Forum » Elektrotehnika in elektronika » Na monitorju slika 'trese' / miga ne glede na kabel, mesto ...
Na monitorju slika 'trese' / miga ne glede na kabel, mesto ...
Lith ::
en hud problem imam z 2 monitorjema, ki sta postavljena na enem pultu /mizi v obliki črke T in na njima slika zelo opazno miga (kak milimeter ali dva levo desno).
Probal sem že vse kable VGA zamenjat na monitorjih, premikal monitor fizično od enega konca na čisto drugi, pa ni razlike, slika se kar trese.
Pomislil sem na močne EM motnje, ki pa jih ne znam preprečit in zato bi prosil koga od vas za kak nasvet, kako zaščititi enostavno take EM motnje (predvidevam, da so EM, ker kot napisano, sem menjal položaj in kable, ampak spodaj pod pultom kakih 20cm potekajo po vsej širini kanali z el. instalacijo - taki nadometni, železni, široki kakih 10cm v katere so vstavljeni moduli z vtičnicami ).
Hvala vnaprej za vsak uporaben nasvet,
LP
Probal sem že vse kable VGA zamenjat na monitorjih, premikal monitor fizično od enega konca na čisto drugi, pa ni razlike, slika se kar trese.
Pomislil sem na močne EM motnje, ki pa jih ne znam preprečit in zato bi prosil koga od vas za kak nasvet, kako zaščititi enostavno take EM motnje (predvidevam, da so EM, ker kot napisano, sem menjal položaj in kable, ampak spodaj pod pultom kakih 20cm potekajo po vsej širini kanali z el. instalacijo - taki nadometni, železni, široki kakih 10cm v katere so vstavljeni moduli z vtičnicami ).
Hvala vnaprej za vsak uporaben nasvet,
LP
EjTi ::
Katero grafično pa maš? Pri meni je imela ATI-jeva (inštaliran gonilnik + "Control Center") kartica vklopljeno horizonatalno sinhronizacijo in se je isto treslo - sem imel že namem monitor nazaj nest. Samo ko sem pa to opazu pa izklopu je pa vredu delalo. Najdeš pod nastavitvami za graično pod advanced/display (moreš imet ControlCenter inštaliran).
swizy ::
Če maš monitor s katodno cevjo in imaš zraven zaslona zvočnike) je najbrž to povzročitelj tresenja slike, zato hitr umakn zvočnike.
P.S.
vsej pr men je blo tko.
P.S.
vsej pr men je blo tko.
LP
SWIZY
Brane2 ::
Mozno je, da odklonske tuljave enega monitorja motijo zarek drugega.
A je efekt manjsi, ce ju razmaknes ?
A je efekt manjsi, ce ju razmaknes ?
Highlag ::
Sigurno monitorja motita eden drugega. V firmi recimo moj monitor trzne, ko sosed, ki ima monitor na drugi strani stene prižge monitor in naredi degaus. (pa nista poravnana)
Ti delata oba monitorja na isti resoluciji in osveževanju? Ker če ne bi mogoče pomagalo če bi.
Drugače ti bo pomagalo le če jih daš toliko narazen, da ne bosta motila drug drugega.
No železna kletka bi tudi pomagala, samo ne vem kako bi bila izvedljiva.
Ti delata oba monitorja na isti resoluciji in osveževanju? Ker če ne bi mogoče pomagalo če bi.
Drugače ti bo pomagalo le če jih daš toliko narazen, da ne bosta motila drug drugega.
No železna kletka bi tudi pomagala, samo ne vem kako bi bila izvedljiva.
Never trust a computer you can't throw out a window
no, tega sranja še vedno nisem rešil: več ne vem kaj bi lahko bilo, razen da je mogoče v rač. fora gr. kartice
- ni nobenih zvočnikov zraven (poslovno namizje v pisarni)
- monitorja sta res zraven kakih pol metra narazen (med zadnjima stranicama)
- če imam samo en monitor vključen in drugega izključenega (oba kabla - el. 220V in VGA) se eden še vedno miga kot da ga 'zima trese', tud če ju zamenjam
- 'manevrski' prostor je nekje 2m, pa se kjerkoli treseta
+ nekaj je narobe, sam ne vem kaj
- ni nobenih zvočnikov zraven (poslovno namizje v pisarni)
- monitorja sta res zraven kakih pol metra narazen (med zadnjima stranicama)
- če imam samo en monitor vključen in drugega izključenega (oba kabla - el. 220V in VGA) se eden še vedno miga kot da ga 'zima trese', tud če ju zamenjam
- 'manevrski' prostor je nekje 2m, pa se kjerkoli treseta
+ nekaj je narobe, sam ne vem kaj
Je kje kak napajalnik v blizini za kako stvar ? Imas na mizi se kaj - denimo namizno svetilko ? Je v mizo kaj vdelanega ?
Je kaka stena v blizini ? Je mogoce kaka neonka v blizini (dusilke znajo sevati kar solidno) ?
Je kaka stena v blizini ? Je mogoce kaka neonka v blizini (dusilke znajo sevati kar solidno) ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
uf, ja pod 'mizo' so tisti namontirani kanali iz železa in po njih el. vtičnice in še mrežni kabli (to tako ene 15cm pod stojalom monitorja), ampak če dam monitor 2m stran kolikor največ lahko, jih tam ni več (oz. 1m stran)
zaenkrat hvala
zaenkrat hvala
Kaboom ::
pa tam 1m stran uporabiš drugi el. priključek ali isti?
imel sem podobno situacijo. kriv je bil adapter za brezžični telefon - mogoče tudi telefon sam, nisem preveril.
imel sem podobno situacijo. kriv je bil adapter za brezžični telefon - mogoče tudi telefon sam, nisem preveril.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Prej bi reku, da je kak od stromarjev, ki so napeljali installcijo genijalec. Po moje je napeljal fazo in niclo za nek porabnik po lovcenih kablih. Nastal je vellik ovoj, ki objema tebe s celotno sobo in izmenicno 50 Hz polje povzroca migetanje slike.
Poskusi odklapljati porabnike v okolici in glej kaj se dogaja...
Poskusi odklapljati porabnike v okolici in glej kaj se dogaja...
Zgodovina sprememb…
Ce si v vecnadstropni bajti, zna biti da je problem v sobi pod ali celo nad tabo v bolj ekxtremnih primerih.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Logitech Z-5500 in pokanje/prasketanje v zvočnikih?! (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7356 (2468) | Skater1982 |
» | sevanje vtičnic (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 18738 (14668) | RejZoR |
» | Nova anketa! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 8308 (6799) | Alexius Heristalski |
» | Vodenje dnevnika: Folija za zavijanje sendvičev mi je popravila sliko na moni..Oddelek: Loža | 2152 (1778) | Poldy |
» | rac. zvocniki in pc kistaOddelek: Pomoč in nasveti | 784 (652) | stromar |