» »

LC Silent Power napajalniki

LC Silent Power napajalniki

1 2 3
4
»

Caligula ::

Lahko.

Ze te tvoji nacini opisa-sistem za pol milijona tolarjev-kaj je to?

To je lahk crap z 4imi 400 giga diski.

Ce lahko poganja 939 sisteme z top pof the line navitimi graficnimi navite za 1000 mhz je ze vredu ne?
Ker blazen sistem pa ma folk tukaj, da bi bil problem za LCja?

RC14 ::

WhiteWolf:
Strinjam se z vsemi tremi točkami. Vsaj nekdo ki realno razmišlja.

Drugače mam tudi jaz podobno konfiguracijo kot ti, oz še bolj navito grafo in procesor pa mi tale LC prav lepo deluje. Če si kupil tagana, čist prav, pač tvoja stvar ane??;)

Ampak nekateri na tem forumu pravijo da je primeren samo za manj oz najmanj zahtevne uporabnike. ( kakšen duron, pa grafa 9200 SE bi blo za njih ravno prav za tega LC-ja. Pa še za to konfiguracijo bi bil verjetno tale LC prešvoh. Js samo pravim sramota za nekatere uporabnike ki se "kao" spoznajo na računalništvo (če se sploh) da blatijo take bedarije. Pa ni važno kaj jim napišeš, oni takoj nazaj tagan rulz, LC škart.

P|P|:
Ti si tak primer. Samo poglej kakšne bedarije pišeš, pa sorry če sem te užalil.

Ja LC je tolk vreden kolker stane. In ne miljon tolarjev. Če je vreden 10k, še ne more poganjat ultra navitega sistema za pol miljona.

Kaj je zate ultra navit sistem??
Torej tagan pa je zate vreden 30k oz ti bi očitno dal zanj 50k. Kakšen sistem pa imaš ti, da ti LC ne zdrži? Mogoče 2x6800ULTRA+ FX57@3200Mhz. Pol bi te razumel da pišeš take bedarije. Verjamem, da LC z lahkoto poganja tvoj sistem ampak zato ker imaš ti nek dražji napajalnik (predvidevam), potem je vse kar je ceneje od tvojega, škart.

Že 1000x povedano, Če imaš računalnik za pol miljona bi pa bilo res žalostno in greh imeti noter LC-ja za 7k se ti ne zdi? Za povprečne oz rahlo nadpovprečne računalnike pa je čisto dovolj. Če ne verjameš pridi k meni, da ti dokažem da ne boš več tako pameten.


Lp

PrimozR ::

Mam 3000+ pa 6600GT AGP pa 420W tagana. Kupil sem ga pa zato ker so pač vsi govoril da je LC bolj švoh. Če ne drugega je Tagan über tih.

nodes ::

povprečne računalnike, tudi slo-tehovcev, poganjajo kar nonami..tisti kar menjajte za LCja

opozorilo velja samo tistim, ki potrebujejo več in pričakujejo več od 550 in silenta....tu pa LC zavaja

Caligula ::

Smo pa dalec prisli. :D

TRIROG ::

vse skupaj bi rad opomnil naj se prosim drzijo teme

Tema je LC silentpowr napajalnik in NE LC vs Tagan NITI "Ali kupiti LC ali kaj drugega"

Hvala!

Caligula ::

No, ce ptegnemo crto.

LC je sposoben poganjat zelo dobro navite A64 sisteme vkljucno s kakim 6800 SLI paketom, par diski,.. in navitjem.
Sploh za A64 sisteme in pa za recimo Nvidie 7800 (tudi v SLI) je ravno pravsnji, ker je to relativno nezahtevna kombinacija.
Je pa to verjetno res tudi nekje meja. Samo tukaj ravno ni folka, ki bi sel cez.

Kar se tice realnih watov,...
Jaz sem preprican, da jih ima manj kot je navedeno. Lahko da tudi opazno manj.
Samo koga to briga :D Kdo jih rabi 550?

Raje dam 7k zdaj in mam vredu napajalc pa dam pol enkrat cez leto, dve spet mogoce samo malenkost vec pa bom mel spet ze ful mocnejsi nov napajalnik. Koga briga garancija. Jaz hocem cimveckrat nov napajalec ne pa da mam enega starega, ki pesa in se stara pa se crknit nebi hotel v garanciji in bi mu samo pohajale sape.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

PrimozR ::

Napajalcem se cene ne nižajo blazno hitro. Elementi stanejo tolk kot stanejo. 7800GTX SLi pa nej bi pokurl dobre 5W več kt pa 6800Ultra SLi. 7800GTX namreč pokur 3W več kot pa 6800Ultra. In močno dvomim da bi LC poganjal karkoli drugega kot pa 6600GT SLi (od uradnih SLi kartic s slotom za mostiček).

Calligula ::

7800 porabi manj od 6800. V ultra in vseh izvedbah. Prav tako v SLI nacinu.

RC14 ::

Mam 3000+ pa 6600GT AGP pa 420W tagana. Kupil sem ga pa zato ker so pač vsi govoril da je LC bolj švoh.

Evo, tipičen primer ko folk govori da je ta LC sranje, in folk brezveze da več denarja za drug napajalnik. Tu je dokaz.
P|P| da ne bo pomote, s tem ne mislim da si kupil slab napajalnik, dober je ta tagan, sam hočem povedat da bi lahko mirne volje kupil LC-ja pa bi mal pršparu. Verjemi mi, da se da z LC-ju tud zelo zelo lepo navijat.

In res je, 7800 pokuri manj kot 6800. (no vsaj tako piše v raznih testih)


Lp

PrimozR ::

Čist nič mi ni žal tega nakupa...

grudy ::

Vse sem izvedel.

Dajte mi samo povedati, kako je z dolžino kablov pri LC-ju (pri Taganu sem že izvedel), kajti na nobenih testih nisem tega zasledil.

TRIROG ::

OJ ...

Zanima me sledece... 7 jurjev je LC6420(420W)? ali LC6550(550W)
A mi lhako kdo pove kasna je razlika me modeli z 14cm venti pa 12cm venti?

A se jih postav tko da je vent navrju ali spodaj?, ker pri meni je napajalnik locen od mbja s plehnato plosco( BIG TOWER) in ni teoreticne da bi ga postavu da vlece zrak od spodi, pa tut rezat se mi lih ne da ohisja ...


LP vsem

PrimozR ::

Če maš zgori plac za zrak vlečt ni roblema. Tagan ma kable dolge vsaj pol metra (potem so 2., 3. konektor vsak +15), LC ma pa mislm da še daljše, IIRC 65cm. 550W ali 420W pa moraš sam presoditi koliko potrebuješ. Razlika med 12 in 14cm je pa v tihosti i guess. Pr istih obratih bosta oba venta prbližn isto glasna a bo 14cm premaknu več zraka kar posledično prinese bolši airflow.

TESKAn ::

Sem kupil LCja 550W in mislil, da bo sposoben kolikor - toliko poganjat mojo kišto. Eno figo, 5V linija padla na ~4,7V, 12V linija skočila na 12,34V, moj sistem s tem ni bil preveč zadovoljen in se je sesuval. Zdej imam TruePower 430W, dal zanj ~23 jurjev in se sekiram, zakaj sem takrat kupoval LCja in zakaj nisem že pred pol leta dal teh 23k za napajalnik, ki mi končno drži voltaže tako, kot morejo bit.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

RC14 ::

TESKAn:
si pa res imel smolo.

Mogoče zaupaš, kakšen sistem imaš da ga ta LC ni mogel poganjati?


Lp

TESKAn ::

Epox 8RDA+,AXP 1700+ na 1,7 GHz, R9700, 1GB RAMa, disk, 2x dvd, par ventilatorjev. Poceni napajalniki ne zmorejo sistema, kjer je obremenjena predvsem ena linija - pri meni 5V.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

RC14 ::

TESKAn:
Res zanimivo. takšen sistem kot ga imaš ti, tale LC z lahkoto poganja,verjem. Poglej zgoraj oz na prejšni strani kaj imam jaz gor priklopljeno na tega LC-ja pa dela tako kot mora. Ne rečem da linije ne nihajo (sicer tem raznim programim ni preveč za verjet) direktno pa nisem meril, vendar men dela vse, (igre,brez sesuvanja sistema, OCCT stabilno itd..

Itak pa se vedno oz se bodo vedno našli posamezniki, ki popluvajo določene komponente, predvsem poceni stvari pa če so slabe al pa dobre.


Lp

nodes ::

no pa nisem samo jaz osmoljenec

morda pa niha kvaliteta tem napajalnikom za 7 tisočakov?

boste rekli, da ni mogoče?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

TribesMan ::

Hec pri TESKAn-ovi plati je v tem, da ta procesor napaja iz 5V linije in ne iz 12V tako kot je to standard pri novejših platah... In v takem primeru je na 5V liniji obešeno dejansko vse... 12V pa je namenjena samo poganjanju motorjev v diskih in ventilatorjih.

RC14 kar se pa tiče meritev nihanja napetosti je pa tako, da jih z navadnim multimetrom ne boš nikoli zaznal... V takem primeru so senzorji na plati veliko bolj merodajni (ne govorim o absolutni točnosti izmerjene napetosti ampak o nihanju linij)... multimeter ima prevelike odzivne čase da bi bil sposoben zaznati nihanja na linijah ki se ustvarjajo pri dinamičnem bremenu, kakršen je računalnik. Najboljša opcija bi bil seveda digitalni spomninski osciloskop z nekaj statističnimi funkcijami... sam to stane toliko kot 100 LC Powerjev...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

RC14 ::

Je mogoče. Zakaj pa ne bi bilo mogoče?
Pri vseh stvareh obstaja nihanje, tako kot pri procesorjih, grafah, avtomobilih, vsepovsod. Nikjer nista dve stvari enako kvalitetni.
Je pa verjetno, da je pri teh LC-jih večje nihanje kot pri kakšnem taganu ,OCZ-ju itd. Kar je tudi nekak logično. 7k proti 30k ane??
Jaz sem z njim zelo zadovoljen, za ceno 7k lepo poganja moj sistem.


Lp

nodes ::

heh čist možno, da je res finta v tem kar je omenil TribesMan. Sam potem so pa krivi proizvajalci plošč, da za napajanje rabiš nesorazmerno drag napajalnik.
Kdo bi na to pomislil ko kupuješ main board?

;(

RC14 ::

Verjetno je res ta finta ja. To pa zna biti problem. V tem primeru je pa res zelo obremenjena 5V linija. No, važno da mu sedaj dela vse uredu.:D


Lp

Shark-357 ::

Ufff ste se pa razpisal ... da še jaz mal popametujem o LC-ju

Osebno mislim da je LC best buy do 10K definitivno pa ni nek oh in sploh hud napajač kot ga nekateri tu hvalijo ..

Meni je LC550W pokleknil z temle sistemom:
A642800+@2610@1.65V
DFI NF3
Sparkle 6800@16/6
2x120GB
DVD/RW
cel kup ventov(6kom)

linije: 3.3V je skakala iz 3.15-3.25V ,5V : 4.6-4.8V , 12V :11.5-11.8V

Zanimivo je blo tudi to da sem imel lahko navito ali samo proc ali samo grafo....

Takrat sem potem menjal LC-ja za Antec True Power 480W in vsi problemi so čudežno izginili...

PrimozR ::

Pa kje vi dobite Tagana za 30k?
420W k ma isto shielded VGA molex, 24-pinski ATX priključek, 8-pinski dodatni 12V priključek košta 18k. 380W ki pa je na teh področjih malo 'olajšan' pa pride pod 15., dobre 14 to be exact.

Calligula ::

Shark, imam zelo podoben sistem tvojemu pa nic ne pokleka. Prav zdravo dela. Ocitno obstajajo primerki s tezavami. To bi znalo biti motece, ce naletis na slabega samo potem bi jaz priporocal, da se tak napajalec v 8 dneh menja za drugega.

TRIROG ::

nekje na netu sm pobrau sledece podatke ...
LC550G ( 14 cm fan)
Application for AMD™ and Intel® ATX 12V
Super silent thermalstatic 140cm Fan
PFC ( Power Factor Correction ) circuit
12V : TWO SEPARATED RAILS
DoubleSerial ATA ready
Complies with CE FCC, CB, CE standard and TUV certified
EMI/RFI:FCC part 15 Class B,EN55022 Class B
Surge:IEC61000-4-5
ESD:IEC61000-4-2

A niste rekl da LC nima dvojne 12V linije?

Res as prosim kaj je boljse ? LC 6550 z 12cm fanom al LC 6550g za 14cm fanom? Valda ni razlika samo v velikosti fana?(oba sta 550W)
Ve kdo kaj vec?
LP

Calligula ::

Jah, ce ma ta tadrugi loceni liniji in tisti PFC zaradi katerega si je DR_M pripravljen tudi zile prerezati,.. pa vzami tega tadrugega.
Ze zato, da bos porocal kako se obnese. Verjetno je malenkost boljsi in tisji od prvega.

teoo ::

ok, v moji škatli je najglasnejša stvar lih lc550. Gor sem videl, da je nekdo omenil, da se ga da utišati z drugačno vezavo ventilatorja... je to res? a zdej dela na 12V al 5?
defying gravity

teoo ::

ok kreten sem... sem prebral celo temo in našel odgovor na moje vprašanje
defying gravity

OBELIKS ::

TRIROG: pred kratkim so izdali verzijo z dvema ločenima linijama.

chief ::

Pozdravljeni!
Po prebiranju te teme, sem postal zelo v dvomih kateri napajelec naj izberem. Mojega sedanjega (razreda LC) je dobesedno razneslo in skupaj se skurilo varovalko hisne napeljave.
Zdej pa sem malo v dvomih. LC me ne preprica saj je isti cenovni razred kot moj star napajalc , ki me je ze 2x razocaral.
Omisljeval sem si tega TAGAN TG530-U15
Zdej pa me zanima kaj si mislite o tem napajalcu? A bi bil i vstem cenovem razredu kak drugi boljsa izbira? (predvsem pamora bit tih in zanesljiv, ter stabilnost linij je tudi vazna).
Prosim za priporocila.
lp

Jan987 ::

jah valda da je tagan velik boljši od lc-ja sej je tud več kot 3x dražji. kakšen sistem pa boš poganjal?

PrimozR ::

Zdej odvisno kolk moči rabiš, je pa za tišino tagan res dobra izbira. Za 30k so tut boljši napajalci, ta je recimo modularen, lahko priklopiš le kable, ki jih trenutno potrebuješ. Sam bi pogledal U01 serijo (enojna 12V linija) oz. U22 serijo (dvojna 12V linija). Pri U22 seriji 480W zadošča, pri U01 pa je 420 skoraj zagotovo dovolj, mogoče 480W.

chief ::

A ste vidva pogledaal kak je ta napajalc? Ima dve loceni 12V liniji in je tak, da lahko prklopis samo kadle ki rabis.
Kateri v tem rangu bi bilj boljsi od tega k sem vam napisal??
(in ne mi nekaj bluzit v prazno. vem kolk stane in vem kake so karakteristike, me zanima ce je kak ki bi glede zmogljivosti in TISINI bil konkurencem temu, v istem cenovnem razredu seveda)
Hvala se 1x
lp

PrimozR ::

Glede tišine ne vem, je pa cenejši OCZ Modstream. Tm okrog 25k za 520W.

norc ::

ok sam zdj me pa neki zanima zakaj je treba ene in iste stvari 80x premlet

LC-ji so povprečni napajalnik brez dveh ločenih linji, malo manj zmogljivi in vsi za UGODNO ceno(vsi tudi tisti z vodnim hlajenjem, z odstranjivimi priključki itd.)

dražji pa imajo mogoče malenkost bolj stabilne linije bolj realno volatažo/Wattažo:P in vsem vendar niso toliko boljši kolikor so dražji

OBSTAJAJO PA IZJEME ki so tišji in boljši vendar recimo zame en 420W LC je dovolj ker zaenkrat navijam na privzetih voltažah dokler ne dobim novega coolerja potem pa se recimo bolj splača vendar pa neka tajnica ki word popravlja z ediksom je zanjo LC še predober

MOJE MNENJE

Alec999 ::

chief >> Ker napajalnik tocno ti pa je razneslo?
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utisanje LC6550G (14cm fan)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
472745 (1331) axee
»

kateri stabilen in tih napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13410390 (6943) kuglvinkl
»

Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
59727746 (16292) LittleDevil
»

Kateri napajlnik za DFI lanparty?

Oddelek: Kaj kupiti
342476 (1889) Caligula
»

Kupil bi napajalnik - najbolj tihega! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
615122 (3942) St@jler

Več podobnih tem