» »

Enhance napajalniki

Enhance napajalniki

PRST ::

Zanima me če ma kdo izkušnje z napajalniki Enhance. Zanima me kvaliteta in stabilnost 12V linije pod procesorsko obremenitvijo

Sami ::

Toplo ti priporočam Enhance napajalnik. Že dve leti si lastim Enhance 300W ATX in je izredno močan. Napaja mi EPOX 8rda3+, AMD Athlon XP 2500+@200X10=2000Mhz, 2X512MB Ram DDR400, GF4 Ti 4200 128MB, DVD-ROM, CD-ROM, IBM 120GB ATA100 7.200rpm, 7 dodatnih ventov, dva z led diodami in ima še veliko moči v rezervi. Frend ima pa Enhance 360W in je tudi zakon!8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

PRST ::

Mam isto plato pa procesor. ZAnima me nappetost na +12V ob obremenitvi. Zdej mam nek čudn napajalc, pa mi ob obremenitvi napetost pade na cca. 11,75.

cbelica ::

Ravno zdej majo pri Mlacom-u akcijo za Enhance 400W... me mika:D ...
Kaj bi blo boljse; Enhance 400W ali LC power550W ? Razlika v ceni je majhna... z napajalcem, ki ga zdej mam, mi Vcore niha za celih 0,13v pod obremenitvijo;(( ; rad bi nekaj spodobnega, pa da ni lih 'uko z glave'...

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

SkIDiver ::

Jz mam 230W Enhance pa dela že celih 7 let brez težav! Res makina od makin kar se tiče napajalnikov.

Microsoft ::

Mam 300W Enhance, kupljen pred slabima dvema letoma pri Mlacomu za nekje 7kSIT. Dela bp. Imam pa 2GHz, 2x256MB, 3xHDD, 2xCD, 5x80mm ventilator.

Jst sm naredil se malo modofikacijo na napajalniku. Rebra v njem sem malo ratzesril, da zgledajo bolj podobno krosnji, odstranil sem zascito za zadnjim ventilatorjem, dodal sem se en ventilator, ki piha v napajalnik iz smeri CD pogonov.
Zdej je tak prepih skozi ventilator, da se tezko recem, da je zrak malcen, kaj sele topel.8-)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Caligula ::

Zakaj pa ne kupis enega pa ce ti ni vsec pac neses zamenjat v roku 8 dni za drugega pa je.

Dr_M ::

Caligula: in izgovor je....? :) ne dela na xxxx mhz navitmu sistemu?? :) ce hoces bit siguren kupis tagana za mal kesa :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Caligula ::

Ne rabis izgovora. Po zakonu lahko menjas za drug enak izdelek ali pa za drug izdelek,..

Skratka ni zadovoljen. Zdi se mu glasnejsi kot naj bi bil,.. ce ze hoce kaj gobcat.

Naceloma pa lahko sam prinese pa rece da bi raj drugega, ker ta ni tak kot bi po njegovem mnenju moral biti.
Bi blo pa fajn, ce ga nebi ravno spraskal med montazo.

PS, o Taganih ni ravno veliko dobrega napisanega oz zlo mesani rezultati in Tagan ni malo kesa. LC je malo kesa. Oz na meji. Kar je cez pocasi ze ne upravici razlike v ceni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

boštjan ::

Ne rabis izgovora. Po zakonu lahko menjas za drug enak izdelek ali pa za drug izdelek,..

tvoje pojmovanje trgovine je,da je to knjižnica.narobe.v 8 dneh se menja roba ,ki ma napako.če se hočeš prepričat o glasnosti PSU,ga sprobaš na licu mesta oz. po dogovoru z prodajalcem,da ga prineseš naslednji dan zamenjat,če je preglasen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Caligula ::

Bostjan v kerikoli trgovini karkoli sem kupil in nesel zamenjat-besedice ni noben zinil. Tudi v BOFu, Bigbangu in povsod.
Ne rabis v trgovini nic pametovat. To ni to, bom vzel tisto drugo zadevo. In prav je tako. V razvitem svetu trgovci to delajo ze dolgo in pol lepo dajo vedet proizvajalcu kako pa kaj...

BaRtMaN ::

Res je, v osmih dneh lahko vrneš katerikoli artikel, seveda nepoškodovanega. To pa ne velja za razna živila. :)

Caligula: Kje si bral o mešanih rezultatih Taganov?

Caligula ::

Google. Sej mas o vseh napajalcih-se mi zdi, da clo o Antecih najvec takih mnenj folka, ki je kupil. Skratka ena sama loterija vse skupaj in prav noben ne garantira, da bo pa drag napajalc res kej posebi dober.

Jz mocno dvomim, da je kak 400w tagan za 17 al kok jurjev kej boljsi od LCja 550 za 10 jurjev. Al pa kak Chieftec.
Pa nasploh, ce se ne gres prav afnat pa navijat z nekim vodnim hlajenjem v nulo stvari pa ce ti lih ne prhaja ob vsakih dodatnih 10 Mhzjih, pol ne rabs metat prehudga dnarja. Kje se pa tistih dodatih 100 Mhz pozna? Razn pr tem, da mors bogo kripo ze ful na voltazi kurt.

Sam tud lahk navijem na cez 2400 Mhz sam je pol ze pr 2v procesor. 2200 drzi pri 1.75v. 2300 pr 1.9.. pa se mi sploh ne da cez to dajat k je brezveze k v praksi nikjer ni pametne razlike. Skratka ce ti ni prav fetis pr vsaki komponenti tistih dodatnih zadnjih 100 mhz je to stran vrzen denar. Skratka ze raj kupis pac boljsi procesor pa grafo kot da das cez 30 jurjev za kak napajalec.

Seveda, ce ti je pa to pac ful hobi pol je pa to drugac.

BaRtMaN ::

Kaj pa če upoštevaš, das je Tagan BTX 1.0 ready in ga boš lahko uporabil čez par let, ko bodo povsem novi priključki in mere? Kar naenkrat postane zanimiv nakup, saj je zelo močan in ti bo služil vsaj do konca desetletja. :)

Caligula ::

BTX ready? Pa koga to briga?!? BTX je drek. Nobene pametne izboljsave. In cez par let bodo te napajalniki primitivni in presvoh.
Napajalnik je primitvno ozko grlo compa. Naj ze ruknejo neke kvalitetne stabiizatorje notri al karkoli je ze treba.

BTX ready je rekel. Pa tudi cedalje cenejsi bodo napajalniki. Zakaj bi kupil dragega zdaj, ce lahko zdaj poceni pa pol se precej ceneje veliko boljsega... Kot da hocem met en napajalnik celo zivljenje. Se najraj vsako leto menjam ugodnega za ugodnega in bom mel po treh letih zher boljsi napajalnik tko kot ce bi kupil zdaj dragega. Pa se nov bo vsako leto pa se garancija vsako leto pa se primerni prikljucki,.. vsako leto ,ce pride do kakih novih zahtev.

San tista z BTXom je pa res mim. Se z logiko majo skregan vse. Tople stvari na dno dajat.. pa da zrak uspodi vn piha..
:\

lambda ::

Caligula --> daj ti zaprosi moderatorje, da ti naredijo eno sticky temo, kamor boš lahko neovirano javno zaničeval vso robo, ki si je ti osebno ne lastiš in poveličeval tisto, kar imaš sam - od diskov, potem nekih turbin na vrhu ohišja, napajalnikov ... itd
Pa kaj če maš 550W napajača ... pač povej, da ti je v redu napajalnik in poceni, ne pa da v vsaki temi skritiziraš vsako drugačno mnenje in so zate vsi tisti, ki so pripravljeni kupit Tagana al pa Anteca neumni in ne vem kaj še.

Pa logika o tem, da ti vsako leto nabaviš nov napajalnik, nekdo ima pa kvalitetnega nekaj let, se cenovno ne izide v tvojo korist - poleg tega pa še vračunaj dejstvo, da boš imel vsaj nekaj časa slabšo komponento, na koncu pa kvečjemu enakovredno.

No ja, itak nima smisla ... "Jaz imam zmeraj prav!" boš rekel :\

Caligula ::

Nubes, zakaj ne preberes posta?
Potrudi se se enkrat.

Saj sem lepo napisal. Pri PRICE/PERFORMANCE te napajalniki potegnejo takratko, ker dodatnih 100, 200 Mhz nikoli ne odtehta dodatnega stroska.

Ce pa gre za hobi pol je pa kul. Sem to napisal. Sam tuki entuziasti tko napisejo te stvari, da vsak, ki zacne brat na tem forumu misli, da mora nujno kupit napajalc za cez 20 jurjev pol bi pa graficne 9600se kupovali,..

Jaz probam uravnotezit tisto kar drugi iz ravnotezja mecejo. Niso vsi strastni navijalci za tistih par mhz.

In ne pljuvam kar tako. Sem se tudi za anpajalce zanimal tako kot za vsak hardware, ki ga imam. Pa sem po branju testov, mnenj,.. primerjav ugotovil ,da gre za najbolj disproporcionalno priporocano nalozbo.

Sicer pa dobro beri moje poste preden pises.
In zakaj bi rabil sticky? Saj v temi KAJ KUPITI se nekako predpostavlja, da je interes kaj se najbolj splaca. In ne vem kako podrocje tebe zanima samo ekonomija to ni. In mejna stopnja donosnosti (ajde-pridobiti) pri napajalcih tko ostudno pade po tistih 10.000 SIT nabavne cene, da je pac treba mal uravnovesit stvari.

Kar se tice tistega-o cenovni upravicenosti letnih nakupov. Tam si usekal mimo. Sem prav napisal. Z ekonomskega stalisca (ki kot vsa ekonomija sloni na logiki) se tako prece bolj splaca.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
59727749 (16295) LittleDevil
»

Napajalnik LC Power LC 6550 550W kupiti ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
575528 (4218) Dr_M
»

LC Silent Power napajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
18711306 (7448) Alec999
»

Najtisji napajalnik ?!

Oddelek: Kaj kupiti
442392 (1173) C_maniak
»

TAGAN TG330-U01 vs. Enhance 1136H

Oddelek: Kaj kupiti
151239 (1013) DjTonic

Več podobnih tem