklaplja na adsl :) torej bo ukinil kabel (30k priklucnine v smeti) in priklopil isdn ter adsl toliko o kablu :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

PARTyZAN ::

Fantje...tut dost folka na siolu se pritožuje (ja d0hz0r sej je monopolist :P) Tlele mi pa TM dela flawless...clo bolš kokr 90% folka ADSL (ping do gatewaya cca 6ms)

BoGo ::

Zakon!

Hvala vsem za odgovore in izkušnje. Ste mi vsaj olajšali odločitev. Jaz sem iz Murske Sobote in se mi zdi da bo ponudnik telemach. Baje da je kriza, če se ti en na istem priklopu spravi dol vlečt filme pa glasbo pa milijon drugih stvari. Potem so ostali na istem priključku na**bali.

Končna beseda je, da se splača dati jurja zraven in se nabaviti ADSL.

OK. Hvala, grem v teletrgovino.

LP
Boris
There are 10 kinds of people in this world:
Those who understand binary and those who don't.

ToniT ::

Pametno, Polde!

pingec ::

Imam občutek da telemach slabše dela na obali, ker imajo čist vsi probleme ping nad 100 :/
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

ombre ::

Hm jaz sem kar zadovoljen s Telemachom (g-kabel) (ping, prenos), edino na živce mi gre da se na Telemech PE Gorenjska ne moreš priklopit na ponudnika Arnes. ;( Tako da s(m)o dijaki in študentje na Gorenjskem na slabšem kot pa recimo tisti v LJ. Sicer pa mi ne gre v glavo zakaj je temu tako. Telemach je Telemach, al na Gorenskem al pa v Lj. Firma je ista ma pa zlo diskriminatorno politiko do nekaterih. :|
OmbreMan - Galaxy of knowledge

link_up ::

TM meni ne dela nobenih problemov ...
In and Out

PARTyZAN ::

BOGO kolk folka je na centrali je čist vseeno...nebi smel vplivat na delovanje tvojga neta...sicer pa sej boš sam vidu ko boš zadevo naroču pri siolu kolk cajta boš čaku in kakšen odnos bodo mel... :D

pingec ::

Dost bolši.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

ttquatro ::

Fantje in dekleta!

Najprej bi rad nekej komentarjev povedu

SIOL:

-slabo
dokaj drag, Siol TV čakaš za popizdit, včasih tudi za priključek, nujnost priklopa ISDN,
valda ti men jest teb itd itd
-Dobro
odlični prenosi, dober ping, dober upload, Dobri odnosi na tehnični pomoči in Krasna podpora s strani tehnične službe. Skoraj vedno zrihtajo. Deluje krasno lahko imaš več uporabnikov

Sam imam 4096/768k

Telemah:
-Slabo
Stalni problemi z tehnično pomočjo (nezrel odnos, nesposobni in neusposobljeni ljudje, ki ne vedo niti to kaj je mac addressa in si te podajajo 30 min, da ti spremenijo eno k.... Mac Addresso), lahko imaš prklolen sam en PC (razen če nimaš routerja)
Upload in dostopni čas(ping) obup, Redno prekinjanje vsaj dva do tri krat na mesec.
Telemah Kabelsi TV ma samo cca 50 kanalov, brez interneta na TV, poleg tega je še naročnina za tv dražja kot pa siol TV, majhen poštni predal, slabo zavarovan, velik spama
-dobro
Dokaj poceni storitev, zadovoljiv download

Računalnike popravljam že približno 8 let in vem kako in koliko se stranke pritožujejo, za spoznanje vam lahko povem da je blo do zdej največ problemov z storitvami LINK-A in Telemach-a, Kar se tiče siola, nisem sreču še nobenega, ki bi imel probleme z Siolom (razen neplačanih računov :) , pol pa jamra da ne dela :) ) ali pa skurjeni modemi, posledica strele, spet uporabnikova krivda, ali pa največkrat zjeban sistem, ne siol.

res pa je da nekaterim dela kabelski internet perfektno in carsko, toda koliko časa še?
Siol ima gužvo, zarad akcije, logično, zato je treba tud čakat. A se sploh komu sanja kolk dela je potrebno, da nekomu prklopjo internet, tega al onega?

v Glavnem prisegam na ADSL - TRENUTNO!!!

ko bo XDSL oz. VDSL bomo rekl še kakšno :)
roka roko umije :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

telemach, lj kabel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
555040 (3999) prideb
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1049608 (7290) flipflop
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548479 (8479) Skubi
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017554 (5755) Narcos Satanicos
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707898 (6204) DeLonghi

Več podobnih tem