» »

LC Silent Power napajalniki

LC Silent Power napajalniki

1
2
3 4

Jan987 ::

meni je reku da tisti adapter ponavadi dela težave, tako da je bolje priklopit brez in da se isto da priklopit s samo 20 pini na 24 pinsko ploščo, samo da plata dobiva malo manj elektrike, vendar pa je še vedno bolje kot pa da uporabljaš adapter 20-24pinov. Torej če imaš 20 pinski napajalnik je bolje uporabljat samo 20 pinov brez adapterja če pa imaš 24 pinskega ga pač uporabljaš

Jan987 ::

če ti pa še kej drugega ni jasno pa piš na funtech

chucki ::

Danes morm nujno po napajalnik pa mi povejte ka je bolse od chiefteca 420W ali od LC550 rabim pa predvsem tisino! ..........?

Jan987 ::

potem prvega

chucki ::

mogoce kdo pozna ta napajalnik? klik :\

nuclear ::

v cool-pc je biu en napoajalnik ki je delu z maximalno glasnostjo 19dB(!!), stal je okoli 20jurjov, vprašaj frana kam je izginil ;)
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Caligula ::

LCji so v vseh testih hvaljeni zaradi stabilnosti linij,..
Qtece je pa folk parkrat kar posteno skritiziral.

Jaz sem tudi takrat najprej hotel kupit Qteca pa sem naletel na precej kritik in potem vzel LCja po par testih.

chucki ::

sem kr kupil chiefteca 420w pa ni tko glasn glede na to da ima 2 venta :))

chief ::

Ja kar se tice Qtec-a. Js si lastim ravno tega ki je na linku, ampak ti po pravici povem da se mi zdi da linije kar posteno nihajo. Tudi ko navijam proc, je situacija taka, en dan dela super na 10x230, drug dan pa pri isti frekvenci mi kar iz igrc meta.....kar je pomoje posledica slaba stabilnost linij..
A se mogoce motim?

Caligula ::

No ja, v teh casih, ko temperature tko nihajo lih te dni, mogoce temperature tud kaj vplivajno na to.

norc ::

Ej ka pa mislte o temle LC-ju ma 480w pa ma po moje kr stabilne linije za 16k sitnih kr dost
Sam ne vem kak je pol z temi free plug-i(zgleda d ma ful majn kablu k ostali napajalci( ne morš namestit 15 ventilatorju gor ampak sam ene 6 "nepotrebnih" dodatkov:\ ) k kaj če ma ker slab stik:\ (no ja fajn je k nimašžic vsepovprek po kišti sam nj kdo k ga ma pove vse slabosti in prednosti prosm

Jan987 ::

pomojem je ta napajalec isti k un sam da ma mal bl kable pošlihtane. pomoje je pol bolj kupit tagana 420w ki je malo dražji.

nuclear ::

a tagan je res pod 20dB ali kaj? je sploh kateri napajalnik za okol 20tisočakov ki deluje pod 20dB, al si vsi sami modate?
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

muhec ::

Kakšna pa je sploh razlika med LC6550 -550W gold edition ali black? A je razlika sam v barvi al je še kakšna druga finta skrita notr oz. katerega se mi bol splača kupit? A je še kdo našel kakšno cenejšo varianto kot to:

http://www.nakupi.net/buy.php?&productI...
Kdor visoko leta, daleč vidi...

Jan987 ::

tudmeme to zanima!

Sam nakupi.net so na dopustu tko da lahko dobiš šele naslednji teden!

nodes ::

neki sem preizkusil teh LC550 pa bi reku, da tisti, ki ste ga kupili niste potegnili boga za jajca. Kupili ste napajalnik vreden deset tisoč sit in nič več tako da tle ni potrebno nobene psihoze
še kakšen tagan 420 ga nese, pri obrenitvi 24*7
je pa primeren za ne extremno navijanje, 1024MBRAMa, en disk, CD ROM in par ventilatorjev

Zheegec ::

Trenutno imam še LCja, že na 2.7GHz Venice napetost hudo niha, linije tudi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Caligula ::

Alien, a to hardwersko meris linije?
Pa a mas DFI plato?

Sicer pa Nodes, na eni strani kjer so v isti masini testirali tako LCja kot Tagana 480 -samo en enega proti drugemu-samo ista masina, isti testi, razlicen cas,.. pa je LC bil po tistih rezultatih celo kaj boljsi.

Kar se tice nihanja linij-samo hardwersko izmerjeni rezultati so sploh vredni pogovora.
Na DFI platah je pa sploh znano, da linije nihajo zaradi plat samih.

nodes ::

lej test je vedno samo test, non stop delovanje spet drugo, razna nihanja napetosti v omrežju tretje, sestava komponent (njihova občutljivost na spremembo napetosti) sistema četrto, zahtevnost uporabnika po stabilnosti peto....

po dalši uporabi sem ugotovil, da so vredni toliko kot stanejo

je pa napajalnik zelo, zelo pomembna komponenta sistema, bolj kot se tega marsikdo zaveda in povzroča večino težav v zvezi z zmzovanja sistema

potem pa pridejo ljudje do nekih hitrih definicij:
AMD je zanič...itd.... to je pa že LOL
sam do tega je potrebno prit

Caligula ::

Ne vem no, meni pririne sistem A64 753 z 3000+ v 2000@2600 do meje, ki jo zastavljajo RAMi, ki itak najraje delajo na 2.5v.
Aja z stock coolerjem.

Skratka ne vem no, boga jetrca dajo za moje pojme precej od sebe.

Da ne omenjam, da so A64 sistemi precej ucinkoviti pa se nove graficne ala 7800 so spet manj pozresne kot prejsnje generacije.
Skratka napajalec je kvecjemu malo manj pomemben spet.

Sicer mas pa prav. Vreden je tistih 7 jurjev za kolikor se ga ze dobi.
Problem je da Tagani in podobna precenjena navlaka ni vredna vec kot 10 jurjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

nodes ::

nisem rekel, da z LC napajalnikom noben sistem ne more delovati stabilno, ima pa LC precej nižji limit kot je tistih 550. Če ne, potem je potrebno (hočeš nočeš) izplunit trikrat več pečka, da ti računalnik res deluje stabilno

ni pa produktivno tiščat glavo v pesek, tavat v temi in jamrat, da je AMD zanič

P.S

tile LCji vsekakor niso enakovredni Taganom, Enermaxom, OCZ.... strinjam se, da ni trikrat slabši (saj veš, da PP nikoli nista linearna)

nestabilen sistem je pa najbolj nevaren našim živcem

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

Caligula ::

JAz bi rpedvsem rad videl, da bi kdo sploh dokazal, da je recimo Tagan 480w boljsi.
Nekdo je enkrat menil, da se mu sistem za 50 mhz bolj navije kar ni nic, predvsem pa ni vedel povedat kako je bilo s temperaturami pri preizkusanju.... skratka ni bilo govora o nekih enakih pogojih.

Sicer pa tudi ni ravno sistemov, ki bi sploh porabili 550w pa tudi tega, da jih LC ne izpljune se ni nihce pokazal.
Skratka na jetra mi gre, da vsi nekaj spekulirajo pokaze pa ne noben nic.

V testih je bila sistematika lepo podana in 10 razlicnih testov z enakim rezultatom-mocnim priporocilom zaradi stabilnih linij,... bolj verjamem kot nabijanju na pamet.

nodes ::

sam iz svojih skušen priporočam uporabnikom LCja, da ob malo bolj obremenjenem sistemu (štirje diski, dva CDja, močnejša grafična, nekaj ventov, mal več RAMa, ko sistem postane nestabilen, obiščejo svojega trgovca in povprašajo za Tagana...
:)

Dr_M ::

ta vikend (med tistih hudim neurjem) sm vidu, kok dobra zadeva je aktivni PFC.
mam 2 racunalnika, s precej podobno konfiguracijo, razlicna pa sta napajalnika. en je chieftec 420w z aktivnim PFC, drug pa ciheftec 410w s pasivnim PFC.
uglavnem, blo je precej nihanja v elektricnem omrezju, tok da so se luci v celoti ugasale in prizigale (ne samo rahlo utripale). moj racunalnik ni niti trznu, od fotra, se je pa 2x ugasnu. celo UPS se je parkrat uklopu (je pa cist nov, tko da se je samo filu in nc ni blo gor prklucen se).

jest to pripisujem aktivnemu PFCju. in ja, splaca se dat mal vec kesa za dobr napajalnik ce mas dobr comp, ne glede na to, kako Caligula hvali LCja. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bond007 ::

Tudi jaz mam aktivni PFC na napajalniku za katerega sem kakih 5 let nazaj dal 5 tisoč sit. Zares sem ponosen na njega :\ . Drugače si pa lastim tudi LCja in zaenkrat dela res brezhibno, kljub temu, da je iz 12V ventilator zvezan samo na 5V in se ga ne sliši!

No še slika mojega edinega napajalnika z aktivnim PFCjem:P

Caligula ::

Bravo DR_M. Zelo znanstveno si tole pripisal aktivnemu PFCju. Ker je avtomatsko v tem bila razlika ne?

Bi si mislil, da cesa takega ti nebi sel napisat. Ponavadi rad sitnaris z detajli, preverjanjem,.. .samo pri napajalcih pa kriticnost cisto odpove pa vse nekaj z vetrom pride pri tebi :D

Dr_M ::

Caligula: tole tvoje mlatenje prazne slame, je tuki popolnoma nepomembno. se razumeva? :)

ti pa ocitno se tok nisi sposoben napisat, kot jest, neki glede napajalcev. neki se opiras na neke teste iz strani, ki so popolnoma nepoznane. bravo Caligula. :) kot da bi dal moji stari mami napajalnik in jo uprasu je uredu. zelo si podoben.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jackal ::

Ker vidim, da poteka tu že prava razprava, bom vprašal, kateri napajalnik kupiti. Namreč do zdaj sem imel Enermax-a EG365AX-VE353 ( test - 353W), zdaj pa mi ga je en kolega "zaplenil" za dobro plačilo. V drugem računalniku že imam LC Power 550W z 12cm ventilatorjem, vendar je za moje pojme preglasen.
Kateri napajalnik naj vzamem, da bo nekoliko nad rangom tistega Enermaxa in zelo tih? Pripravljen pa sem dati 20k.
Napajal pa bo Epox 9NPA, 1 GB ram, A64 3200+, 3 diske, 2 cd/dvd-rw, GF6600GT, pa rad bi še malo rezerve pri moči.

RC14 ::

nodes:
Glede LC-ja. Glede na svojo ceno torej 7k je napajalnik zakon. Že res da so kakšno OCZ-ji, Tagani itd boljši, imajo snemljive priključke,ločene 12V linije, so verjetno bolj stabilni itd..., ampak ne pa govorit da je ta napajalnik vreden samo toliko kot stane- torej s tem praviš da je zanič.
Jaz mam ta napajalnik (pa ga ne hvalim zato ker ga imam sam, ampak zato ker mi lepo deluje in to za 7k) in je res vreden tega denarja oz se lahko primerja z kakšnim 2x dražjim napajalnikom.
Aja še moj sistem ki muči ubogega LC-ja: A64 3000+@2808Mhz (zračno hlajenje), dva diska (160+120Gb), 1Gb rama, tv kartico, 4 ventilatorje na 12V, 6800GT navito na 430/1150Mhz , CDRW, DVDRW, pa mi prav lepo vse dela in to stabilno. Torej kot vidiš imam procesor navit za 1000Mhz,grafa navita čez ultro torej je sistem kr lepo požrešen , pa vse lepo dela. Če je to zate slab napajalnik, ne vem no.


Lp

bond007 ::

Fora je, da 90% ljudi ne bo mela tak zmogljiv in požrešen sistem kot ti, a se jim vseeno priporočajo napajalniki za 20k in več... Potrata denarja...

Presenečeni bi bili, kaj v recimo comtronu ugrajujejo v sestavljene računalnike .. p4 3.2, 512 rama, 9600pro,.. Oni vgradijo napajalnik firme, od katere stane 350W (linkworld) različica 3490 sit. No oni vgradijo 300W napajalnik te firme!!! Ki sploh ni na ceniku - če bi bil bi bila pomoje cena okoli ali celo pod 3 jurje... PA stvar deluje! - sicer zelo na meji, ampak dela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

jest10 ::

Mojemu 300W mercury napajalcu za 4 jurje sem moral vezati kondenzatorje za 7mF na 3,3V in 10mF na 5V. Pred tem mi je 5V nihala med 4,64-4,99V sedaj pa "samo" še 4,88-5,01V:D
Nikoli več poceni napajalca.

Caligula ::

Raje reci nikoli vec Mercuryja. So znano zanic.
LCji so znano zelo dobri.

MadMax ::

nodes:
Sistem P4 2.8@3.1GHz, 4x512MB RAM, SB Live, R9600/256MB, DVD pekač, CDRW, diskovje 400GB+3x160GB+120GB je po tvojem čist običajn sistem?
Ali celo podpovprečen?
Kakorkoli že, LC 550W ga 24/7 poganja že več kot pol leta, s tem da je vent v napajaču še dodatno upočasnjen.
LC vsekakor ni poslednji krik najnovejše tehnologije, je pa absolutno vreden vsakega tolarja njegove cene.
In ne glede na njegovo švoh zgradbo je sposoben iz sebe dat to kar ima deklarirano.
Če si ti imel nesrečno roko pri izbiri še ne pomeni, da so slabi.
Koneckoncev tudi Tagani crkujejo, mar ne?

PS: tudi če daš v gornje specifikacije kakšno GF 6600 za 60kSIT, zadeva še vedno lepo laufa in se ne sesuva.


Dr_M,
najprej naštudiraj kaj PFC sploh je, nato pa pripisuj odziv nečemu kar nima veze z velikostjo elektrolitov na primarju PSa.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

PrimozR ::

300W No-name PSU je tut men P4, 512 rama, 6600GT AGP, disk pa 2 optična pogona. AMD64 sistema ni zagnov. Že takoj priznam da LCja nisem imel priložnosti testirat ampak kupil sem Tagan 420W in je 100% najtišja komponenta z ventilatorji v celem sistemu. uho sem dal zraven izhodnega ventilatorja, slišal sem le piš zraka (ter ga tudi čutil). Napajalec takrat sicer ni bil pod obremenitvijo, niti sistema še nisem navil (še čakam nove rame), ampak sem gotov da ne bo ovira pri OCju.

nodes ::

LCji so praviloma dvakrat dražji od noname napajalcev in manj kot polovico zmogljivejši, stabilnejši. Hkrati pa nič vredni če niso sposobni opravljat svojega poslanstva.
absurdna je tako ispeljava: " absolutno vreden vsakega tolarja njegove cene"

P.S:
zagovornike LCjev je v isti sapi postalo strah praktične uporabe aktivnega PFCja, temperaturnokontroliranim ventilatorjem, ločenim linijam... kot v Dr_Mjevem primeru

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

RC14 ::

LCji so praviloma dvakrat dražji od noname napajalcev in manj kot polovico zmogljivejši, stabilnejši.

LC je tudi 3-4x cenejši od boljših napajalcev in ni niti polovico slabši.


Hkrati pa nič vredni če niso sposobni opravljat svojega poslanstva.

Preberi še enkrat moj post zgoraj in prosim ne govori na pamet. Napajalnik spodobno opravlja svoje delo. Za večina računalnikov, tudi takšnih ki so naviti in z high-end grafikami je ta napajalnik dober.

Lp

nodes ::

sm se mal dodal
DOBER...kar čez palec, na splošno, po sebi?...še pred jutrom?

potem imam pravico trditi nasprotno

:)

Dr_M ::

jest nikol nism reku, da so LC napajalniki slabi. niti pomislu nism na to.
ampak vredni so tok, kot stanejo v najcenejsi stacuni v SLO. :) pa cisto nic vec.

ampak ce si z malim zadovoljen, hvala bogu, ce pa hoces neki vec, pa kupis neki boljsega -> drazjega. se strinjamo?:)

aja, pa glede tistih wattov pri 550W LC napajalcu. ce bi ta napajalnik dejansko obremenil s tako mocjo, bi vidu najvecji in najlepsi ognjemet v svojmu zivljenju ;)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

MadMax ::

Net je poln reviewov napajalcev, pa še nisem zasledil da bi ga kje kritizirali (le vsi se vpiknejo v kao majhna hladilna rebra).
Aktivnega PFCja se ne bojim, nikakor pa ne mislim dajat 10kSIT za tist procent izkoristka, ki ga aktivni doda napram pasivnemu.

nodes, LC ima termoreguliran ventilator.
Ima tudi zelo dobro ločene linije. Sam sem mu na 12V obesil za dobrih 200W bremena in se ta linija ni sesedla niti za 0.5V, pri ostalih pa je morda zanihala prva decimalka, ampak samo za 1 cifro.

Dr_M, LCja boš težko pripravil do tega, da bo bruhal ogenj, tudi skadit se noče iz njega, pa četudi mu delaš stike med izhodi. Raje si v Piromarketu kupi raketice, bo bolj siguren ognjemet :)

Sploh pa je tole postalo že nekak nesmiselno. Vsak pač zagovarja svoje.
Za razliko v ceni med LCjem in Taganom ali kerimkoli napajačem za 20k+SIT raje dokupim močnejši proc, pa bom pridobil več kot pa z unimi nekaj MHzji ekstremnega navitja.
Povprečen uporabnik pa bo za ta denar kupil 512MB rama, pa bo spet več profitiral kot z nevemkakšnim napajačem.
Vsake oči imajo svojega malarja, ni pa treba pljuvat po nečem samo zato, ker je poceni.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

RC14 ::

MadMax: dobro si napisal. Tudi jaz tako mislim.

Verjamem da LC poklekne pri npr A64 navit na 3Ghz in več v navezi z kakšno SLI varijanto (2x6800 ULTRA), 4 diski itd... tu bi kakšen Tagan 530, al pa OCZ zdržal, lc pa verjetno ne, čist verjamem.
Samo povej mi Dr_M, koliko ljudi ima takšen sistem, ga mogoče imaš ti? Mislim da sploh ni nobenega v SLO da bi imel takšen sistem.
Torej LC je čist dober napajalnik za večina uporabnikov), tisti ki pa hoče imeti boljši napajalnik pa naj ga kupi,pač njegova osebna stvar in zadovoljstvo, sej ima vsak pravico kupit kar mu paše ane??
Smešno mi je samo to in hkrati čudno, da tk blatite proti temu napajalniku, pol pa je folk čist zmeden in kupuje po nepotrebnem drage napajalnike. Čist verjamem da če bi ta napajalnik stal recimo 20k pol bi pa kr naenkrat bil ok.Ta napajalnik je vreden več kolikor stane,prej bi rekel da kakšen OCZ in ostali niso vredni svojega denarja.
Tudi sam bi raje imel kakšnega tagana, OCZ itd (ker so sigurno rahlo boljši, in mogoče tišji, bolj stabilni, snemljivi priključki,aktiven PFC.... sam dat 30k za napajalnik, in z njim ne bom pridobil praktično nič oz zelo malo, zame nima smisla (in za večino tudi ne), kdor pa hoče spravit vsak Mhz iz sistema, navija v extreme (takšnih je pri nas zelo zelo malo ) in jim je to hobi pa je čisto upravičen nakup dražjega napajalnika. Če imaš npr FX57, 7800GTX, mushkin redline itd.. bi blo res mal smešno met napajalnik zraven za 7k se ti ne zdi??

Sej pravim za večina ljudi je ta napajalnik vrh glave dosti (tudi za tiste ki navijajo oz navijamo).
Če bi te kdo spraševal po nekem solidnem napajalniku ,bi ti verjetno priporočal tagana za 30k ,LC-ja pa sploh ne, ker je jajc ane?? In bi bil napajalnik najdražja komponenta v računalniku. Res pametno ni kaj. Jim ni treba govorit da naj kupijo 30k vredne napajalnike (vse drugo pa je škart), če pa kdo izrazi željo da hoče najboljši napajalnik in da denar ni ovira, pol pa seveda LC ne pride v poštev.
In da ne bo kdo užaljen ki ima kakšnega tagana, enermaxa, ocz-ja, to naj ne jemlejo tko osebno, jaz samo hočem povedat, da za 90% folka ni potreben tak napajalnik, če pa ga nekateri imate,vse lepo in prav, samo da ste vi zadovoljni.

Aja Dr_M glede ognjemeta, iz LC-ja bi vsaj spravil lep ognjemet iz napajalnika za 30k bi pa se samo pokadilo in zasmrdelo. Torej bomo pri LC-ju lahko vsaj še uživali v ognjemetu ane? :D :D ;)


Lp

PrimozR ::

nodes nikakor ne hvalim LCja (ni mi všeč pač, ne vem zakaj ampak pustimo to), ampak ABSOLUTNO ni slabši od no-name napajalcev. To pa 100% ne!

nodes ::

...sam meni in še katerim je naredil precej sitnosti, ko smo se zanašal na njegovih deklariranih 550W...
tam dobrih tristo bi pa znal konstantno dovajat...to pa ja res lahko več kot dovolj za povprečnega uporabnika

ni pa ekvivalent Taganu...nažalost
;(

PrimozR ::

Tagan ni ekvivalenten, sam za kkšne nezahtevne uporabnike pa ni slab.

nodes ::

no potem se strinjamo:
za dva diska, povprečno grafiko, 1024 RAMa, DVD, AMDja, in overclock brez višanja voltaže je odlična izbira
:)

P.S.

sem se spomnil, da je kolega z 800XT in dvigneno voltažo na plošči, s tem napajalcem že imel probleme( izklapljanje diskov, nedelujočo grafiko, reseti..)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

RC14 ::

Mogoče je imel kolega slab primerek, ker jaz nimam nobenih problemov z tem napajalnikom,svojo konfigoracijo pa sem že zgoraj napisal. Mogoče mam pa srečo.:D

Lp

nodes ::

izjeme so pravilo
:D

RC14 ::

Zakaj pa jaz lahko navijam in to z povišanjem voltaže (navil sem ga iz 1800 na 2835 Mhz full stable na 1.616V, (torej 1035Mhz) kar zame ni malo in tudi za večino verjetno ne. Pa grafa ko jo navijem je tudi kr lepo požrešna 6800GT iz 350/1000 na 430/1150(gre še mal več, vendar imam samo stock hlajenje) ,pa še 4 vente imam na 12V, pa dva diska, zvočno audigy, tv kartico.. no pa sej sem to že vse zgoraj napisal, vendar sem še enkrat za vsak slučaj.
Torej po tvojem bi moral takoj v trgovino in kupit napajalnik za 30k pa čeprav mi vse lepo dela tako kot mora (full stable in brez restartanja, ..) al kako. Raloži mi to.


Lp

Dr_M ::

Aja Dr_M glede ognjemeta, iz LC-ja bi vsaj spravil lep ognjemet iz napajalnika za 30k bi pa se samo pokadilo in zasmrdelo.

dobr napajalnik se ugasne :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

RC14 ::

Dr_M:
no, naj ti bo.:D . Sam vseeno ni bojazni za ognjemet pri LC-ju, ker je na otip mlačen, u glavnem dela brez problema.

Lp

tiborrr ::

Decki, izogibat se King Yes napajalnikov. Sam imam model 500W z dvema 80mm temperaturno reguliranima ventilatorja. Sicer ni glasen, tisji od mojega Anteca TruePower 420W v drugi kisti, je pa zato kriminalen. Ceprav ima posteno nabildane 3.3V in 5V linije (okoli 30-35A na vsaki) mi 3.3V tak niha, da je za popizdit. 5V je stabilna, medtem ko 12V niha kot zmaj. Ce dam procesorju XP1700+ 2.075V mi niha iz idle 2.14V v load na 2.03V. Imam en 16V elektrolit 10.000uF, pa me zanima, ce ga je pametno vezati na 12V linijo tistega 4-pin P4 prikljucka?

12V linija pa ima 12A :D Ampak zdrzi XP1700+ na 2.3GHz pri 2V :). Cena napajaca je bla 7.200, se mi zdi.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tiborrr ()
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utisanje LC6550G (14cm fan)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
472743 (1329) axee
»

kateri stabilen in tih napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13410386 (6939) kuglvinkl
»

Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
59727733 (16279) LittleDevil
»

Kateri napajlnik za DFI lanparty?

Oddelek: Kaj kupiti
342475 (1888) Caligula
»

Kupil bi napajalnik - najbolj tihega! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
615121 (3941) St@jler

Več podobnih tem