» »

Connecting through WAN Miniport (PPP0E) failed ? error 678

Connecting through WAN Miniport (PPP0E) failed ? error 678

camaleon ::

zdravo!

imam težavo..in namreč vsake toliko se mi izklopi povezava, ponovno pa jo je brez ponovnega zagona računalnika nemogoče vzpostaviti.. sporočilo xp-jev :

Connecting through wan miniport (PPP0E)
error 678
The remote Computer did not respond

med drugim imam nameščen sygate firewall..
imam modri adsl - torej s tem SAGEM F@st™3344

kaj naj naredim ?

Chicken Boy ::

Napaka 678 se ponavadi pojavi, ko se modem ne more sinhronizerat s centralo. Ko se ti to zgodi preveri če lučka za ADSL utripa na modemu. Glede na to, da tebi zadeva deluje in se ti povezava izklopi je lahko težava tudi v mrežni kartici. Ko se ti to zgodi, se probaj povezat in opazuj lučko data na modemu. Če v tistem trenutku ne utripne dokler ti ne javi napake, je nekaj narobe s povezavo do modema. Preveri mrežno kartico. Malo poglej še loge na firewall-u i probaj zadevo poganjat brez njega. Lahko, da je tudi on krivec.

Gwanaroth ::

Isto se meni dogaja na modrem adsl paketu -- s tem Sagemom.

Kliči 116 in reči jim naj ti pridejo nadgradit firmware, v kolikor ti ga še niso. Potem boš imel _mogoče_ kak % manj izpadov.
Lights often keep secret hypnosis..

AndiG ::

Pozdravljeni,

meni se je ta težava pojavila samo enkrat.
Na SAGEM-a imam preko kabla povezan računalnik in preko WiFi laptopa. Zanimivo je bilo to, da so se na stacionarcu pojavljale težave (error 678) medtem ko je laptop bil normalno prikljopljen.
Da bi izločil mrežno kartico sem preko kabla poizkusil vzpostaviti mrežo med računalnikoma (nobenih težav). Nato sem poizkusil vzpostaviti povezavo na laptopu preko kabla (error 678).
Klical sem na 080 1000, kjer so mi po 5 minutnem čakanju, da so menda nekaj preverjali rekli, da je napaka v centrali in da jo že odpravljajo. Po 12 urnem čakanju sem ponovno poizkusil a še vedno nič. Po nasvetu prijatelja sem odklopil iz omrežja SAGEMA za nekaj sekund in ponovno priklopil pa se je postavil nazaj.

Po vsem tem sklepam, da je prišlo do preobremenitve modema in se mu je zmešalo tako, da se ni več znal vzpostaviti nazaj.

Poizkusi omejiti pretok podatkov.

Lep pozdrav,
Andi

Gwanaroth ::

Zakaj bi omejeval pretok podatkov, če pa plačuješ recimo 1024/256 kb/s paket ?

Jaz bom vedno zahteval to, za kar tudi plačujem.

In btw, nimaš kaj klicat na Siol -- že na škatli Modrega ADSL paketa ti lepo piše "Povezavo zagotavlja Telekom Slovenije", tako, da ti toplo priporočam, da se v bodoče izogneš čakanju ter kličeš na 116.
Lights often keep secret hypnosis..

Jeebs ::

Men se je to včasih dogajalo z Iskratel CooperJet ''modemom'', samo dvomim, da ima to kaj veze z modemom. Nisem pa prepričan. Če se prav spomnim, je pri meni pomagalo edino to, da sem za nekaj minut izključil vse skupaj (računalnik, modem) iz elektrike. Sicer pa na SiOL-ovih straneh najdeš naslednje o tej napaki:

KLIK

Tega nisem nikoli preizkusil, ker sem tole našel po tem, ko se mi je nazadnje pojavila napaka. Predvidevam pa, da če to deluje je napaka v samih Windows. BTW, sicer pa se mojemu CooperJetu 100% strga po kakih 20 dneh. Takrat ne pomaga drugega, kot da ga za kako urico ali dve ugasnem.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

jl ::

No, še moja zgodba. Telekomovi tehniki mi pridejo zmontirat modem in se povežejo s svojim uporabniškim imenom, zadeva deluje. Naredim povezavo s svojim usernameom, error 678 (pravijo tehniki da je problem windowsi).Probam z ukazom NETSH INTERFACE IP RESET LOG.TXT..nič..678:\ Probam s službenim prenosnikom..isto. Probam z dvema routerjema (Trendnet in Linksys)...isto, se ne poveže. Probam povezavo preko Ubuntu... se ne poveže (javi, da ni najdel pppoe access contrentratorja na eth0). Postavim windowse xp na novo...isto, error 678. Si sposodim še en calisto modem..zadeva isto ne dela. Pride kolega s svojim prenosnikom, se presenetljivo poveže! Prijavim napako na 116, pridejo telekomovci s svojim prenosnikom, zadeva se poveže. Ves ta čas mi lučka na wan normalno gori (torej naj bi bila sinhronizacija v redu), poskusil sem tudi brez filtra, pa nič ne pomaga. Zdaj razmišljam še o menjavi mrežne kartice (ta je onboard), čeprav me čudi to, da preko routerja vseeno ne gre. Če logično razmišljam mi pride le še na pamet, da je na liniji šum in se zadeva zato (pri občutljivih mrežnih karticah) ne poveže. Če ima kdo še kako idejo, nasvet,... bi bil zelo hvaležen.

lp

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Primoz ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inrenetna povezava ne deluje!

Oddelek: Omrežja in internet
322359 (1750) BlazP
»

ADSL ne dela!!!

Oddelek: Omrežja in internet
282330 (1579) Pyr0Beast
»

Kabli pri povezavi routerja in modema(ADSL)

Oddelek: Omrežja in internet
121454 (1305) jurre
»

kako spostaviti povezavo z internetom?

Oddelek: Omrežja in internet
121278 (1087) gargamel2
»

Povezovanja modema

Oddelek: Omrežja in internet
81027 (971) konstrukter

Več podobnih tem