» »

Klik in samo problemi

Klik in samo problemi

Grey ::

Formatiru sm windows xp, posneu gor zone alarm in service pack 2. Zadeva zdej ne deluje. A je treba certifikat zdej obnovit al mi kej preprečuje dostop do njega? Certifikat je na disku... Ko bi ga pa rad importu ga pa ni. Kaj bi lahko biu problem?

clip ::

če vidiš certifikat na disku, potem je tam in ga je potrebno samo uvoziti.Ni ga potrebno obnoviti.To je potrebno storiti le , ko ti poteče in te banka o tem obvesti.
ko ga uvažaš in ga ni na izbranem mestu, spodaj označi "all files" in takrat ga boš lahko označil in importiral, razen, če ga nisi pravilno shranil.
Upam, da ti bo uspelo.
Pozdrav od Clipa

Fora je v tem, da sm js očiju disk formatiru in shranu datoteko s končnico .crt al neki tazga(big mistake). Ni me opozoru, da bi lahko bla kaka druga datoteka oz. da je druga datoteka. Za back up pa ne vem če je naredu.

Spajky ::

Pa maš zadnjo verzijo ZoneAlarm (ker je SP sr*nje napravil z njim!)? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Ja mam 5.1.

ToniT ::

Če si shranil samo crt datoteko in te pri izvozu certifikata ni vprašal za geslo (pfx datoteka oz. zasebni ključ), boš moral zaprositi za nov certifikat.

TheBeeZee ::

Še boljša varianta pa je, da zamenjša banko s tako, ki ima varnost porihtano tako kot se spodobi. Recimo tako, ki ti za dostop do elektronskega bančništva ne da samo elektronskega certifikata, ki ti ga lahko iz okuženega računalnika kdorkoli ukrade, ampak da imaš token kartico, ki jo mora nepridiprav fizično imeti, poleg tega pa potrebuje še seveda geslo. "Nekaj kar veš in nekaj kar imaš", to je prava varnost. Pri Kliku je potrebno samo "nekaj kar veš" (geslo, namreč).

Vsakokrat znova se čudim, koliko naivnih uporabnikov še uporablja Klik... groza.

SnakeBite ::

Jest sm meu isto sr.... Najbrž res shranu tko da ti ni ponudil nobenga gesla. Vsekakor ti more pri shranjevanju zahtevat eno geslo za certifikat, k ga pol vpišeš pri nalaganju. Če nimaš tega kr pejt po nov certifikat (jest sm to kr ene parkrat naredu, k še nism poznal Slo-Techa)

tigrr ::

herbie: od zacteka uporabljam klik in mi je sistem s cetifikatom cist ok. Pac ne rabm druge stvari kot gesla met, ni mi treba nobenih kartic nosit seboj ce delam na razlicnih masinah..

Ce te pa tko zlo skrbi za varnost, lahko pa brez problema proKlik narocis pa je. Sicer pa je se certifikata iz diska ne da kr tko ukrast, 1. ker ni izvozljiv 2. ker tut ce ga kdo ukrade je zasifriran. Popravi me, ce se motim.

Apple ::

herbie: Četudi bi se po tvoje dalo nekomu speezditi certifikat, še vedno je tu geslo, ki ga moraš poznati... 3x se lahko zatipkaš in stvar je blokirana.

Če bi bli vsi pošteni, potem ne bi rabili certifikatov in žetonov :D :D
LP, Apple

TheBeeZee ::

tigrr motiš se. Vse kar moram narediti je na tvojem računalniku namestiti program, ki beleži vse, kar tipkaš. Potem samo počakam, da vtipkaš svoje geslo in imam neomejen dostop do tvojega bančnega računa, ker si lahko sedaj sam izvozim tvoj privatni ključ in si ga skopiram na svoj računalnik. Z maso raznoraznih črvov, trojancev in virusov, ki dandanes krožijo po internetu, je to trivialno in veliko število teh parazitov ima vgrajeno prav to funkcijo (beleženje tipk). Če imam kartico, potem kaj takega ni možno, ker je številka, ki se izpiše na kartici (in ki služi kot geslo) vsakokrat drugačna, torej mi keyloger čisto nič ne pomaga.

Apple ::

Hmm, ja, to se da ob predpostavki, da imaš tuji certifikat...

Drugač pa se vse transakcije beležijo, tako da je vse izsledljivo :)
LP, Apple

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
697134662 (41671) WizzardOfOZ
»

Internetno bančništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7419712 (15398) Tilen
»

Kako najti certifikat NLB na PCju?

Oddelek: Programska oprema
3415983 (15015) SkIDiver
»

cerifikat za klik nlb (strani: 1 2 )