» »

Hreščanje v zvočniku glede na obrate motorja?

Hreščanje v zvočniku glede na obrate motorja?

Sydk ::

Ne na računalniku, pač pa v avtu. Imam Pioneer DEH-P3630MP, en ojačevalec, pa zadi 2 x 150W JUMPER zvočnika prikloplena na ojačevalec.
In danes mi je med vožnjo začel desni zadnji zvočnik prav svinjsko brenčat, igrata oba lepo, samo desni hrešči, in kar je najbolj zanimivo to hreščanje narašča z obrati mašine:)) npr. se vozim počasi s 5to prestavo je ok, dam v tretjo in pohodim gas pa WIIIIIIIIIII visoko frekvenčni zvok, pohodim bremzo in tudi hreščanje se pomiri...

sem prerukal in očistil vse kontakte pa je še zmer ista pesem, a kdo ve kaj je to za ena jeba, in zakaj do tega pride?
en kolega če da na določeno frekvenco radio ujame ta šum motorja, smešno kot bi vozil formulo, jaz ga pa imam vedno, ko poslusam cd ali radio8-O

fr0sty ::

Sam sem imel enak problem, sem namreč radijo sam namontiral v avto misleč, saj ni panike itak za vsako žico piše za kaj je :D, na koncu se je izkazalo, da temu le ni tako :D, sem zadevo peljal k avtoelektričarju pa je nekaj prevezal in sedaj dela brez motečih frekvenc, 2000 pa maš mir :D ....

Sicer je pa nekaj časa zvok kar zabaven, kot bi imel turbino(ali dve):D .. in to v mitsubishi Coltu letnik 88 :D :D ...

dëych ::

probaj signalne kable, torej une k gredo iz radia na vhod ojačevalca pelat po drugi strani avtomobila, ker verjetno imaš vse kable napeljane po ena strani, kar pa ni ravno dobr. V glavnem napajalni kabli pa signalni kabli ni dobr da se prepletajo med sabo, pa poglej še če imaš dobro maso.:\

SkIDiver ::

Stori kot je že heatsink napisal. Poleg vsega pa mislm, da gre napajanje za avtoradio preko neke zadeve, ki skrbi, da ne poslušaš te "turbine" v zvočnikih. Če se ne motm je blo govora enkrat, da je lahko tudi kondenzator, ki skrbi za glajenje napetosti. Lahko ti je šla ta zadeva in se ti prenaša po ojačevalcu naprej do zvočnika ali pa je kriv radio sam. Samo ponavadi, če je radio potem "turbinajo" vsi zvočniki in ne samo eden.

Bass0 ::

V Big Bangu sem kupil poseben filter, ki ga priključiš na izhode na radiu, konektorje pa ima cinch (tako kot večina radiov). Zadeva je malo večja kot škatla za vžigalice in košta par tisočakov; meni je rešila vse probleme. Dokler mi niso ukradli avtoradia. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23135547 (8349) darck
»

Avtozvočniki Blaupunkt BlueMagic TL 170

Oddelek: Zvok in slika
252522 (2194) Scorpia
»