» »

ojačevalec za v avto

ojačevalec za v avto

Joseph033 ::

Lepo pozdravljeni ker sem začetnik pri nakupu ojačevalnika me predvsem zanima kaj mi priporočate naj kaj naj bom pri nakupu ojačevalnika pozoren.Zanima pa me kako se kaj obnese tale ojačevalec http://caraudioempire.com/avtoojacevale... ali najrajši kupim 4 kanalnega za ceno okrog 100€.Na njega bi predvsem rad priklopil tablični računalnik in ker bi si želel dober zvok v avtu me zanima kaj mi priporočate.
  • spremenilo: Joseph033 ()

blackbfm ::

če maš približno ok zvočnike spredaj je potem najlažje in poceni da kupiš aktivni subwoofer ranga vsaj 250w, potegneš samo kable pa je to to.. se splača naročit iz tujine je precej cenejše

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Joseph033 ::

Žal nimam prostora v avtu za subwoofer zato pa bi rad kupil samo ojačevalnik.

b3D_950 ::

RMS moč ima približno takšno kot povprečen avtoradio - 4x 25 W.
Če imaš OEM zvočnike je tak ojačevalec ok.


http://webshop.caliber.nl/media/Manuals...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

blackbfm ::

Žal nimam prostora v avtu za subwoofer zato pa bi rad kupil samo ojačevalnik.


Imaš take v kompaktnih zaprtih ohišjih ki zavzamejo malo prostora. Če boš samo ojačevalnik vzami potem tistega za 100, je boljše kupit mal močnejšega, daš mogoče še močnejše zvočnike notri kasneje..

RMS moč ima približno takšno kot povprečen avtoradio - 4x 25 W.
Če imaš OEM zvočnike je tak ojačevalec ok.


potem rajš kupiš radio ane:)

b3D_950 ::

Pri novejših avtomobilih je težava, da so OEM radiji preveč povezani z ostalimi napravami - volanske komande, zasloni, v končni fazi tudi izgled itd...Tlačit kar nekaj noter nima smisla. Če hočeš kaj pametnega ven dobit mora naprej izolirat vrata in menjat zvočnike, še prej pa potrebuješ en radijo z malo več funkcijami in dobrim DACom. Te reči delajo po sistemu SISO; shit in shit out. Začne se pa seveda že pri samem zvočnem posnetku, če že greš v detajle. Ampak ker bo uporabljal tablico potem verjetno niti ne potrebuje radija, ker lahko vse direkt povežeš na ojačevalec.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Joseph033 ::

Zanima me predvsem če je tale ojačevalec vredi http://caraudioempire.com/xetec-vector-... ekr nimam prostora za kaj velikega v avtu se mi zdi da je tale čisto ok za v avto ali menite da raje kerega drugega.

b3D_950 ::

Po videzu sodeč gre za nek star model.

poglej od Groundzero, ESX, DLS, Blaupunkt.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Joseph033 ::

aha hvala pol bo pa po vsej verjetnosti tale vredi http://caraudioempire.com/avtoojacevale....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Joseph033 ()

Scorpia ::

Vzemi ojacevalec vsaj z 80rms-a. Prisparaj se kake 30-40 pa dobis ojacevalec s tako mocjo. Tudi ce imas zvocnike 50 rms-a, je fajn imet vec moci.
Prvo ojacevalec ni treba poganjati na sami meji, pa tiste deklarirane moci, dosega od 14,4V napetosti v avtu. Ali drugace v idealnih pogojih, dosezes to moc. Ze ko potegnes kabel od akumulatorja do prtljaznika, so ze izgube, zaradi dolzine. V tem primeru, ce je moznost pod sedez ali pod armaturo skrit ojacevalec, se najbolj idealno. Pa tudi zaradi viska moci, ojacevalec ne bo sel v clip...
////

ali3n ::

Tablico se priklaplja na radio (AUX IN, Bluetooth, kot USB,...). Ne na ojačevalnik.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Scorpia ::

Sej lahko tablico, mp3, mobitel... priklopis direkt na ojacevalec... ne rabis avtoradio za to.
////

blackbfm ::

sam ta varjanta je mal nerodna če poslušaš med vožnjo

Joseph033 ::

Pozdravljeni hvala vsem za pomoč ampak ker ne ičšem neki zelo močnega ker me samo razbijanje vavtu ne zanima toliko in ker hočem samo dober zvok bom raje zvel kar tale ojačevalec https://www.mimovrste.com/avto-ojaceval... če pa kdo meni dadelam napako pač naj pove.

blackbfm ::

mal keša, mal muske..s tem ojačevalnikom pomoje ne boš naredu nič

če nimaš čistega zvoka boš rabil nek soliden izvor (radio) in zvočnike.. če hočeš še globino pa še ojačevalnik in woofer..večina energije iz ojačevalnika gre v base

Joseph033 ::

Ja sam če gledamo avtoradije imajo tudi neki podoben ojačevalec ali se motim.

blackbfm ::

ja tam nek 20w..saj zato je bz da kupuješ ojačevalec ki da ravno ene tok od sebe..

Joseph033 ::

aha hvala pol bom pa mogoče poštudiralkakšno drugo varijanto ter da bo vredi zvok mogoče bom tega posnemal http://brendanclement.com/2014/05/03/in... se je kr fajn znašel.

b3D_950 ::

Lahko da bo še slabše, razne motnje od motorja, šum itd., če bo napeljava bolj slaba.
Kakšne zvočnike pa sploh imaš? Pomoje bi več dobil z novimi zvočniki za 100-150€.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Joseph033 ::

zvočnike imam sony 130W

blackbfm ::

Pomoje bi več dobil z novimi zvočniki za 100-150EUR.


bolje čist, močen signal na slabših zvočnikih..če narediš kontra nisi naredu nič

jz še vedno mislim da je najceneje, najlažje aktivni kompaktni woofer, s tem tut base ofloadaš tja in razbremeniš radio..da ni prostora za tak woofer, moraš met pa res ultra poseben avto..gokart:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Joseph033 ::

v prtljažniku žal ni placa za woofer ker tam namreč prevažam robo omare in te zadeve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Joseph033 ()

kozmy ::

http://caraudioempire.com/Aktivni-subwo...

Lahko ga postaviš pod sprednje sedeže, če je prostor problem.

Joseph033 ::

Ni mi jasno zakajwoofer če ne mislim imeti razbijanja po avtu nisem več mlad bi imel tako veselje za to.

Olórin ::

subwoofer ne pomeni razbijanja. pomeni mehek, globok bas.

Ti pa ni možno svetovati, saj nisi napisal niti za katero vozilo se gre, nič. Random nasveti pa so neuporabni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

blackbfm ::

Saj ni nujno da žgeš na polno, bas je pač tista stvar ki naredi najbolj občutno razliko pri zvoku.. ampak več kot pišeš, manj mi je jasno kaj sploh želiš. Ne bi dal ne osnovnega ojačevalca, ne wooferja, imel bi pa dober zvok..nevem, mogoče imaš pa poškodovan zvočnik če ti ne špila vredu?

koyotee ::

Smo 2014, in se da dobiti zelo majhne ojačevalce ;)
http://www.parts-express.com/cat/audio-...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Joseph033 ::

nekaj takega bi imel kot ima tale narejeno mislim ojačevalec pa ma čisto lep zvok.

Olórin ::

čakaj malo. Ti preko youtube posnetka in svojih lastnih PC zvočnikov ocenjuješ kak zvok ima nekdo v avtu?

ok I am out.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

Joseph033 ::

to nsiem reku sam pravim da toti ma tak ojačevalec in je čisto vredi mogoče sem semalo narobe izrazil prejle .Ampak če bi v avtu rabil nevem kako čudo te bi ziher dal 200 ali pa več € zato ker pa ne ičem nekega čuda bom kupil za 100€ ojačevalec in to je to.

Spajky ::

Avto kabina je zelo neprimeren kraj za Hi-fi in močno poslušanje muzike (odštejem hauba party >:D) in ne potrebuješ velikih moči!

Pri 2x1W stereo, rabiš za enkrat močneje akustično čut imet vgrajen v avtoradio 2x10W Rms ojačevalec (večina novejših/boljših avtoradijev); za še enkrat močneje pa 2x100W Rms !!! in to pije štroma - pazi na akumulator!

Avtoradii imajo večinoma 2x15W Rms ojačevalce s čipi v "bridge" vezane; (izjema so Phillips D-class čipi s 35W Rms po kanalu), saj s 14V napajanja (aku) niti NE morejo dat več ven !!!

Dodatni ojačevalci močnejše moči ali specialni redki in dragi avtoradii imajo pa interni Voltage Step-up, da lahko izpljunejo večje moči!!!

Sub-bass dodatni ojačevalci imajo ponavadi 2 vhoda, od katerih je eden z interno elektronsko kretnico (low_pass). Nekateri avtoradii imajo tudi že interno predpripravo za dodatni bas ojačevalec (vgrajena el.kretnica+izhod za bass amp).

Taki so najpraktičnejši, saj jim v nastavitvah na displeju naštimaš gain in X-over frekvenco za bass ter višje frekvence, ki gredo na vgrajeni avtoradio amp!, tako da imajo potem original ali aftermarket avtozvočniki že porezane base (ki gredo na dodatni optional bass amp+zvočnik-e !

Rezultat tega je, da lahko glavne zvočnike (srednji/visoki) bolj glasneje "napališ" in vgrajeni amp avtoradia in zvočniki ne gredo daleč tako hitro v "tilt" kot brez tega, ker se ne matrajo z basi, ki gredo na dodatni bass.amp in zvočnik-e.

Tako lahko vse pooslušaš bistveno glasneje, bolj čisto in z dobro dinamiko! Torej se nabavi "tapravi" avtoradio in primeren subBass amp+zvočnik-e, ki niti ni treba, da je konjskih moči ampak je dovolj 2x40W rms in se ga da v "bridge mode" (mono!) in bas zvočnika paralelno!

Za base pod 100Hz itak NE rabiš stereo, saj ne ločiš kanalov med seboj !!!, še posebej v avtu!
Zvočniki ki se napajajo iz avtoradia, pa potem ne rabijo biti močnejši od 20W Rms/kom : t.j. kao 20W basovc (za srednje) + 5W visokotonc in so dovolj večinoma glede kvalitete fabriški zvočniki že vgrajeni v avtu.

Zakaj metat brdo denarja v avto ozvočenje brez veze, razen če niso total šit zvočniki že vgrajeni, saj med vožnjo sploh bistvene razlike v kvaliteti NE opaziš! ... razen, če se hočeš "pokazat" pred frendi, punco etc ...just my2c ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Scorpia ::

Sicer ne vem kake izkušnje imaš z tovarniškimi ozvočenji in po posegu... sam sem že dosti menjal ozvočenj v avtomobilu, celo pri bmw serije 5, ki že tko ima odličen zvok in se je pri vsakemu poznala razlika, v katerega sem posegel. Je pa res, da sem večinoma dodatno posegal v vrata in dodatno ojačal pleh, kjer se zvočniki pritrdijo (manj vibriranja pleha). Pa tudi izolacija dodajal. Tudi sem že dodajal obstoječi in se je konkretno poznala razlika. Pa tudi noben avtoradio me ni prepričal, z integriranim ojačevalcem, kot vedno pojenja moč in se pozna na kvaliteti zvoka.
////

Spajky ::

eh ja, če ti je hobi predelava avta, pol je vse dovoljeno (it´s FUN) ;)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Joseph033 ::

meni predelava avta ni hobi samo tablico si želim vgrediti v avto in da bo muzika iz tablice igrala na zvočnikih to je pa to

koyotee ::

Aux kabel in na drugi strani 3,5mm bananca, vtaknes v radio pa je to to :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Joseph033 ::

Hvala vsem za pomoč in odgovore po pregledovanju video posnetkov na youtube semugotovil da bi lahko imel tablico tudi tako vgrajeno in narejeno sam ne vem pa ali je vse eno kakšen avtoradio je samo da ima aux zadevo ali more biti Bluetooth.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kupujem avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
564662 (2950) miraldi
»

Dobra masa avto ojačevalca

Oddelek: Zvok in slika
496955 (5481) Scorpia
»

Ozvočenje v avtu

Oddelek: Loža
176380 (6040) T0RN4D0
»

Fersterker in zvocniki.

Oddelek: Pomoč in nasveti
453107 (2573) T0RN4D0
»

Ojačevalec v avto- potreben dodaten akumulator?

Oddelek: Zvok in slika
113472 (3256) ;-)

Več podobnih tem