Forum » Znanost in tehnologija » IMAX
IMAX
N-E-O ::
Poznate to vrsto predvajanja filmov??
To tehnologijo omogoča že kar nekaj držav po S Ameriki ter Evropi. Gre za 3D spremljanje filmov. Js sem ga nazadnje videl pred dvema letoma v Müenchnu. Mogoče kdo ve, zakaj se ta zadeva bolj ne razširi (tudi v SLO), ker je skrajno zelo dobra in ne vem zakaj se še vedno poslužujemo zelo stari 2D obliki...
To tehnologijo omogoča že kar nekaj držav po S Ameriki ter Evropi. Gre za 3D spremljanje filmov. Js sem ga nazadnje videl pred dvema letoma v Müenchnu. Mogoče kdo ve, zakaj se ta zadeva bolj ne razširi (tudi v SLO), ker je skrajno zelo dobra in ne vem zakaj se še vedno poslužujemo zelo stari 2D obliki...
Follow the white rabbit.
]Fusion[ ::
Ja za snemanje IMAX filmov rabiš skoro tonske kamere, ki se še povrhu rade pokvarijo/zaštekajo itd. Tak da se zaenkrat bolj splača delat navadne filme.
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
blue96 ::
narod ne bo plačeval $15+ za visoko kvalitetne dokumentarce, ker jim je po večini dovolj sobotni film na pop-tv. cena dvoranskega sistema za predvajanje takih reči pa je vsaj 5x višja od navadnih razširjenih kino sistemov.
greš pa lahko za ceno nekaj pizz v london in se nagledaš :)
greš pa lahko za ceno nekaj pizz v london in se nagledaš :)
.
emmm... jaz sem za ogled dokumentarca Galapagos plačal v Müenchnu manj kot če bi šel v Kolosej...
v glavnem bilo je pod 1000 sit, kar se mi je zdelo skrajno smešno...
v glavnem bilo je pod 1000 sit, kar se mi je zdelo skrajno smešno...
Follow the white rabbit.
20 min v življenju je bore malo... in splacal se je dat... dragi moji..
Follow the white rabbit.
Avian ::
hmm ok 3d ne vem no :D
lahko samo potem je bilo snemano z tako kamero. drugace je pa imax kamera 72mm
drugace pa obstaja tehnologija da telekinirajo normalne filme na imax format.
drugace je pa hudo :) jest sm v usa gledu par stvari.
sm pa opazu da je nekdo omenjal tezo kamere. hmmm zanima me kako naj bi tonsko kamero spravili na vrh everesta ?? v resnici so kamere tezke okol 150kg no una ki je sla pa na everest pa je mela samo 80kg (normalne arri-jeve kamere mislm pa da majo okol 30-40kg)
lp Avi
lahko samo potem je bilo snemano z tako kamero. drugace je pa imax kamera 72mm
drugace pa obstaja tehnologija da telekinirajo normalne filme na imax format.
drugace je pa hudo :) jest sm v usa gledu par stvari.
sm pa opazu da je nekdo omenjal tezo kamere. hmmm zanima me kako naj bi tonsko kamero spravili na vrh everesta ?? v resnici so kamere tezke okol 150kg no una ki je sla pa na everest pa je mela samo 80kg (normalne arri-jeve kamere mislm pa da majo okol 30-40kg)
lp Avi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Led TV H6400 - vtisi, težave, zadnji firmware (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 66504 (11711) | Han |
» | 3D Filmi? Ne pa ne! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 20059 (13075) | kitl76 |
» | Gledanje filma na 42" - DVD ali 720p?Oddelek: Zvok in slika | 1339 (1083) | neocodex2 |
» | Se splača kupit 200Hz lcd tv ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7893 (6448) | Invictus |
» | Motnje pri povezavi graficna (TV-OUT) --> TVOddelek: Zvok in slika | 2078 (1733) | kuglvinkl |