» »

Se splača kupit 200Hz lcd tv ?

Se splača kupit 200Hz lcd tv ?

«
1
2

mrTwelveTrees ::

se splača doplačat cca 250 eur za 200hz lcd tv

ogledanega imam 42" 100hz lcd full HD za cca 750eur
obstaja pa še en model enak, samo da je 200hz , okoli 1000 eur

je opazna razlika med 100 in 200hz ? ali je to nateg

allex ::

opazna razlika je med 60 in 100, med 100 in 200 pa praktično ne
prav tako to ni niti 100 niti 200 realnih HZ,ampak zgolj digitalno sprocesiranih

pri končnem outputu pa sicer niso ravno najbolj važne posamezne specifikacije, ampak digitalni slikovni procesor,
te pa mislm da masta sony in philips najbolše, ampak za precej višjo ceno, se pravi čisti prestiž
struggling with abundancy of computer power

TOP ::

Razliko opaziš,če TV gledaš od blizu.Čim pa si ti oddaljen ene 3m pa razlike ni ali 50hz ali 200hz.Ker človeško oko nezazna.

Lonsarg ::

Nop 60Mhz je zadosti, nad ni razlike, da si za ziher se pač gre na 70 (to je glede TVjev)

Ena druga fora je, na ta 200Mhz lahko priklopiš opremo za 3D sliko, recimo Nvidia Vision za 170EUR, pa gledaš filme in špilaš v 3D :)

To je pa tut edina stvar, ki jo boš dodatno dobil z temi 250EURi.

BALAST ::

A si prepričan, da ni razlike med 50hz in 200hz, ker jaz jo namreč opazim.
Med 100Hz in 200Hz pa je ne.

Kot sem že sam raziskoval, kaj hudiča je ta nova funkcija 200Hz osveževanja (Panasonic ima tudi 600Hz), sem prišel do spoznanja, da je to funkcija dekodirnega čipa in ne same LCD matrike. Ta namreč sprejme sliko z 50Hz jo na hitro preračuna, kje je najbolj viden kader, recimo rob med črno in belo in le tega zgladi, tako da dobi oko občutek tekočega premikanja objekta. Ampak ker imajo LCD matrike svoje omejitve pri hitrosti osveževanja in menjavanje različnih barv z tekočimi kristali, se ta funkcija odraža le v prilagojenosti na barvne spremembe, ki jih vsak proizvajalec poizkuša pričarati čim bolje.

Zdaj ker tako dolg opis funkcije ne bo spreobrnil kupcev v nakup, raje napišejo 200Hz in se naslanjajo na "veljavnost" dobre izkušnje iz preteklosti, kjer je bila razlika ogromna med katodnim modelom 50Hz in 100Hz ter sedaj ta faktor x2, prenašajo iz 100Hz x2 = 200Hz, nekateri celo x6 = 600Hz.

Za dejanske spremembe v hitrosti so tako malenkostne, da ti bo med gledanjem vseeno ali je to vkljopljeno ali ne.

GrimReaper ::

Za dejanske spremembe v hitrosti so tako malenkostne, da ti bo med gledanjem vseeno ali je to vkljopljeno ali ne.

Narobe, večina, med njimi tudi sam, ima to veliko raje izklopljeno.
Vsekakor pa tale funkcija pripomore k boljšem marketingu, marsikdo bo raje vzel 100/200Hz TV, pač ker so tako navajeni iz časov CRT-jev.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

OZZY ::

V BTC interšparu je ena trgovina z tako opremo in majo v izložbi postavljene tvje z 50/100/100HZ, da lahko med sabo primerjaš. Razlika vsekakor je. Tako med 50/100 kot 100/200Hz.
Go with the flow.

SkyEye90 ::

To razliko v sony centru sem gledal, ampak nekako ne verjamem da se na vseh treh predvaja isti posnetek iz istega playerja..
Če pogledamo teh 200 Hz pri sony-ju kot pišejo na svoji spletni strani: "Tehnologija Motionflow za vsako prejeto sliko ustvari 3 nove. Nove sličice niso kopije prvotnih",
"Ta tehnologija natančno ustvarja nove sličice tako, da primerja prejšnjo sliko z dogajanjem, ki sledi."

Zdaj pa če se obrnemo malo k teoriji kodiranja, film ki ima 25slik na sekundo je kodiran npr tako, da je vsaka peta slika celotna, vmesne pa so razlike od prejšnje slike predstavljene z vektorji (to je samo en primer kodiranja). Se pravi naša pametna TV lahko vmesne slike dodaja tako, da med eno in drugo pokaže novo sliko s polovico manjšimi premiki teh vektorjev.

AMPAK, tukaj se pa pojavi vprašanje: če to deluje pri sprejemu MPEG4 kodirane slike preko antene, pa to deluje tudi ko gledam BluRay? BluRay predvajalnik namreč odkodira sliko in se mi zdi da po HDMI kablu pošilja potem samo celotne slike, katere TV prikaže...pa smo naleteli na problem: kako pa zdaj TV ve kakšna je razlika med eno in drugo sliko? Ne ve.

(ne trdim da je vsa napisana teorija 100% pravilna, tako si namreč z mojem znanjem predstavljam sam. Če kdo zna odgovoriti naj prosim malo razloži, me popravi) :)

GrimReaper ::

To da en procesor naknadno vstavlja dodatne frame v nobenem primeru ne more prinest dobrega rezultata. Če je film sneman pri 25FPS (oz. je tako posnet na medij), boš tudi sam na domačem TV-ju dobil najboljšo sliko pri 50Hz.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Wox ::


AMPAK, tukaj se pa pojavi vprašanje: če to deluje pri sprejemu MPEG4 kodirane slike preko antene, pa to deluje tudi ko gledam BluRay? BluRay predvajalnik namreč odkodira sliko in se mi zdi da po HDMI kablu pošilja potem samo celotne slike, katere TV prikaže...pa smo naleteli na problem: kako pa zdaj TV ve kakšna je razlika med eno in drugo sliko? Ne ve.


Verjetno gre približno tako:
1. Vir pošlje TV-ju sliko x in jo zadrži v pomnilniku - je ne prikaže takoj.
2. Vir pošlje TV-ju nasljednjo sliko y.
3. TV sprocesira medslike med slikama x in y
4. TV začne predvajati sliko x itd.

SkyEye90 ::

Ja, čisto možno in edino verjetno se mi zdi.

Ampak se pa znajdemo pred drugo težavo:
1. Vir pošlje FullHD sliko x TV-ju (1920x1080), TV sliko analizira
2. Vir pošlje TV-ju nasledno sliko y, TV sliko zopet analizira
3. TV iz analize obeh slik sprocesira dodatnih 7 FullHD slik, katere bo vstavil med x in y
4. Sledi prikaz čarovnije..

..in tale postopek naj bi se izvedel 200x v sekundi?? Še na papirju težko, kaj šele v praksi :)

Zastavlja pa se mi še eno vprašanje, zakaj vsi proizvajalci predstavljajo teh 200 slik na sekundo v primerjavi s 50 slikami na sekundo (kot pri starih klasičnih TV-jih)?
Potrebno je ločit med slikami na sekundo in pa osveževanjem na sekundo. Namreč naši TV prenosi in filmi se predvajajo s 25 slikami na sekundo, kar pri 50Hz osveževanju slike pomeni, da se ista slika osveži (prikaže) dvakrat.

Spajky ::

Wrong, prikaže se interlaced 2x 25 polslik (PAL standard).
pri 100Hz CRT-ju pa se shrani najprej digitalno brez kompresije obe polslike in pol predvaja zaporedoma obe polsliki 2x (pa ni več kao migetanja). Če ma pa tak TV tudi progresive scan, pa obe polsliki združi in predvaja vsako komplet sliko 2x 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Okapi ::

Teh 100/200/400/600 Hz deluje tako, kot so zgoraj opisali. Televizor primerja dve zaporedni izvirni sličici in izračuna vmesne. Zato se, mimogrede, včasih zgodi, da zvok na receiverju ni lepo sinhroniziran, ker televizor slike predolgo računa:P

Zadeva zelo lepo deluje, če je slika statična (recimo pokrajina) in se premika kamera. Ali če se čez enakomerno pobarvan zaslon premikajo napisi. Skratka, povsod tam, kjer sta dve zaporedni sliki v bistvu enaki, samo malce zamaknjeni. V teh primerih televizor zelo dobro izračuna dodatne sličice, ki zgladijo premikanje (preprosto vse piksle premakne v ustrezni smeri). To izkoriščajo za demote, recimo tistega pri Sonyju v BTC-ju.

Če je slika dinamična, je računanje vmesnih sličic seveda neprimerno težje in včasih je rezultat slabši kot brez glajenja, odvisno seveda tudi od konkretne elektronike, ki to počne.

O.

lexios ::

Kaj je pol poanta vsega tega teoretiziranja?

Raje vzet 50Hz kot 100Hz oz. 100Hz kot 200Hz?:D

Okapi ::

Odvisno, koliko si pri denarju. 100 in 200 Hz televizorji imajo praviloma naprednejšo elektroniko in boljšo sliko, ne samo višjo "frekvenco", ki jo lahko tudi izklopiš, če te moti.

O.

kokoon ::

sigurno je 200Hz "boljsi". razlike pa najverjetneje ne bos opazil.

trg je bolj in bolj preplavljen z nerazumljivimi tehnologijami in kvazi-tehnologijami. LCD ali plazma... ali mogoce LED? oh ampak kateri izmed dveh tipov LED... kontrastno razmerje koliko miljonov proti ena? dinamicno kontrastno razmerje? kaj pa 100Hz? 120Hz? 200Hz? 240Hz? 400Hz? 600Hz? MotionFlow? IFC? HD Natural Motion? PixelPlus?

in lahko bi nasteval se in se. zmeda je popolna, utemeljena izbira televizije je za navadnega smrtnika koncno nemogoca. izbirajo lahko samo se na podlagi zmanipuliranih in pristransko nastavljenih razstavljenih televizij.
[kokoon]

allex ::

V BTC interšparu je ena trgovina z tako opremo in majo v izložbi postavljene tvje z 50/100/100HZ, da lahko med sabo primerjaš. Razlika vsekakor je. Tako med 50/100 kot 100/200Hz.


show off videi so čisti bull shit, ker za potrebe predstavitve res ni teško enga videa narest z mal mn enga pa z mal več motion blura
struggling with abundancy of computer power

SkyEye90 ::

..prikaže se interlaced 2x 25 polslik
prav imaš, v končnem rezultatu pa jih je v bistvu 25 različnih, to sem jaz mislil :)

Kar pa se tiče raznih pixel plus, natural motion itd...nekatere te "visokostandardne tehnologije" so narejene tako preprosto, da skoraj niso vredne omembe, ampak jim dajo neko veličastno ime (marketing, ljudje pač verjamejo).

Demo posnetki pa se zdi da so res malo 'nafrizirani'. Dober primer imate naprimer v bigbang-ih, ko je na LG-jih prikazana razlika med LG LCD-ji in tistimi ostalimi tako, da je na sredi ekrana črta, na levi strani je slika prikazana na osnovi LG tehnilogije, na desni pa slika kot jo kažejo konkurečni LCD-ji. Slika na desni je obupna, "očitno so LG-ji res dobri"..pa kaj še. Ko se obrneš za 180 stopinj in na drugi steni vidiš druge LCD-je, pa nobeden ne kaže tako slabo kot tisti desni del slike, ampak vsi tako kot levi del ;)

Res pa se strinjam da je med 50 in 100Hz razlika dokaj vidna, med 100 in 200Hz pa bolj malo, spet odvisno od zahtevnosti gledalca, nekdo ne bo opazil niti med 50 in 200, nekdo ki se spozna na tehnologijo in je bolj pozoren, pa bo opazil vsak nezglajen rob (pri tistih bolj počasnih slikah, pri hitrih pa tudi ne). Če bi v izložbo dali 100 in 200Hz LCD in predvajali isti posnetek, bi razliko opazilo recimo 20% ljudi, ostali pa bi rekli 'kar nekaj, sploh ni nič boljše.' Zato posnetke za 100Hz malo poslabšajo, da vidijo razliko tudi tisti ostali, kajti nova tehnoloija mora biti prikazana tako, da je razlika očitna in kar se da ogromna!

Sicer pa boljša kvaliteta slike pri 200Hz LCD-ju v primerjavi s 100Hz ni le zaradi podvajanja sličič, kot reklamirajo, ampak tako kot pravite tudi zaradi samih izboljšav LCD matrik, osvetlitve, boljšem hardwaru itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

Spajky ::

Dečki, dajte se malo informirat glede delovanja LCD-jev glede na ostale tehnologije! Pri LCD-ju se osvežujejo SAMO spremembe na sliki (delčki slike) in ne cela slika !!! Torej pri fixni sliki se nič ne osvežuje ! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

kokoon ::

..prikaže se interlaced 2x 25 polslik
prav imaš, v končnem rezultatu pa jih je v bistvu 25 različnih, to sem jaz mislil :)

v bistvu jih je 50

Res pa se strinjam da je med 50 in 100Hz razlika dokaj vidna, med 100 in 200Hz pa bolj malo, spet odvisno od zahtevnosti gledalca, nekdo ne bo opazil niti med 50 in 200, nekdo ki se spozna na tehnologijo in je bolj pozoren, pa bo opazil vsak nezglajen rob (pri tistih bolj počasnih slikah, pri hitrih pa tudi ne). Če bi v izložbo dali 100 in 200Hz LCD in predvajali isti posnetek, bi razliko opazilo recimo 20% ljudi, ostali pa bi rekli 'kar nekaj, sploh ni nič boljše.' Zato posnetke za 100Hz malo poslabšajo, da vidijo razliko tudi tisti ostali, kajti nova tehnoloija mora biti prikazana tako, da je razlika očitna in kar se da ogromna!

preprican sem, da niti 0.1% ljudi ne bi znalo povedati, kateri je 100Hz in kateri je 200Hz, ce bi bila eden zraven drugega in ce bi bilo pri obeh vse isto nastavljeno.
[kokoon]

Daliborg ::

hmm....kaj pa igrice???(naprimer 120fps+) ali mislite da tam ne bi opazili razlike med 100 in 200Hz?
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

SkyEye90 ::

Ločit moramo med slikami na sekundo (FPS-ji) ter osveževanjem.
Oko naj več kot 25 slik na sekundo nebi zaznalo (se pravi pri 25 slikah na sekundo oko ne vidi več posameznih slik, ampak jih poveže v film - zato so tudi filmi posneti s 25 slikami/s), ampak če si pozoren se vidi malo zatikanja. Kar pa je nekje nad 30 FPS-ji pa se res ne zazna. Igre ki imajo 120+ je v bistvu brezveze, ker nad 30 itak igra teče popolnoma gladko.
Kar pa se tiče utripanja (osveževanja pri CRT-jih): utripanje LED diode oko zazna nekako do 70, 80x na sekundo, 100 pa ne več. Zato na klasičnih CRT-jih vidimo utripanje slike, ker slika utripne 50x na sekundo. Pri LCD-ju temu ni tako, ker slika ne utripa tako kot CRT zaslonih, ampak slika stoji, osveževanje nam pove le kolikokrat na sekundo se slika osveži (se pravi če imamo statično sliko se teoretično na LCD-ju ne zgodi nič - slika miruje).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

ABX ::

To da oko ne zazna več kot 25 slik na sekundo je mit iz 20 stoletja.

Frame rate @ Wikipedia
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Dr_M ::

To da oko ne zazna več kot 25 slik na sekundo je mit iz 20 stoletja.


Sam res. Se tako slaboviden clovek bo opazil razliko med 30,60,90 in 120 fps...Se posebi pri FPS igrah, ce ze drugje ne.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ABX ::

To da oko ne zazna več kot 25 slik na sekundo je mit iz 20 stoletja.


Sam res. Se tako slaboviden clovek bo opazil razliko med 30,60,90 in 120 fps...Se posebi pri FPS igrah, ce ze drugje ne.


Seveda, ker hitreje kot se premika objekt višje osveževanje rabimo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

kokoon ::

med 90 in 120 pa res tezko, no. v vsakem primeru pa, preprican sem da TV ne bo prikazoval inputa pri 100Hz, kolikor sem seznanjen, je ze omejitev HDMI nekje 75Hz. refresh rate NI ENAKO fps!
[kokoon]

Lonsarg ::

Men je pa vseeno zanimivo kako nekdo hkrati ne opazi zatikanje pri filmu, medtem ko ga opazi pri igri, pa gre za iste FPSje. Sam tko za zanimivost:P
To je meni tko smešno.

Pa dobro, mora se tudi vedet, da ob straneh pa naše oko lahko vidi tudi 100FPSjev, čist živalsko, na sredi treba vidit sliko, ob straneh pa zaznat, če prihaja lev:P

Pa še to, velja tako za FPSje, kot za hertze. Da opaziš razliko med 50 in 100HZ še ne pomeni da je tista z 100Hz lepša pač drugačna je, tko za razmislek, ko eni misljo, da res rabmo 200Hz lol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Dr_M ::

Meni je pa to tako smesno, ker eni ne locijo med igrami in filmom in niti ne vedo, kaj zatikanje sploh je.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kokoon ::

meni se zdi najbolj enostavna razlaga tele zmede tole:

v kinu gledas film s 24fps in osvezevalno frekvenco 24Hz. brez zajebancije. tako enostavno je to. se zatika?
[kokoon]

Okapi ::

Nisi še nikoli opazil, kako grdo "cuka" slika v kinu, ko se premika kamera? Pa še utripanje svetlobe vidiš na svetlih delih, recimo na nebu.

O.

kokoon ::

seveda sem. to je kino. rad imam kino.

mogoce je pa problem v tem, da ne primerjamo vsi s kinom :)
[kokoon]

Lonsarg ::

Itak je vse v možganih, možgani so pač dober računalnik, ki iz slik uspe narediti film. mogoče pa nimajo vsi daovolj zmogljivih možganov, da bi si vizualizirali zaporedje 24 slik kot film:P

Okapi ::

Kino je 100 let stara tehnologija. Eni bi mogoče radi malo naprednejšo. 1080p ločljivost na blu-rayu je recimo boljša ločljivost od tiste v kinu.

O.

Dr_M ::

Nevem zakaj bi hodil gledat filme v kino, ce imam lahko doma na starem CRT monitorju boljso sliko. :)
Edino zvok mi rahlo pesa..
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

SkyEye90 ::

mogoče pa nimajo vsi dovolj zmogljivih možganov, da bi si vizualizirali zaporedje 24 slik kot film:P
ta pa je huda :D ;)

Konec koncev se mi zdi, da je najbolje da sta FPS in osveževanje pri LCD-jih enaka.
Namreč če je osveževanje višje kot je slik v sekundi, pomeni da bo ista slika prikazana večkrat, če pa je veš slik na sekundo kot pa je osveževanje pa izgubljaš slike in nekatere niso prikazane.
Na ta način dela 'vsync' nastavitev v igrah, namreč zniža fps-je na največ toliko, kot je refresh LCD-ja, tako da se vsaka nova slika sprocesira in prikaže točno ob vsakem refreshu (zato pade fps iz 100 na npr 60, ne zaradi tega ker je ta opcija tako požrešna) ;)

ABX ::

Vsync doda input lag (~20ms) in zniža FPS (odvisno od aplikacije). Je pa res da odstrani screen tearing.

Vsync je hack ne rešitev.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

kokoon ::

Kino je 100 let stara tehnologija. Eni bi mogoče radi malo naprednejšo. 1080p ločljivost na blu-rayu je recimo boljša ločljivost od tiste v kinu.

O.

oprosti, ampak - kaj??
[kokoon]

Okapi ::

Kaj ti ni jasno?

O.

kokoon ::

ja ni mi jasno zakaj si napisal da je 1080p boljsa locljivost od 35mm filma... ce si res to mislil?
[kokoon]

darkolord ::

Upam da ni mislil tega :)

Spajky ::

@ Okapi : slika cuka (prekinja stream) v kinih z digitalno prešvoh predvajalno opremo ali pa zaradi slabe predračunalniške obdelave z istim razlogom !!! Noben pravi film na analogni/optični predvajalni opremi (nepoškodovano) ne cuka!!! in se vsa moderna tehnologija glede kvalitete lahko skrije, če je kopija v redu. Pa neglede koliko je ta tehnologija v osnovi stara ...

@ Dr_M : na domačem crt-ju ne moreš nikako met boljše slike kot z analogno opremo v kinu, razen če je oprema/kopija filma že poškodovana.

In čoveško oko sprejme kot zvezno gibanje celo že od pod 20 menjav slike na sekundo. Ostrina fokusa očesa je pa itak samo na 1/10 ekrana, ostalo je več ali manj zamegljeno, zato pa moraš šibat z očmi gor dol/levo desno, da vse vidiš ostro, ko se ti memorira v možgane! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Okapi ::

Ja, točno to sem mislil. Prvič, 35 mm film v kinu je polovica fotografskega, ker so sličice postavljene počez. Točno koliko ločljivosti ima 35 mm film v pikslih je težko reči, ampak nekako se računa na 20 megapik. Se pravi film ima 10 megapik. Kar je seveda več kot 1080p (2 megapiki zaokroženo), ampak je en zajeb - v kinu ne vrtijo tistega filma, ki je tekel skozi kamero, ampak 4. generacijo kopije.
Skozi kamero teče negativ.
Ta negativ takoj kontaktno skopirajo, da dobijo pozitiv, ki ga montirajo. Pri kontaktnem optičnem kopiranju ločljivost pade, v skrajnem primeru za pol.
Zmontiran film znova kontaktno kopirajo, da dobijo negativ, iz katerega potem s še enim kontaktnim kopiranjem dobijo pozitive, ki jih vrtijo v kinu.
Pri vsakem takem kontaktnem kopiranju se ločljivost zmanjša in na koncu je ostane manj kot 2 megapiki. Pojdi enkrat v kino in se osredotoči na ostrino in podrobnosti, pa ti bo takoj jasno.

Je pa res, da je ločljivost pri filmih, ki so posneti z digitalnimi HD kamerami in predvajani s profi HD kinoprojektorji, boljša kot na blurayu. Ampak pri nas tega še ni.

O.

darkolord ::

Pri vsakem takem kontaktnem kopiranju se ločljivost zmanjša in na koncu je ostane manj kot 2 megapiki.
Ni res.

Okapi ::

Seveda je res. Lahko pa poskušaš razložiti, zakaj ni.

O.

kokoon ::

ampak govoris samo o rastrski locljivosti, za katero se lahko recimo strinjam, da je v slabem kinu, pri predvajanju z zdelane kopije, primerljiva s 1080p materialom na blu-rayu.
ne govoris pa tudi o barvni dinamiki oz barvni locljivosti, tako prostorski kot globinski. tudi deterioracija locljivosti pri (analognem) kopiranju je zelo drugacna kot pri digitalizaciji, bolj organska.
ampak vse to seveda ves. film je pac drugacen medij kot video.

tebi je pac vsec blu-ray, vsec ti je HD video. veselis se casov, ko bo 4k YUV 4:4:4 HD home cinema realnost. preferiras nove tehnologije, zdi se ti, da je treba slediti napredku na tem podrocju.

pac se ne strinjava :) film se meni zdi popoln in vse, kar si zelim doma, je cimboljsi priblizek temu.
[kokoon]

darkolord ::

Seveda je res. Lahko pa poskušaš razložiti, zakaj ni.
Ker se zgubi manj. Recimo tam na tretjino prideš:

- 35 mm original camera negative motion picture film can resolve up to 6,000 lines.
- 35 mm projection positive motion picture film has about 2,000 lines which results from the analog printing from the camera negative of an interpositive, and possibly an internegative, then a projection positive.


film se meni zdi popoln
Seveda IMAX film, ane :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

kokoon ::

pravzaprav sem mislil 35mm. imaxa se nisem videl.

kaj pa ce bi sli nazaj on-topic? 200 hercov pa to...
[kokoon]

Okapi ::

35 mm projection positive motion picture film has about 2,000 lines
Mogoče v kakšni pravljici. Tule si preberi natančno profi študijo ločljivosti 35 mm filma, od prvega negativa do kopije za kino.

Na platnu v kinu je ločljivost v povprečju nekaj manj kot 700 linij po višini (in to v dobrih kinih in z novimi kopijami). Kar je opazno manj kot pri blurayu. V bistvu je kino v optimalnih pogojih na ravni 720p.

http://www.fixetdefix.fr/IMG/pdf/35mm_r...

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

darkolord ::

V bistvu je kino v optimalnih pogojih na ravni 720p.
Jabolka (LPH) in hruške (piksli). Oziroma, "mogoče v kakšni pravljici"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Dr_M ::

@ Dr_M : na domačem crt-ju ne moreš nikako met boljše slike kot z analogno opremo v kinu, razen če je oprema/kopija filma že poškodovana.


Visja locljivost, se ne pomeni boljse slike.
Sicer beri par postov pred mojim (Okapi-jev)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

osveževanje slike 100hz

Oddelek: Zvok in slika
263729 (2042) ABX
»

3D HD TV Sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
769311 (7226) Spajky
»

100Hz pri LCD TVjih - brezveze? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
669252 (7895) neres
»

'FPS-ji' so pomembni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Igre
15013923 (10785) MrStein
»

Specifikacije 3D Blu-ray dorečene

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
304036 (3192) LordPero

Več podobnih tem