» »

Formatiranje vsak mesec

Formatiranje vsak mesec

schejk ::

A ma kdo kak nasvet? Mam kasperskega, uporabljam tudi pest patrol pa spyboot. Vsak mesec pa morm formatirat racunalnik kr vsak dan ko ga pržgem dela bolj počas. mam adsl. računalnik je konkurenčen. tudi disk je redno defragmentiran tk da ne vem.

IDEJE IN NASVETI SO DOBRODOŠLI!!!!;(

Gandalfar ::

omisli si firewall in nehaj uporabljati IE

schejk ::

mel zonealarm. nc boljš sam pc delal počasnej. uporabljam pa firefoxa

AndrejS ::

...in nehaj uporabljati IE

Gandalfar ne bluzi! Windowse imam instalirane že eno leto. 24 ur / dan je računalnik priklopljen na internet. Uporabljam SAMO bowser IE ! Problemov nimam. Uporabljam pa McAffe Avir , firewall pa je vgrajen v Level-one routerju. In ne vem zakaj ne bi uporabljal IE.

schejk za tvoj problem pa ne vidim rešitve. Morda bi bilo dobro da nehaš klikat na vsak mail ki ga dobiš, sprejemat datoteke prek mirca in DLjat vsak EXE file ki ga dobiš na netu.

IceIceBaby ::

Kupi si Maca. Enostavno.

Caligula ::

Nauci se uporabljati system restore funkcijo v XPjih. Vsakic ko zaserjes, si pac povrni rac v prejsnje stanje.
Ali pa si preko programa Powerquest drive image 7 delaj backupe C particije in pac, ko zaserjes nalozis image konfiguracije, ko ti je se delalo.

Se mi pa sanja ne kaj delas z eacunalnikom, da ti ga rada v enem mesecu sesut.

Pa snami si tudi program Systemsuite 5, ki popravi marsikatero napako v windosih.

schejk ::

Uporabljam za restore GHosta. Pa ni fora v tem da bi se kej uničil. Fora je v tem da dela počasneje kot bi mogel.

Pa tudi router mam.

Gandalfar ::

AndrejS: zakaj bi bluzil. Po tem kaj vidim na forumu je znebit se IE prva stvar do varnega racunalnika. Ali je ogromna kolicina userjev, ki tarnajo, da se ne morejo znebiti nepomembnih?

Kako naj jaz vem po cem on surfa in kaj dela. Vem pa, da ce ne bo uporabljal IE bo imel manj moznosti, da se okuzi. In to je pomembno.

matter ::

Odstrani kasperky, ker je znan da veliko "melje" po disku.
probaj pa poročaj :)
Grem basket pa bom neloke metal

schejk ::

keri antivirus pa naj dam pol gor

LapD ::

nod32 or pc-cillin (internet security) ;)

MKrmec ::

Prvo kot prvo Zone Alarm pa PC cillin sta najbolj bedna programa skupi z nortonovim antivir in firewallom!!

Sygate Personal Firwall treba ruknt pa AVG antivirus in se oba sta zastonj!!

Keyser Soze ::

NOD32 ti požre res malo sredstev. Pa še Sygate FW si inštaliraj. Čeprav se mi zdi, da tale firewall kar malo upočasni zadevo. Tako da če bi imel hw firewall ne bi bilo slabo. Kakšen router si omisli.

drugače pa. NOD32 all the way. Ni malih zlobnih, ki bi jih spustil čez pa še skromen je.

teoo ::

un firewall v sp2 je čist dovolj dober.poskusi antivirus avast. mam jst na 500mhz kišti in dela zadovoljivo.

Duke Nukem ::

če maš več raznih antivirusnikov ti bo vsak sistem počas delov sam sploh nimam antivirusnega programa uporabljam firefox pa winse mam apdejtane pa nimam nikakršnih problemov pa vse hitr lavfa :)
uporabljam samo ad-aware ko boš drugič formatiral sploh ne dat antivirusnika gor uporabljaj pa firefox pa ne boš dobil nikakršnih virusov :D

Eleven ::

če maš net pa nimaš antivirusa gor....zlo stupid:\

Keyser Soze ::

MA daj no. Ne mi širit spet slabe vere o tem firefoxu. Ti kar pojdi na eno 24/7 povezavo brez antivirusnega programa ter firewalla in s firefoxom, pa mi boš povedal kakšno je stanje čez en mesec ko boš skeniral računalo za viruse.

Oz. pardon. Zaradi takšnih šrotov kot si ti potem jaz dobivam mail z virusi. Poskeniraj računalo potem se pa zlaži tu, da nisi imel nobenega virusa.

Sergio ::

Keyser: Po sedmih mesecih nisem imel nobenega virusa. Uporabljam strojni firewall. Antivirusa NIMAM.

Vse je v glavi uporabnika (nisem administrator, sem power user, internet explorerja se z daljincem ne povoham, etc).

Potem sem bil pa pameten in hotel lepo namizje, in preko skina za winxp dobil spyware. Format.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Keyser Soze ::

Mah si power user ampak to ti ni zagotovilo, da ne boš fasal kakšnega črvička ali pa kaj podobnega. Dovolj je, da te ima nekdo v imeniku, ki ni power user pa te bo bombardiral z raznimi saserji ipd.

In to je kratko malo neodgovorno od tebe. Potem se pa čudimo, da začetniki surfajo brez ipake zaščite in širijo te mali zlobne, ko imajo pa takšne vzornike.

Sergio ::

Danes pa si tecen :)


Da ne bo pomote (jumping to conclusions is baaaad, m'kay): Mojemu fotru, moji sestri in VSEM, ki jim jaz formatiram masino in skrbim za njen well-being, dam gor WinXP SP2, FW on, z antivirusom.

Pa ne pomaga, ker majo kljukci admin privilegije, od tega jih pa ne morm odtujit.

Sem pa sestri 1 mesec nazaj namestil Debiana (moja prva desktop linux namestitev), in sm ZELO vesel. Nobenih pritozb, stvar dela ko urica.

Na svoji masini pa nimam antivirusa zato, ker se mi zdi skoda sredstev. Svojo masino rabim za resne stvari kot so ... recimo ... prevajanje programov ;-)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Tr0n ::

Moje priporocilo: kar ostani pri IE. Za antivirusnih program pa probaj AVG Free Edition, pa default WinXP SP2 firewall.

Dead_Eye ::

Jaz tudi nimam antivirusa, samo kerio firewall. Antivirus preveč upočasni mašino. Naj še povem da vsaj 2 leti še nisem dobil virusa, razen enega trojana ki pa je bil v zipanem fajlu staremu 5 let(še iz časov ko sem imel p100:)).

Je pa res da nisem e-mail fanatik in pač zaenkrat(na srečo) še ne dobivam črvov po mailu.
The one and only

Dead_Eye ::

Potem se pa čudimo, da začetniki surfajo brez ipake zaščite in širijo te mali zlobne, ko imajo pa takšne vzornike.


Iz osebnih izkušenj naj povem da začetniku ne pomaga ne firewall ne antivirus, če ga lahko izklopi.
The one and only

Keyser Soze ::

Dobro, povsod maš ekstreme. Jaz sem samo enkrat naredil napako, da sem pustil, da računalo priklopijo na net brez AV in FW. Pa sem se kasneje full kesal, ker so nekega majstra spustili popravljat zadevo, tako da sem na koncu moral uporabljat data recovery programe.:|

Od takrat naprej,... Brez AV in FW ne gre. Sam pa imam gor tako NODa kot Symantec FW. Preventivno. FW je gor še od začetka, ker se mi ne da konfigurirat še nekrat FWja od SP2. Antivirus pa simpl zaradi emailov. Ker imam email, ki ga talam folku s katerim kaj kupčujem ipd. imam na dan tudi do 10 okuženih mailov od teh bivših "strank". Pa kaj naj naredim? Brez NODa bi bil že pečen.

Poleg tega, da vsake toliko še kdo drug zaide na mojo mašino. Žal.

Gandalfar ::

Morda bi si omislil internet ponudnika, ki uporablja antivirus filter?

Keyser Soze ::

Katerega pa? SIOL morda. Žal se nisem pozanimal kateri ponudnik ima AV filtre. Pa če ga siol ima potem je bolj kot ne švoh. In takšnim stvarem jaz ne zaupam. Kvečjemu črtim jih. Saj imaš lahko velike probleme.

Gandalfar ::

Po cem sklepas, da ima siol svoh antivirus filtre?

Keyser Soze ::

Saj sem že napisal prej, pa sem si premislil in zbrisal tisti del. Sem si rekel, bodo že vprašali po čem to sklepam. Pa da povem...

Po tem, da po namestitvi antivirusa in FWja računalo sedaj dela normalno že nekaj mesecev. Pa uporabniki niso skoraj nič napredovali pri poznavanju varnega sek.., pardon surfanja.:\

Kaj bi ti sklepal iz tega? Da je filter OK ali da je šlampast?

Tarzan ::

:\

Linux router, potem pa preko njega dostop do interneta. Nisem nobenega sasserja in njegovih derivatov dobil, protivirusni program pa sem posnel šele nedolgo nazaj, ko sem popravljal računalnike kolegom, kjer jim je te nesnage kar mrgolelo.
FireFox je tudi precej priporočen...

Gandalfar ::

Keyser Soze: kaj ima surfanje z email filtrom ispjevega mboxa?

Keyser Soze ::

Veš mail ISPja je samo eden od mailov, ki jih uporabljajo. Žal tako je. Tega jim ne morem preprečit. Sedaj pa mi razloži če je ta filter OK.

Pomemben je rezultat ne pa golo dejstvo, da imajo AV filter za mailbox. To za mene nima nobenega efekta, če lahko dobijo virus preko innterneta. In tak filter mi rabi... Toliko kot golob na strehi. Brez puške.

Poldi112 ::

Varnostne firme odsvetujejo uporabo IE in OE. Ne poslusat MS fanatikov, ki jim je IE vsec zgolj samo zato, ker je od MS.
Prva stvar ki jo je treba narest je instalirat Firefox ali kaj podobnega. Drugo je antivirus. Tretje je firewall. Alternativa vsemu temu je linux. Jaz nimam nicesar na linux-u in vse to na win.
Pa nod32 je drag. AVG je cisto ok antivirus in glede na to da je zastonj je edina pametna izbira. Jaz sem ga instaliral ze kar precej ljudem in tisti ki redno posodabljajo definicije nimajo problemov.
Pa linux firewall je sicer ok, ampak proti vecini nesnage ne sciti. Za razliko od linux desktopa.

Gandalfar ::

Keyser Soze: vse emaile postavi na mboxe, ki imajo AV zascito. Na dolgi rok ti bo koristilo. Znebi se free accountov brez AV filtra.

Keyser Soze ::

Hja pozabljaš, da niso moji maili. Poleg tega imajo tisti maili že eno prepoznavnost in veš, da ni tako simpl zamenjat mail, ker se folku ne da ubatat s tem. Pa vzemi v obzir da uporabljajo tudi P2P programe, kjer tej filtri ne uspevajo.
Preprečit jim ne moreš, lahko jih samo narediš prijaznejše sebi in drugim.

Jaz imam urejeno z antivirusom. Že zaradi tega razloga ker priključujem gor razne ključke in diske od drugih in nikoli ne vem kdaj me bo usekalo. Lokalna zaščita je vsekakor bolj dobrodošla kot pa AV na eni od pipic v tvoj računalnik.

Poleg tega da nikoli ne veš, kakšen antivirus uporablja tvoj isp in kako učinkovit je pri odkrivanju virusov.

Nod za 5 jurjev na leto ni drag. Ne spusti nobenega virusa in je skromen kar se da. Skratka, za mene deluje OK. Sicer pa, dokler sem na dialupu ne vidim razloga za kakšen hardwerski firewall in podobno zaščito.:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491621378 (20116) mat xxl
»

Najboljši antivirus do 200 EUR?

Oddelek: Programska oprema
222417 (1810) opeter
»

Popolna varnost za uporabnike z adsl-jem

Oddelek: Omrežja in internet
363000 (1998) HriBB
»

antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10711298 (8661) frikihamster
»

80 odstotkov domačih računalnikov okuženih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
535584 (5584) MrStein

Več podobnih tem