» »

ATI Radeon 9800SE, ob zagonu ni slike!!!

ATI Radeon 9800SE, ob zagonu ni slike!!!

M&M ::

Zdravo.
Pred kratkim sem nabavil novo grafično ATI radeon 9800SE. Ob prvem zagonu vse normalno, naložim gonilnike, dela super. Ko pa sem računalnik povezal z TV-jem, mi pa ob zagonu na LCD ipiše samo OUT OF RANGE in se mi LCD izklopi. Na TV je slika ves čas! Ko pa se WIN do konca naloši pa se mi monitor spet normalno vklopi! Ta zadeva mi gre precej na živce, saj ne moreš normalno dostopati do BIOS-a itd...
Kako se da to odpraviti? Tudi brat in kolega ki imata LCD + TV v navezi z Radeonom imata enake težave zato vam bom zelo hvaležen za pomoč!

Na GeForcu je vse delalo brezhibno,... ne vem zakaj sem prešaltal na ATI ;( Zaenkrat sem silno razočaran :'(
M&M

dc10 ::

Katero matično ploščo pa uporabljaš ? Tudi sam sem imel takšne težave na matični ASUS A7N8X DELUXE ! Probaj kartico na kakem drugem računalniku, ki ima drugačno ploščo kot jo imaš ti !

lp:\

M&M ::

Jaz in brat imava ABIT NF7, kolega ki ima pa enake težave ima pa Gigabyte.
Saj slika v bistvu JE, le da je frekvenca osveževanja tako nizka, da je LCD ne zmore prikazat!
M&M

Ja, meni je enako napisalo, če sem imel TV priklopljen ob vklopu računalnika, nato pa se ti pokaže slika na monitorju, ko se vklopi grafični način delovanja windows (ko izbereš uporabnika) !?
Mislim da je problem v čipsetu na plošči (nforce in ati se nimata ravno rada), ker kolega pa je imel enako grafično, plato pa ASROCK in je vse delalo OK. Pa tudi na novejši ASUS A7N8X-E DELUXE ni bilo nobenih problemov!

Skratka, probaj na eni drugi plati, ki nima nforce čipseta na plati !

Aja, kako pa dostopaš do interneta, mogoče preko ISDN linije preko SIEMENS GIGASET ? Tudi ta lahko povzroča težave !

lp:\

Sem pozabil, če ni druge rešitve, ne imej na tv-out priklopljenega kabla, ko ne misliš gledati preko TV, pa boš videl BIOS in vse ostalo na začetku !

lp;)

jRk0 ::

sploh ni problem v nicemer drugem razen gonilnikih:) ko mas sveze driverje pa tv-out priklopljen je nastavljeno tako, da je TV primarni zaslon, na monitorju pa sploh slike ni:\. To se je meni tudi dogajalo, sem ze mislil da sem kaj skuro :)

v glavnem, prizgi brez tv-out kabla, pol ga vsaltaj ko bos ze v winsih not pa idi v nastavitve nastavit monitor kot primarni zaslon pa bo pol vedno lepo delovalo.
You fuck up once, you loose two teeth.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962585926 (25255) Dominator
»

Gnoj Nvidia

Oddelek: Pomoč in nasveti
172629 (2035) StajercSSS
»

Zanima me vrednost sledecega racunalnika

Oddelek: Strojna oprema
9899 (754) Blinder
»

Inno3d Geforce 4 mx 440 8x AGP - nvidiina šlamparija ?

81424 (1213) Trololololo1
»

Filma se ne vidi naTV-ju, na monitorju pa ja

221828 (1420) Pro2Type

Več podobnih tem