» »

Spet Linux vs Linux vs Linux vs Windows ... malo bolj podrobno

Spet Linux vs Linux vs Linux vs Windows ... malo bolj podrobno

roko22 ::

• spremenil: roko22 ()

moj_nick ::

Zanimivo. Ne bi pričakoval takšnega review-a od Windows dedicated strani.

Je Windows fanatikov čedalje manj?
110111001001010001010000

Imagination ::

A so kdaj sploh bli?
--- Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!

Išči po komentarjih na novice v zvezi z odprto kodo ali m$ luknjami, na katere je vsaj 30 komentarjev.

>;)
110111001001010001010000

Dr_M ::

no da o linux fanatikih ne govorimo... bi dal tut jajca stran, za tako neuporabno stvar.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ja, ampak Linux fanatiki lahko dejansko nekaj pripomorejo k uporabnosti Linuxa.

Windows fanatiki pa lahko samo blebetajo in čakajo na popravke svoje preljube firme.
110111001001010001010000

Exilian ::

win. fanatiki can get a job at m$ so what... linux fanatiki pa skušajo vnest backdoor v kernel.. :)
It's not the opensource i hate.
It's the fanclub I cannot stand.

linux fanatiki pa skušajo vnest backdoor v kernel

Ne bi rekel. Kvečjemu so isti kot tisti, ki pišejo viruse, trojance in hekajo v m$ mašine.
110111001001010001010000

Jst ::

No, res pa je, da imam kot programer praktično NIČ možnosti, da se zaposlim kot pisalec programov namenjenih za Linux platformo.

Mogoče se bo z časom kaj spremenilo.

Upam.

Močno upam.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BigWhale ::

> No, res pa je, da imam kot programer praktično NIČ možnosti, da
> se zaposlim kot pisalec programov namenjenih za Linux platformo.

Zivis v eni temni, globoki luknji! Zlezi ven, poglej naokrog in zacni dihat.

Ker tam notri se nic ne dogaja pa se hladno je notri.

Heh, nevednez...

Mene zanimajo $$$.

Če misliš internetne strani, apache, php, mysql.. me pa žal to ne interesira.

Ali pa sem res ujet v multikorporacijske in monopolne mreže like M$. hehe

Enlight me!

kopernik ::

Za desktop aplikacije(client) je najbrž res težko najti službo za ne-windows platformo. Toda, mogoče pa je najti marsikakšno službo za drugačne tipe aplikacij ... (od npr. spletnih aplikacij do raznoraznih backend sistemov, ki navadno niso vezani na win platformo).

Sluzbe ti ne bom iskal. Povedati sem ti hotel, da zgleda da ne poznas trzisca pri nas in tvoja izjava o NIC moznostih z sluzbo kot programer v Linux okoljih je trapasta, neutemeljena in bebava.

PS: Najbrz si mislil Enlighten...

Dr_M ::

jest celo ena poznam, ki je isku programerja, ki bi mu sprogramiru en stroj v linuxu...
tko da je res ksn % moznosti, da dejansko dubis placo za programiranje v linuxu :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mah saj sem napisal, da služb ni malo. In so kar v redu plačane. In večinoma precej bolj zanimive.

BigWhale:

Zavod za zaposlovanje
Zaposlitev.net
In pa razni oglasi na forumih.

A greva šteti?

...

To, da si moje odgovore zaćel slovnično popravljati (kritizirati), bom pa vzel za kompliment!

Ce isces dobrega cloveka, ga bos dobil v sluzbo po vezah. V vecini primerov je tako. Razni zavodi niso kredibilni za statistiko, mogoce za delavce v zelezarski industriji.

> Ce isces dobrega cloveka, ga bos dobil v sluzbo po vezah.

Kako pa potem ti delaš statistiko?

Saj je ne. Se pa precej gibljem v teh 'linux' krogih. Ljudje se v glavnem iscejo. Dobrega cloveka ni lahko najti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Phil ::

BW posplošuješ. Če ti in tvoji sodelavci razvijate za Linux platformo to še ne predstavlja slovenskega trga. Največ (slovenskih) programerjev razvija poslovne aplikacije, za najbolj razširjen OS. Ki pa je Windows.
LP

Gandalfar ::

beri lugos mailing liste kjer stalno delodajalci posiljajo maile v katerih iscejo linuxace, ki jih takoj zaposlijo za nedolocen cas in jim vse dajo samo da pridejo delat, ker je tako pomanjkanje kadra

Največ (slovenskih) programerjev razvija poslovne aplikacije

Kar je ena izmed najbolj dolgočasnih programerskih služb (torej zaslonske maske, print reporti in podobna navlaka, ki jo je potrebno narediti na klientu). Samo kaj vam bi solil pamet, boste že sami spoznali.

Cman, prav nasprotno, jaz in moji sodelavci ravno tega ne pocnemo. ;)

Sicer je pa ze Gandalf povedal. Pomanjkanje kadra JE!

> Ce isces dobrega cloveka, ga bos dobil v sluzbo po vezah.

In ravno zaradi istega razloga je na visokih mestih toliko nesposobnih ljudi, kateri so razlog za nizko produktivnost industrije in slabo kvaliteto storitev. Dvorezen meč, BihWhale.

Gandalfar: Beri ti razpise prostih delovnih mest raznih agencij za posredovanje dela.

kopernik: To kar si napisal je res dolgočaseno delo. Vendar poslovne aplikacije niso samo to, kar si ti naštel.

...

Poglejte, jaz ne zagovarjam specifično platformo. Mene zanima $$$. Če bi bila možnost razvijati aplikacije za Maca - za večje denarje - bi se naučil tudi te platforme.

Jst:
seveda niso oz. je tisto, kar sem naštel, samo pogled uporabnikov (tajnice, računovodstvo, itd.) na neko aplikacijo. Te zadeve pa sem naštel zato, ker je desktop programje večinoma vezano na windows OS. In res je tam veliko služb, samo po lastnih izkušnjah povem, da se je potrebno ravno takih služb izogibat ... v kolikor je možno, seveda.

Jst, ce te zanima samo denar, potem imas precej drugih poklicev kjer je denarja lahko bistveno vec, ce se potrudis.

Kupis recimo pet stanovanj in jih oddajas. Delas nic, denarja pa imas precej... A ne? ;>

The point? Ce ti je pomemben samo denar, kaj potem sploh posegas v debato? Nima smisla, to, da pa ni zaposlitev je pa, kot so ti tudi drugi ze rekli samo tvoja ocena. :) Saj vseeno kaj delas, vazno da je denar, pejdi user forme oblikovat in print-oute popravljat. Imel bos denar in srecen bos... Sort of.

... dokler se ti ne sfuzla od dolgcasa in enolicnega dela.

Ne BigWhale, ti posegaš v debato. Jaz se opiram na dejstva in statistike, ki so dosegljive vsem. Ti pa na neke prek-vez dosegljive službe, ki pa žal niso transparentne, tako da se nikakor ne štejejo kot povpraševanje po kadru. Edini dober argument je podal Gandalfar, kjer bi lahko dobil službo kot programer za Linux platformo. Vendat gledano s strani ekonomije, se to ne šteje kot povpraševanje. Kar sem imel pripomniti je to, da gremo lahko za recimo danes prešteti koliko je razpisanih delovnih mest za obe platforme.

Čedalje bolj se ureničuje Dr_M-ova izjava: "no da o linux fanatikih ne govorimo... bi dal tut jajca stran, za tako neuporabno stvar."

Sam doma uporabljam Suse 9.1, ker zadostuje mojim potrebam. Pa še zanimivo se mi je ubadati z Linuxom. Pa vam objektivno povem, da ima vsak OS svoje dobre in slabe lastnosti. Nisem ne fanatik Win, ne fanatik Linuxa.

Če si pa nekateri zatiskate oči, je pa to vaš problem. Če imate dobro plačane službe, kjer delate na Linux platformi, vam privoščim. Mogoče se tudi meni kdaj odpre takšna možnost, vendar je še ne vidim.

Napadanje v stilu:
> Jst, ce te zanima samo denar, potem imas precej drugih poklicev kjer je denarja lahko bistveno vec, ce se potrudis.

pa res pove nekaj o mentaliteti ljudi. Govorimo o programerjih...

hm....

Daj jokat sedaj in vse skupaj vlect na osebno raven. Sam si rekel, da se ti gre za denar, torej, mentaliteta ja.

Dejstva in statistike, ki so vsem dosegljiva niso vedno resnicni pokazatelj situacije. Zato je stetje nekih razpisov precej nerealen faktor. Mogoce samo pove, da dolocena podjetja iscejo zaposlene po drugacnih poteh.

Dobrih *NIX strokovnjakov/razvijalcev programov/da o kernel hackerjih sploh ne govorim, je pri nas malo, ce mi nastejes deset ljudi, ki jim lahko reces kernel hacker, ali pa 20 ki razvijajo aplikacije za KDE/Qt/Gnome potem takoj vzamem nazaj kar sem rekel.

:)

Saj ne pravim, da, ce jih jaz ne poznam, jih ni ampak poznam pa ljudi, ki jih iscejo. :)

PS: drma pa ne mesaj v to, ker sem prilezel iz in se se vedno plazim po win okoljih v sluzbi pretezno in poznam obe (pa se katero drugo) platformi dovolj dobro. :)

> Dobrih *NIX strokovnjakov/razvijalcev programov/da o kernel hackerjih sploh ne govorim, je pri nas malo

Torej, če bi bilo povpraševanje po *NIX programerjev res v izobilju, tako kot praviš ti, potem ne bi prišel (ti) (spet) z lastnimi besedami do protislovja.

jype ::

Pred kratkim sem zapustil zadnje podjetje, kjer sem delal za *nix platformo. Bil sem vsestranski programer, vecino sem napisal v pythonu, po sili razmer sem se naucil Javo, nekaj dela je bilo v C/C++, spoznal sem oracle. Se prej v karieri sem delal s C++ na windows, pa sem precej hitro zapustil sluzbo, ker je bla nora. Potem sem se naucil se PHP, kar nekaj perla, spoznal mysql in postgres ter vecino casa za pravi denar delal na Linuxu in za Linux. Z Windows sem se kot programer srecal zelo redko.

V vsem casu se NIKOLI nisem videl, da bi kdo razpisal mesto za Linux programerja in ga tudi dobil. Seveda, ker je to nesmiselno. Linux programerja se poisce drugje, ker Linux programerji ne berejo tistih strani v cajtengu, kjer so razpisi. In dobri (tisti, ki znajo najt ljudi) kadrovski delavci to vedo.

Vedno so zame zvedeli prek prijateljev, mailing list, objavljenega gradiva ali kako drugace. Vedno so me vzeli v sluzbo na podlagi referenc in znanja, ki sem ga pokazal. Vedno (razen v firmi kjer sem moral delat z Windows) so bili z mano zadovoljni, dokler so mi dali delo, ki me je zanimalo. Potem sem obicajno odsel.

Vsec mi je, da imam to sreco, da mi reci, ki me ne veselijo, ni treba delat. Povprasevanja po mojem znanju je toliko, da se mi sploh ni treba vec ubadat z iskanjem sluzbe, ker sluzba vedno poisce mene. Pa se poceni sem, ker mi je vseeno kolk zasluzim, dokler zasluzim dovolj za prezivetje (no, vse skupaj se podreja tudi ekonomskim zakonitostim, zato ravno zastonj nisem :).

Zato verjamem, da ima BW prav, ko pravi da ne mores iz takih statistik ugotavljat, kako pri nas ni perspektive za Linux programerje. Ce si dober, te lahko zaposlim tudi jaz, vendar moras najprej kaj pokazat. Free/Open software je neusmiljen in ce nisi naredil se nic impresivnega, te pac nihce ne bo spoznal in si prizadeval, da bi te dobil. Ce rabis sluzbo in bi rad programiral za Unix (Solaris, obvladat moras C++ in oraclov PL/SQL, plus je ce znas Javo, python in perl), potem tudi vem za sluzbo, ki jo lahko dobis, placa je dobra in dela je ogromno. Nazalost so tudi pritiski veliki, zato (in ker tudi drugje veliko zasluzim) sem jaz od tam odsel, zamenjave pa se niso nasli. Ker ti beres razpise.

Povpraševanje po programerju v Sloveniji je večje za
a. Linux platformo,
b. Windows platformo.

Jype, BihWhale in Gandalfar trdijo: "a"
Jaz trdim: "b".

Oziroma toliko večje, da lahko brez premislekov programerju začetniku svetujem, da bo lažje in hitreje dobil službo za Windows platformo v Sloveniji.

hruske ::

jaz trdim a.

dobrih linux ljudi je malo, zato se jih težko najde.

CCfly ::

Jaz sploh nisem videl kakšnih groznih povpraševanj za eno ali drugo platformo. Večina zadev se opravlja preko vez. Znanje moraš pa v vsakem primeru pokazat slej ali prej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CCfly ()

jype ::

Ja, ce je vprasanje kolicina delovnih mest, potem je ziher odgovor da je vec delovnih mest za Windows-based programiranje. Ampak ta mesta so praviloma ze oddana in je sluzbo tezje dobit. Za VB programerje se kar dobi luzerje z informacijskih faksov in tudi na razpisana delovna mesta se jih praviloma prijavi vsaj nekaj, za Linux in unix programerje pa mesta pogosto ostanejo prazna, ker enostavno ni ljudi z dovolj znanja.

Kdor v Sloveniji najde dobrega oracle admina, ki isce zaposlitev, je car :)

Jst:

No, res pa je, da imam kot programer praktično NIČ možnosti, da se zaposlim kot pisalec programov namenjenih za Linux platformo.

Samo da te spomnim kaj si rekel. In to kar ti pravis NE drzi. Kar se pa samega povprasevanja tice in potreb. Ja, vec potreb je po VB klikerjih kot po unix programerjih. Ampak VB klikerji so po 'dime a dozen'.

:)

VB klikerje ne rabiš ti z menoj primerjati. Če že morem sestavljati kakšne bedne vnosne maske in podobne stvari - pač spada v šiht (kar je res najbolj mukotrpno delo. Sam sovražim programiranje povezano z internetnimi stranmi, trgovinami, forumi.. itd.. Administriranje mreže mi tudi ne leži. Kaj rad delam? Programiram raznorazne vmesnike, dllje, prenose po TCP/IP protokolu, kodiranje, zastavljanje varnostnih nivojev v poslovnih aplikacijah (glede na uporabnika), custom I/O kontrole... Žal še nisem naletel na povpraševanje v določenim poslovnem subjektu za Linux platformo. Žal... Nisem še naletel, da bi kdo hotel imeti recimo prenos ... recimo transakcij baze (state change) po TCP/IP protokolu na določen server ali mašino (pač IP) in da je uporabniški vmesnik na Linuxu. Nisem še naletel, da bi kdo hotel imeti prenos podatkov iz XY naprave na računalnik, kateri ima OS Linux in na katerem bi te podatke lahko naprej obdelal.

+ Sicer ne trdim, da takšnega povpraševanja ni, ampak je definitivno minimalna. Da me ne bo kdo spet napadel v stilu: To ravnokar jaz delam za XYZ firmo.

...

In če si vsak razlaga moj stavek: "pisalec programov namenjenih za Linux platformo," drugače... Potem pa pride do takšnega zasmehovanja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google predstavil sodelujoče pri Chrome OS, ušle prve slike bete (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
33225001 (16478) poweroff
»

Ubuntu na 9000 računalnikih v švicarskih šolah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
18642682 (38922) MrStein
»

Napoved raziskovalne skupine Petrov: Konec prevlade Microsofta in Intela (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
1269421 (7447) ghaefb
»

Ballmer: Windows cenejši kot Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
654806 (4806) BigWhale
»

Linux vs. Windows; v prihodnosti... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1199848 (8014) poweroff

Več podobnih tem