Forum » Zvok in slika » Išče se subwoofer sound effect
Išče se subwoofer sound effect
iskra ::
Ste že slišali pesem Feeling this od Blink 182? Na 35. sekundi se spusti en nizkofrekvenčni efekt. Nekaj takega bi potreboval za eno zadevščino pa ne vem kje dobiti to ...
Obrnil sem nekaj portalov okrog pa sploh ne vem kaj iskati ...
Obrnil sem nekaj portalov okrog pa sploh ne vem kaj iskati ...
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
OnTheMic ::
Tisti efekt ni nič drugega kot čisti sinusni signal (frekvenca 55 Hz), ki se počasi zlije z zvokom bas-kitare. Taki efekti se ponavadi dodajajo v filmih, da se kinodvorana trese, kot se spodobi
Tak bas lahko narediš sam v kakšen WAV editorju, recimo Cool Edit Pro, Adobe Audition (naslednik Cool Edit-a)... Enostavno generiraš ton z nizko frekvenco, še boljše pa izpade, če frekvenca počasi pada. Dobljen signal nato na koncu lepo zaključiš (FADE-OUT), da ga ne odseka nenadoma in ga dodaš muski. Bodi pozoren na amplitude signalov (jakost), da ti ne bo po dodajanju zaradi prevelike amplitude porezalo vrhov signala (clipping). Najbolje, da glasbo, ki ji boš dodal sub-bass, predhodno stišaš za kakšne 3 dB ali več, prav tako pa tudi sub-bass prilagodiš na tako jakost, da bodo signali po seštevaju komaj dosegli 0 dB (od tu naprej se signal reže), sub-bass pa bo vseeno prišel do izraza.
Če hočeš uporabit samo sub-bass brez drugih zvokov, s tem ne boš imel problemov.
No, ker se mi je ravno dalo, sem se malo poigral v Adobe Audition in naredil dva značilna sub-bass signala, kjer frekvenca pade z začetnih 55 Hz (kot pri tvojih Blink182) na 35 Hz, nižjih basov se skoraj ne splača delat, ker večina wooferjev nižje sploh ne pride (seveda so izjeme...).
Link do mojega fajla:
KLIK!!! - upam, da je taka povezava dovoljena, saj je fajl moje lastno delo, od nikogar ukradeno
Če povezava ne deluje, mi na ZS napiši svoj mejl.
LP
Tak bas lahko narediš sam v kakšen WAV editorju, recimo Cool Edit Pro, Adobe Audition (naslednik Cool Edit-a)... Enostavno generiraš ton z nizko frekvenco, še boljše pa izpade, če frekvenca počasi pada. Dobljen signal nato na koncu lepo zaključiš (FADE-OUT), da ga ne odseka nenadoma in ga dodaš muski. Bodi pozoren na amplitude signalov (jakost), da ti ne bo po dodajanju zaradi prevelike amplitude porezalo vrhov signala (clipping). Najbolje, da glasbo, ki ji boš dodal sub-bass, predhodno stišaš za kakšne 3 dB ali več, prav tako pa tudi sub-bass prilagodiš na tako jakost, da bodo signali po seštevaju komaj dosegli 0 dB (od tu naprej se signal reže), sub-bass pa bo vseeno prišel do izraza.
Če hočeš uporabit samo sub-bass brez drugih zvokov, s tem ne boš imel problemov.
No, ker se mi je ravno dalo, sem se malo poigral v Adobe Audition in naredil dva značilna sub-bass signala, kjer frekvenca pade z začetnih 55 Hz (kot pri tvojih Blink182) na 35 Hz, nižjih basov se skoraj ne splača delat, ker večina wooferjev nižje sploh ne pride (seveda so izjeme...).
Link do mojega fajla:
KLIK!!! - upam, da je taka povezava dovoljena, saj je fajl moje lastno delo, od nikogar ukradeno
Če povezava ne deluje, mi na ZS napiši svoj mejl.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OnTheMic ()
iskra ::
Majstr, najlepša ti dala za navodila, in njena sestra za fajle!!! Maš pir na naslednji žurki k se je udeležim v Lj al NG!
Ajow! 5 metru drow ...
OnTheMic ::
Ni problema, pa še kdaj. Če želiš, mi daj več podatkov o efektu, ki ga potrebuješ (trajanje, glasnost...), pa ti ga naredim...
Skratka, če še kaj rabiš, daj mejl na ZS (zasebna sporočila).
LP
Skratka, če še kaj rabiš, daj mejl na ZS (zasebna sporočila).
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 90156 (42631) | staher |
» | ojačevalec za v avtoOddelek: Loža | 3013 (2513) | Joseph033 |
» | Aktivni zvočniki in subwooferOddelek: Zvok in slika | 2565 (2406) | JurcaG |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9905 (8885) | Trancedeejay |
» | Z-680 in Audigy2 = DOBRO?Oddelek: Zvok in slika | 1438 (1351) | partysound |