» »

LCD TV ali PLASMA

LCD TV ali PLASMA

helena ::

Zanima me kaj naj kupim, glede na to, da je virov informacij ogromno in na kaj je treba bit pozorn. Al je bolš LCD, glede na to da se ga trenutno bolj razvija ali plasma. Informacij je ful, sam kaj je tist najbolj važn. Vem pa že, da LCD ne pozna dobr črne, vsaj kokr se to v živo lahko vidi. Eni majo v plasmah že tuner drugi ne, kaj to sploh v resnici pomeni (a mas pol sploh sliko za navadn TV program, če ga ni?). Pa se neki: kolk je pomemben kontrast pr plasmi???. Ma sej sploh ne vem več kva je pomembn, lepo prosm, kšn koristn nasvet. Aja še neki rabm samo za TV, ne bo se ga prklopl na racunalnik, pa ekran naj bi bil 107 cm.8-O .
XXX-pozdrav

Vikking ::

baje je treba plasma tv-je polnit vsakih par let... vsekakor bi se raje odloču za lcd-ja kot plasmo!!!

Dr_M ::

jest pa skor mal dvomim, da se da pr nas dubit tok velke LCDje.
kolikor vem, je samsung naredu najvecji panel 32", samo teh (se) ni v prosti prodaji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

sid ::

Ko sem bil sam pred nakupom, sem izbiral med LCD in plazmo. Odločil sem se za plazmo iz sledečih razlogov; boljša črna barva (vsaj pri modelih ki sem jih testiral), brez mrtvih pixlov (testirani modeli LCD-jev so jih imeli vsi), predvsem pa nižja cena plazme tv. Moj model plazme ima tuner vgrajen v ohišju, kar pomeni, da se izogneš dodatni škatli na polici ali omarici. Pri nas dobiš tako 42 inčne plazme, kot tudi LCD-je enakih dimenzij. Philips s svojo novo pixel plus2 tehnologijo, je še posebej dober glede slike, prav tako podpira DV-I in HDMI. Proizvajalci zagotavljajo obstojnost panelov tam do cca 40000 ur. To pa ne pomeni da bodo paneli takrat za v smeti, temveč da počasi "umirajo" (svetilnost in kontrast začneta pešati). Če dobro preračunaš vidiš, da to ni malo, saj bo v tem času tehnologija tako napredovala, da plazme noben povohal več ne bo.
pridem pozno, delam grozno

Tilen ::

40k ur je 4.6 let neprenehnega delovanja. In Vikking, ti bi to se polnil potem? Cez koliko let ti naberes cca 4 leta neprenehnega gledanja TV?

). Če dobro preračunaš vidiš, da to ni malo, saj bo v tem času tehnologija tako napredovala, da plazme noben povohal več ne bo.

Se kr strinjam s tem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Vikking ::

tilen: "baje" glej zgornji post...

Če tv gleda cela familija, potem se nabere... rečemo 7 let ti dela TV, če menjaš tv vsakih 5 let potem ziher gre lepo skozi!!!

Tilen ::

Če tv gleda cela familija, potem se nabere... rečemo 7 let ti dela TV

Potemtakem bi moral TV bit prizgan najmanj 12 UR/dan, VSAK dan.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dead_Eye ::

Ja ne vem kako je pri vas, naša TV dela tudi po več kot 12ur na dan, praktično od zjutraj do 3-4 ponoči....
The one and only

Tilen ::

Nekateri tudi delajo/se izobrazujemo .
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Vikking ::

lej za 1 miljon kulk stanejo.. mi more delat 15 let vsepovsod...

pa vendarle,,, primerjava lcd vs. plasma

če bi hotu met res big screen tv pol plasma, drgač pa no way... ni ne dnarja ne potrebe!!!

Tilen ::

Jaz bi za tak denar kupil en dober LCD projektor. in projeciral na steno/platno + dober surround. WUUOOHAHAHA:) To bi blo nekaj. Ne pa za TV en mio. za LCD 500k če že, pa en dober pc za 500k pa mas. 100% ti bolje sluzi kot tv za 1 mio sit. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

krneki ::

Meni 2 let stari TV pravi 3350ur uporabe...če zračunam je to ene 4.5 ure na dan povprečno. Jaz pravim, ko bodo HD-DVD oz. Blu-ray filmi (še raje hdtv na satelitu - euro1080 je zdaj pohojen burek), bo mogoče pri meni plazma ali pa LCD (pa verjetno bo kaj ceneje kot zdaj:D ).

ricola78 ::

Osebno bi se odloču za crt televizijo, ker so za moje pojme še vedno najbolš take televizije. So sicer LCD in Plazma precej bolj sexi, vendar je kvaliteta na le-teh še vedno bistveno slabša kot na CRT. Tistih 40000 ur je po moje mal pretiranih, saj sem na lastne oči videl, kako je kvaliteta slike močno padla že v dveh letih. Res pa je da je prižgana več kot 12 ur na dan.
Baje bo LCD doživel vrhunec kvalitete čez kaki 2 leti, je pa po moje že zdej boljši nakup kot PLAZMA.
It's nice to be important but it is more important to be ... cool or smth.

Lucas ::

Glej Helena...
Tuner pomeni sprejemnik...nekatere plasme ga imajo vgrajenega, druge nimajo...nekatere pa imajo zunanji sprejemnik v obliki škatle.
In prav si ugotovila...če ga ni, ne moreš sprejemat TV programov, lahko le povežeš na DVD/Video/PC...in gledaš filme. Verjetno ta opcija ne pride v poštev, zato glej samo za tistimi, ki imajo tuner.

Glede slike ti je verjetno tud jasno, da je tako pri plasmi, kot pri LCD precej boljša kot pri običajnih TV, plasme imajo še nekolk boljši kontrast, črna barva je bolj črna kot pri LCD ali normalnem TV.
LCD imajo lahko tud kakšen mrtev piksel. Najlažje ga opaziš na kakšni povsem črni, ali beli sliki ko se najde kaksna pikica ki sveti modro, zeleno, rumeno...ni pa nujno da je zadeva moteča.

Pri plasmi je problem "uhajanja" plina ko ima zadeva toliko in toliko delovnih ur za seboj.

Premisli tudi o LCD projektorjih, ker za polovico denarja dobiš zelo dobro (veliko) sliko na steni, ali na platnu. Pribljižno takole pa izgleda. Če te skrbi tuner, uporabiš lahko katerikoli videorekorder (vsak ima vgrajen tuner) in ga uporabis za izvor TV programov. Jaz npr. bi zelo razmislil o tem.

Toliko :D .
I was here...

Tito ::

krneki, se strinjam. Stvar je presveža! LCDji so zanič, slaba slika pre4dvsem ne deluje naravno. Plazme se vredu ampak šele one, ki so zares drage pa še velik prostor moraš imeti, ker trenutno so DVDji prenizkih ločlivosti, da bi jih prikazovali na velikanskih TVjih zato moraš biti precej daleč od zaslona da ne vidiš kvadratkov ... Kot najpomembenejše pa je potrebno počakati na standard, ki spe pripravlja. Gre za to da EU ne mili uporabljati prepletenega sistema v HDTVju. Tako da bomo spet imeli različne standarde kot Ameriji. Dejstvo je da ni nobenega razloga za prepletanje ... Tako da so zopet Ameriji preveč na hitro vn vrgli zadevo. Torej ko bodo standardi določeni in ko se stvar poceni bodo tako ali tako prodajali le še plazme, saj je tehnologija superiorna. Za leto 2008 pa so tako ali tako najavljeni gibljivi plazmatski zasloni, s katerimi si boš lahko ustvaril virtualni svet ... Bomo videli kaj nas še čaka ... Vsekakor se trenutno stvari ne izplača kupovati, razen če imaš preveč denarja in ga želiš stran metati (nad 1M sit za TV je absurd). Nad 500k se za TV ne more dat, takrat ko bodo padle pod 500 k sit bom tudi sam o tem razmišljal, prej pa nikakor ...:\

gumby ::

tuner niti ni pomemben, ce imas pri roki videorekorder... pac uporabis njegov tuner

Stepni Volk ::

Tema že obstaja LCD televizorji

Šimpanz ::

Kolega si je kupil plasmo pred dvema letoma. Vmes se je enkrat že pokvarila in smo rabili kombi da smo vraga odpeljali na servis. Da o prenašanju iz 4 nadstropja po stopnicah niti ne govorim. Jaz si raje kupim 5 dobrih 72" televizorjev po 200.000 sit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Končana doba plazemskih televizij (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
16743724 (15344) kurjač
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961178053 (402424) antonija
»

Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16973440 (67275) mamomu
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7733473 (30923) jajcar
»

Katero plazmo, do 560K SIT

Oddelek: Zvok in slika
304451 (3720) javaman

Več podobnih tem