» »

XP massive problems

XP massive problems

ql000 ::

ok, danes mi je film poču!!! XP so mi laufali 4 dni 24h na dan, naloženo in sygateov firewall in norton antivirus (redno updatan). Čez noč sem ga včeraj ugasnu in danes zjutraj prižgal, šmorn na kubik:
- Explorer error --> vidim samo namizje brez ikon, brez opravilne vrstice, Ctrl + Alt + Del --> mrtvo
ok, najprej last good known configuration --> Nič boljše!!
zalufam v safe modu nortona, ta najde 2 virusa --> pobrisana,
odinstaliram par programov (če so slučajno kaki konflikti) --> nič boljše, oz prejšnje stanje

moje vprašanje, kaj zavraga naj še probam?

P.S. Zakaj mi lahko en Suse laufa 2 tedna skup brez problemov, en "napredni, boljši, Oh in Sploh™" XP pa niso sposobni laufat 4 dni?

ja pa še čist bydmimo: da ne govorim o odzivnosti XP-ejev po parih dneh! matr od zdaj naprej bojo XP-eji sam za še kaj narisat v kakem ACadu, al pa kaj podobnega, jest mam teh Micro and Soft izdelkov poun kura********!!!!!!!!!!!!, matr sem penast!

Hux ::

najvecji faktor je uporabnik sam. format c:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

lopov ::

Ce bi bil zloben bi pripomnil, da si viruse tipa Norton sam nalozil. Pa ne bom.

Kot prvo -- kako ti uspe v 4 dneh dobiti 2 virusa?
Kot drugo -- je racunalo kaj navito?

A glede na stevilo virusov (en na 2 dni = veliko) je najbrz treba krivca iskati tu.

Priporocam ti, da ko bos vse skupaj nalozil namestis SP2, vklopis vgrajeni firewall in nalozis kaksen free AV, recimo Bitdefender 7.2 free --> odzivnost racunala bo "speed of light".

Pol pa pusti laufati en teden, resetiraj in porocaj.

Aja, da vmes ne nalagas Kazaa in ne ircas sem omenil? Dovoljena je mula in foldanje >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

ql000 ::

najprej kako so virusi pršli not: keč je bil najbrž v tem, ko sem inbox firebirda iz linux-a kopiral na XP. Ampak ok, to sem rešil. Samo, če mam firewall gor je čist vseeno ali je na mašini naložen SP2 ali pa ne. Samo dej mi razloži (lopov) zakaj naj bi bil BitDefender boljši, kot pa Norton?

Kar se tiče ircanja, ga ne uporabljam; kar se tiče p2p programov laufajo ed2k, emule, pa warez p2p.

Predlogi kaj nej še probam?

kilergas ::

ql000: preden zacnes pljuvat po nortonu pa microdolarih,bi blo faj da prvo ugotovis kaj sploh je s tvojim systemom narobe.Da ticrkne po 4 dneh vse,je takoj kriv norton in microdolar?Zakaj pa meni dela winxp,norton lepo ko urca?pa delam vraga in pol z rac pa gori 24/7?
Si pregledal ce kaksen virus?Kaksni odvecni procesi v ozadju da ti zlajfajo system?probaj z drugim antivirusom pregledat,try system restore point, vskrajni sili pa ce ni izhoda pa posezes po formatu :)

ql000 ::

Ma sej sploh ne pluvam po nortonu, pravzaprav prisegam na ta antivirusni program!Sej pravim malo mi je film poču. Zdej čez vikend sem se šu malo domov ohladit, v nedeljo zvečer, ko bom spet v Ljubljani bom pa v roke pljunu. Matr spet bom celo noč pokonci:D!

Format ne pride v poštev, sistem sem postavu pred dobrim mesecem, pa rad bi se izognu problemom, ki pridejo zaradi dveh Os na disku. Če bom ponovno nalagal XP-eje, mi bo zadeva povozila GRUB-a. Sej vem, da se zadeva da poštimat, samo nekako nimam več volje.


Pa še eno vprašanje: ma kateri izkušnje s kakim virtual machinom al kaj podobnega, da bi lahko imel na Suse-ju naložene znotraj VM recimo winse. Mene v glavne zanima kako bi se taka zadeva obnesla.

Screamboy ::

men suse 9.1 pa xp dpbro shajala na enem disku

lopov ::

Ce ne mislis formatirati je najbolje odsraufati disk in ga scistiti na drugem racunalu. Prav tako takrat preveri, ce ti manjkajo kaksne sistemske datoteke oz. so spremenjene. V kolikor si SP2 nalagal kasneje bos vecino zivljenjsko pomembne robe nasel v "service packs/i386" (ali nekaj podobnega, zal ne morem preveriti).

Ce si vedel, da imas okuzene maile je neodgovorno, da si jih kopiral preden si nalozil Nortona. V kolikor pa je bil nalozen in je vseeno dovolil kopiranje taksnih datotek, ga poslji v pm! To se pac ne sme dogoditi.

A vseeno -- prehiter si z nalaganjem programov, preden stestiras konfiguracijo. Instaliraj in preveri sistem z raznimi bechi & obremenitvami in ce se sesuva, najprej to resi.

---
Pa se *osebno* mnenje glede Nortona: odkar je M$ kupil Rav enostavno ne najdem *placljivega* AV, kateri bi porabil malo sistemskih sredstev, deloval brez problema z vsemi uporabniki (tudi tistimi, ki niso v admin ali kaksni podobni grupi), bil tako rekoc neopazen in ne bi prihajal v konflikte z dolocenimi aplikacijami. Imam sreco da sem v okviru projekta dobil 5 licenc za Sophos in ga sedaj uporabljam. Ocino je cena prevladal nad vsem ostalim (je kar pozresen). Dela, zaenkrat.

Kot free program pa je BD moja izbira. EZantivirus je sicer bolj neopazen, a je licenca le za 1 leto.

Vsako tele ma svoj vesele, ane :D

ql000 ::

@lopov: ti katere benche si imel v mislih? Kar se tiče, neodgovornosti pri kopiranju mejlov se kar strinjam res bi lahko bolj mislu, sam jebi ga, ke sera sera!

LP

lopov ::

Nic posebnega -- Prime95, Seti, Folding, 3DMark, Aquamark ... kar pac zelis, vazno je, da sistem obremenis in ce se sesuva najprej to resujes.

Skrat ::

ql000: kot virtual mashine poskusi vmware. Sicer ni free, je pa zelo user-friendly in zelo uporaben, celo za kaj drugega kot poganjanje windowzov.
Free software is a matter of liberty, not price.

ql000 ::

>:D bom ga probal "kupit">:D>:D>:D>:D

bergers ::

NAjbolj prprosto je da ga naložiš na novo pa je problem rešen
Bergi

MArko ::

disk spucaj s kakim antivirusom ki ti mimo winsov pregleda... f-prot na hirens boot cdju je najbolsa stvar zato pa se NTFS zna mountat
AV ki pa malo procesorja pozere pa lepo sproti gleda pa meni dobro sluzi ze nekaj casa je pa NOD32... pa na vec userjih dela ki niso administratorji

Keyser Soze ::

Ah vsak svojo malho hvali...

Še moja ankedota. Pač missing system v system32/config/ in popravilo ni možno. Pač... tudi to se zgodi pri šarjenju po registru. Na ločeno particijo v želji da rešim podatke inštaliram Win2000 ker nisem imel doma Xpjev. In ko naištaliram 2000 na kompjuter grem na net (pač obisk astalaviste je bil nujen) in seveda se mi računalo po dveh minutah neta(dialup) začne nenormalno počasi odzivati. Kaj drugega kot virus. Mukoma namestim Norman virus control. In nula. Ista žalost kot prej.
Ker sem nato obupal sem počakal, da sem dobil nazaj XPje, jih naložim na drugo particijo. Dodam NOD32 in v kratkem času mi najde enega lepega trojanca.

Torej po dveh minutah surfanja preko dialupa(Volja) sem že fasal trojanca.

Na XPjih (če poseduješ SP2) je dovolj uporaba vgrajenega firewalla ter antivirusa. NOD32 je najboljši kar se tega tiče. Minimalna poraba sistemskih sredstev ter zagotovljeno dolgotrajno delovanje.

Moraš pa vedeti, da preži mnogo več pasti na XPje kot na kakšen Linux. In zato je potrebna tudi malo večja mera pozornosti.

P.S.: Si popolnoma prepričan, da si imel OK konfiguriranega Nortona in Sygate? Ponavadi ni dovolj samo install&forget.

ql000 ::

OK situacija je rešena! Z nortonom sem pobrisal vso svinjarijo na mašini, pol sem pa chdisk -f zalaufal, k sem imel še neke probleme z datotečno tabelo. V glavnem, sedaj je zadeva solidrock! Zaenkrat! Samo sem pa prišel do nekih zaključkov: Winsi bojo od zdej naprej samo še za nujne zadeve, ki se jih na Linuxu ne da narest. Suse-ja mam oštimanega tako kot treba, Azereus in xMule mi laufata 24/7, da ne omenjam seti@home, in stvar enostavno dela, z Windowsi mam pa večno otepanja, pa nisem glih neki lamer. Mislim, da je fora enostavno v tem, da se pisci črvov, virusov in podobne golazni ukvarjajo samo s slednjim OS, kar mogoče niti ni tako slabo, saj bodo uporabniki (ne le guruji in podobni) le spoznali, da je tudi za varnost na netu, za katero je sedaj treba skrbeti non - stop, pač enostavno nekje meja. Mater, če maš winse ti je konstantna skrb kdaj boš kak critical update zloadal iz neta, tega v Linuxu enostavno ni, oziroma se te zadeve pojavljajo v tako majhni meri, da ti, tudi ko se, človeku dol visi, sej si rečeš, pač enkrat na mesec bom pa že updatal zadevo!

Sej pravim, konec dober, vse dobro, samo Good by Win XP, hello Linux, you just got another user, who just wants to be at peace with its computer!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491622709 (21447) mat xxl
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413130170 (19657) Qushaak
»

kateri antivirus naj izberem?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
619396 (8192) fitipaldi
»

Popolna varnost za uporabnike z adsl-jem

Oddelek: Omrežja in internet
363008 (2006) HriBB
»

antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10711329 (8692) frikihamster

Več podobnih tem