» »

Povezava na net preko drugega compa

Povezava na net preko drugega compa

gonilnik ::

Imam 2 računalnika.Prvi (WIN XP) je povezan na internet preko switcha, drugi (WIN 98) je pa povezan s prvim.A mi lahklo kdo pove kako naj naredim mrežo in deljeno povezavo da mi bo stvar delovala prosim.
Sem gledal članke na slo-techu pa mi poleg tega ne rata.

Pomagajte mi prosim ker mi hčera ful teži da bi on imela net.

Njenega compa ne morem priključiti na switch ker smo že 3je in ker je switch pri sosedu(bi moral še en kabel vleči 50m)
gonilnik---} driver---} šofer---} jaz

LotoZgubitek ::

V svoj računalnik daj mrežno kartico,enako naredi v drugem(če je nima),potem pa v XP-jih klikni Moja omrežna mesta-Lastnosti-Nastavi domače omrežje.
Ne,ne,ne...vode ne pijem jaz...rabi jo računalnik...

Microsoft ::

s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

gonilnik ::

MOj comp je priključen na internet preko switcha.Imam pa še enega ki ga na switch ne morem priključit ker smo že 3je uporabniki gor.Bi pa ga lahko na moj comp ker je itak 24 h prižgan.
Nastavil sem na compu od moje male nastavitve na odjemalcih WIN 98 Se ter nastavitve TCP/IP na mrežnih karticah odjemalcev.

Na mojem pa sem hotel nastaviti nastavitve ICS za WIN XP usmerjevalnik, vendar mi ko obkljukam dovoli drugim uporabnikom omrežja vzpostavljanje prek internetne povezave tega računalnika in izberem mrežno mi napiše da je LAN že zaseden z IPjem ki je potreben za avtomatsko IP.

Aja pa na mojem compu sta 2 mrežni integrirani na compu od moje male pa je ena noter in računalnika sta povezana s crossover kablom.
gonilnik---} driver---} šofer---} jaz

Skrat ::

>ter nastavitve TCP/IP na mrežnih karticah odjemalcev

Kaj mislis s tem? Jim rocno dolocis IPje, ali pustis avtomatsko dodeljevanje? Ce pustis na notranji kartici (tisti, ki je namenjena za notranjo mrezo) svojega PC in na Win 98 avtomatsko dodeljevanje IPjev, bi zadeva sicer morala delat.

Drugace poskusi za zvojo notranjo kartico in win 98 nastaviti dva IPja iz iste klase, za gateway na win98 pa nastavi IP tvojega racunalnika.

Aja... pa upam da si ICS nastavil seveda na tvoji ZUNANJI kartici, torej tisti, ki gleda v svet.
Free software is a matter of liberty, not price.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skrat ()

Tomson ::

Eno vprašanje:

V DELJENJE INTERNET POVEZAVE članku piše da je treba vpisat DNS serverje:

" V okenca DNS vpišete IP naslova DNS serverjev vašega internetnega ponudnika."

Še imam ADSL in ob vsakem connectanju drug IP, a moram kaj vpisat?

Tnx!

Poldi112 ::

Ce si na Siolu:
193.189.160.11
193.189.160.12

Tomson ::

Težava odpravljena, sem pod DNS vpisal kar IP od host računalnika.

Sej verjetno ker zdaj zadeva deluje ne rabim spreminjat DNSsov v te ki si mi jih napisal?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568003 (4832) c23po
»

WIN 98 in ADSL

Oddelek: Operacijski sistemi
8948 (948) pikimiki99
»

Kako nastaviti LAN?

3311594 (7264) Tomi
»

Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?

212443 (2092) gumby
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

655211 (4447) Klemenn

Več podobnih tem