Forum » Omrežja in internet » Copperjet 813 firmware upgrade (SiOL ADSL tezave)
Copperjet 813 firmware upgrade (SiOL ADSL tezave)
zed 5.0 ::
Zivjo,
S SiOL-ovim ADSL-om imam ze dlje casa probleme, namrec vsake toliko casa mi povezava pade, pri tem se modem v nedogled povezuje in (zopet) izgublja zvezo. Oddaljenost od centrale je cca. 400m, kvaliteta linije je po meritvah Telekoma idealna. Napaka pa se mi ponavlja vsake toliko (priblizno na 1 mesec), do sedaj se je to zgodilo ze vsaj 5x. Vsakic klicem 116, nato nekaj posraufajo, stvar dela in nato po dolocenem casu spet crkne. Vzroka do sedaj se niso nasli. Ker mi Tele.kom-ovi "strokovnjaki" ocitno niso zmozni odpraviti napake, sem poskusal narediti vse mozno na svoji strani. Zamenjal sem ze vse kable, vendar napaka ostaja. Edina moznost za napako na moji strani tako ostaja ISDN/ADSL razcepnik, ali modem. S Telekomovim tehnikom sem se pogovarjal o upgrade-u firmware-a na modemu, a je model preprican da to ne obstaja. To seveda ni res. Firmware-i so, vse skupaj kaze samo na njihovo nevednost in neznanje. Na internetu sem nasel zadnji firmware za omenjeni modem, ki med drugim ze vsebuje SiOL-ov (!) profil (nastavitve VPI/VCI so 1/32). Preden pritisnem "Update" in zaj*bem vse skupaj bi rad slisal kaksno mnenje, po moznosti od koga ki je to ze pocel...
Hvala,
Z.
S SiOL-ovim ADSL-om imam ze dlje casa probleme, namrec vsake toliko casa mi povezava pade, pri tem se modem v nedogled povezuje in (zopet) izgublja zvezo. Oddaljenost od centrale je cca. 400m, kvaliteta linije je po meritvah Telekoma idealna. Napaka pa se mi ponavlja vsake toliko (priblizno na 1 mesec), do sedaj se je to zgodilo ze vsaj 5x. Vsakic klicem 116, nato nekaj posraufajo, stvar dela in nato po dolocenem casu spet crkne. Vzroka do sedaj se niso nasli. Ker mi Tele.kom-ovi "strokovnjaki" ocitno niso zmozni odpraviti napake, sem poskusal narediti vse mozno na svoji strani. Zamenjal sem ze vse kable, vendar napaka ostaja. Edina moznost za napako na moji strani tako ostaja ISDN/ADSL razcepnik, ali modem. S Telekomovim tehnikom sem se pogovarjal o upgrade-u firmware-a na modemu, a je model preprican da to ne obstaja. To seveda ni res. Firmware-i so, vse skupaj kaze samo na njihovo nevednost in neznanje. Na internetu sem nasel zadnji firmware za omenjeni modem, ki med drugim ze vsebuje SiOL-ov (!) profil (nastavitve VPI/VCI so 1/32). Preden pritisnem "Update" in zaj*bem vse skupaj bi rad slisal kaksno mnenje, po moznosti od koga ki je to ze pocel...
Hvala,
Z.
Samson ::
A si lahko toliko dober in posljes firmware se na NOSPAMklap@siol.net. Potem pa porocam, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
jamiroq ::
o tem je že bilo nekaj napisano tule; imho se ne splača nadgrajevat, ker najverjetneje ne boš nič pridobil...
Samson: firmware, orodja + vso pripadajoco dokumentacijo dobis na:
ftp://ftp.allieddata.com/public/Product_Info/xDSL_Products/CopperJet_813/Revision_1/
ftp://ftp.allieddata.com/public/Product_Info/xDSL_Products/CopperJet_813/Revision_1/
Pancho ::
zed 5.0: a so ti modeli ze mogoce modem zamenal?
ker sem ze videl ljudi s polno problemi (dolpadanje in nesinhronizacija) in se je zadeva resila potem, ko so jim zamenjali modem.
ker sem ze videl ljudi s polno problemi (dolpadanje in nesinhronizacija) in se je zadeva resila potem, ko so jim zamenjali modem.
I haven't failed, I just found 1000 ways that don't work...
El Pancho: nc niso se menjal. Zmeri sam neki "pocarajo" (na centrali?) in pol kr spet vse dela. Za neki casa. Zaenkrat ni blo se nobenga bliz. Mogoc si ne upajo (bols da ne) ker bi jih nahrulil ko pse...
zed 5.0: ti jim kr zatezi, naj ti zamenjajo zadevo, ker to, da mal pocarajo in zacne delat ocitno ni trajna resitev
Update: tole postaja burleska. Danes sem se enkrat klical na slavno Telekom-ovo stevilko 116, ker se mi v roku 2 dnevov ni javil se nihce. Rekli so mi da me bo obiskal "racunalnicar", ampak da ne vejo kdaj ker imajo prevec dela. Da lahko traja, so rekli. No, modem je danes zacel delat in to na polno (8 MBit: narocen sem tudi na TV). S Telekoma medtem ni klical se nihce. Kako nej si zdej to razlagam, da je zacel delat slucajno, al so spet neki "pocaral"??? In kaj nej recem modelu ko bo uletu? :)
zad 5.0: ti kar vztrajaj pri tem, da ti zadevo zamenjajo, ce ne pa vsaj to probej dosezt, da ti tip obljubi, da bojo zamenjal naslednjic, ko se bo pojavu isti problem.... pa ne si pozabit napisat ime in priimek od tipa, ki se bo oglasu.... vcasih je dobr, ce si zapomnes, kdo je bil pr teb in pol zmerej istimu tezis... drgac se ti samo podajajo kot vroce oglje.... ko se kej zalomi in ne vejo kaj je, pa sploh...
aja, ce bo reku, da bi mogoce kaksen drug model kej vedu, mu kar povej, da naj ga sam vprasa in potem pove tebi... res, probej skoz tezit enmu in istmu tipu....
majo da zrihtajo, kurbe odiralske...
aja, ce bo reku, da bi mogoce kaksen drug model kej vedu, mu kar povej, da naj ga sam vprasa in potem pove tebi... res, probej skoz tezit enmu in istmu tipu....
majo da zrihtajo, kurbe odiralske...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64569 (28264) | JoskoMacher |
» | ADSL modem Copperjet 813 (Telekom)Oddelek: Omrežja in internet | 2755 (1663) | Jaka83 |
» | Connecting through WAN Miniport (PPP0E) failed ? error 678Oddelek: Omrežja in internet | 3338 (3209) | jl |
» | ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 35715 (18797) | RedOS |
» | Nov ponudnik ADSLOddelek: Omrežja in internet | 2441 (1502) | Brane2 |