Forum » Omrežja in internet » 16 rač z Win XP v omrežju
16 rač z Win XP v omrežju
Kukuc ::
Pozdravljeni!
Imam težavo s povezavo 16 računalnikov v omrežje. Na vseh laufajo Windowsi XPji. Ko se jih naenkrat v mrežo poveže 10 računalnikov, 11-ti ne more več notr in sistem zablokira. Ali mogoče kdo ve kakšno rešitev za to?
Hvala za pomoč.
Imam težavo s povezavo 16 računalnikov v omrežje. Na vseh laufajo Windowsi XPji. Ko se jih naenkrat v mrežo poveže 10 računalnikov, 11-ti ne more več notr in sistem zablokira. Ali mogoče kdo ve kakšno rešitev za to?
Hvala za pomoč.
ferdo ::
imaš v routerju nastavleno samo 10 IPjev?...
JE mogoče problem v hardweru?
nekaj omejuje razširitev mreže na več kot 10IPjev...
raziskuj dalje.
PS: spet nekdo, ki poda pomankljive informacije. Si že kaj analizeral problem?
JE mogoče problem v hardweru?
nekaj omejuje razširitev mreže na več kot 10IPjev...
raziskuj dalje.
PS: spet nekdo, ki poda pomankljive informacije. Si že kaj analizeral problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ferdo ()
Djuro ::
Ne more več notri kam?
WinXP (pa tudi NT, 2k) hendlajo največ 10 connectionov naenkrat (to pomeni, da se na tako masino lahko connecta - jemlje fajle, ali kaj podobnega) do vključno 10 uporabnikov naenkrat.
Ce potrebujes vec, potem daj na en racunalnik server varianto operacijskega sistema (w2k3, w2k server, ali katerega od linuxov).
WinXP (pa tudi NT, 2k) hendlajo največ 10 connectionov naenkrat (to pomeni, da se na tako masino lahko connecta - jemlje fajle, ali kaj podobnega) do vključno 10 uporabnikov naenkrat.
Ce potrebujes vec, potem daj na en racunalnik server varianto operacijskega sistema (w2k3, w2k server, ali katerega od linuxov).
Kukuc ::
To sem slišal, da win xp premorejo samo 10 connectov, zanima me, če kdo pozna kakšen trik ali pa nadgradnjo, ki bi to težavo odpravila. Ena od variant je res verjetno ta, ki jo je priporočal Djuro, toda rabim na vseh računalnikih enak OS to so winxp.
ferdo ::
imaš ruter...
na njegov interni switch priklopiš 4x po 8portni switch in imaš 32 conectov?..oz. 4 manj= 28 .
ali pač, si ti kako drugače to zamišljaš?...
na njegov interni switch priklopiš 4x po 8portni switch in imaš 32 conectov?..oz. 4 manj= 28 .
ali pač, si ti kako drugače to zamišljaš?...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ferdo ()
BigWhale ::
Ce bi rad, da se na en racunalnik priklopi vec kot deset drugih, si bos moral omislit kak strezniski operacijski sistem.
Razmisli o enem racunalniku na katerem bom GNU/Linux operacijski sistem, kjer tece Samba in brez problema poskrbi za vse tvoje odjemalce.
Razmisli o enem racunalniku na katerem bom GNU/Linux operacijski sistem, kjer tece Samba in brez problema poskrbi za vse tvoje odjemalce.
sash ::
To kar je Đuro napisal drži samo za dostop večih računal do datotek enega od računalnikov, samo omrežje pa mora delovat in tudi deluje z bistveno večjim številom računal.
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
dzinte kinte ::
Key : HKLM \SYSTEM \CurrentControlSet \Services \LanmanServer \Parameters
Entry : Users
System : NT, 2K
Type : REG_DWORD
Range : 1 to FFFFFFFF
Number of users who can log on simultaneously on a Windows NT Server machine. See also Max Users Allowed.
To sem nekje našel.
Samo na svoji mašini ne najdem tega vnosa v register tko da ne vem.
Entry : Users
System : NT, 2K
Type : REG_DWORD
Range : 1 to FFFFFFFF
Number of users who can log on simultaneously on a Windows NT Server machine. See also Max Users Allowed.
To sem nekje našel.
Samo na svoji mašini ne najdem tega vnosa v register tko da ne vem.
dzinte kinte ::
To my knowledge the only way around the 10 user limitation is to use a non-IIS web server to share the files. MS provides its open source Cassini Web Server which doesn't have the 10 user limitation. This is of course not as eloquent a solution as would be sharing the actual file system but for someone who can't get off their wallet long enough to buy the server OS it will work. Otherwise as Daniel suggested, if you plan on ever growing the use of XP will limit you and you should probably look at other options such as a dedicated server.
Sem malce pogledal, ker imam isti problem tudi jaz v službi. Ampak očitno ne bo pomagal nikakršen trikec. Se pravi kak ne IIS web server ali pa windows 2003.
Sem malce pogledal, ker imam isti problem tudi jaz v službi. Ampak očitno ne bo pomagal nikakršen trikec. Se pravi kak ne IIS web server ali pa windows 2003.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinte kinte ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IIS problemiOddelek: Omrežja in internet | 1586 (1304) | extr3m3 |
» | Stoprvič: Linux vs. Windows. Slednji varnejši? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 12608 (9843) | Nejc Pintar |
» | Kako sestavit poceni in dober server???Oddelek: Strojna oprema | 1492 (1194) | Mr.B |
» | Win XP[ za/proti ] (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 5099 (3901) | CaqKa |
» | Program za web server?Oddelek: Omrežja in internet | 2303 (2162) | Hojne |