Forum » Elektrotehnika in elektronika » sledilnik za živali
sledilnik za živali
marsovc ::
Zanima me kako bi naredil oddajnik in sprejemnik ki jih uporabljajo za sledenje divjih živali (ne bom uporabljal na živalih) . Rabil bi načrt ali informacijo kje bi ga lahko dobil.
ibrznik ::
Nekaj podobnega uporabljajo radioamaterji za amatersko radiogoniometriranje ali t.i. " lov na lisico ". Poskusi pobarati na kakšnem radioamaterskem forumu(e-zrs,lea.hamradio kašen radioklub) ali pa v knjižnici poišči knjigo o amaterskem radiogoniometriranju tam boš verjetno našel kar iščeš
"Be nice to everybody on your way up.
You might meet them on the way DOWN"
You might meet them on the way DOWN"
T0RN4D0 ::
ehm, na talkingelectronics.com maš en načrt za oddajnik k sam piska, pol pa še prejemnik... oddajnik ni lih problem, receive mislim pa da je mal bo kompliciran...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Mamaplata ::
Živjo!
No tole sem jaz razmišljal ,da bi si vgradil v avto.Mislil pa sem na kako predelano PMR postajo z zunanjo anteno. Na sprejemni strani pa ravno tako PMR postajo z yagi anteno.
Po moje je to trenutno najboljša izbira,glede na ceno PMR naprav, antene pa lahko narediš tudi sam.
Malo bolj napredna ( dražja ) rešitev je ,da priklopiš GPS na PMR in dobiš točno lokacijo brez radiogoniometrije.
No tole sem jaz razmišljal ,da bi si vgradil v avto.Mislil pa sem na kako predelano PMR postajo z zunanjo anteno. Na sprejemni strani pa ravno tako PMR postajo z yagi anteno.
Po moje je to trenutno najboljša izbira,glede na ceno PMR naprav, antene pa lahko narediš tudi sam.
Malo bolj napredna ( dražja ) rešitev je ,da priklopiš GPS na PMR in dobiš točno lokacijo brez radiogoniometrije.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rtl-sdr - Tetra/DMR/ZARE - težave/problemi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27866 (913) | hipertija |
» | Nakup PMR walkie-talkija? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 28537 (3981) | twom |
» | Walkie talkie ('dovoljenje') (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22486 (2544) | Nesho |
» | BaoFeng UV-5RE Plus 2M/70cmOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2971 (2420) | VolkD |
» | Komunikacija v gozduOddelek: Loža | 3538 (1881) | SaXsIm |