» »

TEMP. CPU kje je to tipalo

TEMP. CPU kje je to tipalo

JAK ::

Lep ozdrav
Zanima me kje je nameščeno tiplo za merjenje temperature CPU-ja. Ali je to dejanska temperatura procesorja. Imam namreč problem da se mi resitira računalnik pa me zanima če je vzrok CPU, ker sem nedavno menjal hladilnik na procu pa ce sem mogoče kej narobe naredu, sicer temp CPU kaže normalno.

Hvala

Strommeisster ::

Senzor je pod procesorjem, na sredi podnožja... mali lulček ki štrli.
Nekatere mamaplate (soltek) ti pa kažejo še core temp., ki jo meri v jedru.
1. Izklopi cpu fan warning v biosu.... lahko da se novi vent. prepočasi vrti, pa mamaplata misli da je crknil. Vsaj ko je hladen. Izklopi varianto da se obrati prilagajajo temp., popravi v biosu in vklopi nazaj.
2. lahko da imaš kriv cooler.... se dogaja pri bolj poceni zadevah pa amd-jih. Menjaj cooler. Pa upam da si uporabil kej termalne paste.
3. lahko da si zlomil proc... amd... kupi nov proc. Drži cooler lepo naravnost ko ga gor daješ in ga NE PREMIKAJ.
4. lahko si okrog obrnil cooler... pri amdjih se zna zgodit da zajebeš. Rotiraj za 180 stopinj.
5. Odklopi napajanje ventilatorja in probaj... če se normalno prižge, čimprej ugasni in menjaj cooler.
6. Spucej vse kontakte... lahko da si kej ruknil pri inštalaciji... ram, grafa.....
7. resetirej bios.... drži tipko ins(ert) in prižgi pc.... če ne pomaga, resetiraj z jumperjem na osn. plošči, ali pa odstrani baterijo za par sec., ter jo ponovno namesti. Pri ugasnjeni mašini vse to seveda....
8. si že kej skuril...

LP

JAK ::

Hvala za izčrpno pomoč.
Zdej bom pa rabu neki časa da to vse sprobam in preverim.
No sam je pa štos ker mi temperaturo proca kaže normalno okrog 45 C. Tko da je možn da ni težava v procu ampak kje drugje.

Še eno vprašanje za zraven kolk zdrži grafična zviševanje FSB-ja preden se začne sesuvat. Mam namreč še staro plato pa frekvence AGP-ja se niso posebej nastavljive oziroma fiksne.

Hvala
JAK

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

odklep AMD phenom 2 x2 550 BE v x4

Oddelek: Navijanje
151609 (1040) Dr_M
»

>>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

48942352 (23894) Dr_M
»

Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
729122 (6521) Vuli
»

Navijanje BARTONA (strani: 1 2 3 )

1016781 (4972) Pyr0Beast
»

Kako je z Athloni 2500 XP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1328378 (6055) Tarzan

Več podobnih tem