»

Spet težave z omrežjem Skype

ComputerWorld - Če ste se poizkusili prijaviti v omrežje Skype, ste bili danes razočarani. Omrežje je že cel dan nedosegljivo. Skypovi inženirji pravijo, da napako že odpravljajo, ni pa znano, kdaj bo omrežje spet delujoče.

Spomnimo, da se je Skypovo omrežje spektakularno razsulo konec decembra, ko je napaka v novi verziji odjemalca Skype povzročila kaskadno odpoved omrežja, tako da so povezljivost izgubili tudi uporabnikih drugih verzij. Naslednje težave so sledile pred dvema tednoma, ko je bilo prav tako potrebno izdati novo verzijo odjemalca. Takrat je bilo prizadetih manj uporabnikov kot decembra, so pa zlobni jeziki takoj povezali težave z Microsoftovim prevzemom, pa čeprav se ta sploh še ni začel in sta podjetji za zdaj še ločeni.

Skype pravi, da so težavo že locirali in začeli odpravljati, tako da bi...

29 komentarjev

Marčevski napad na RSA kompromitiral žetone SecurID

Slashdot - Marca smo pisali, da je bil oddelek RSA v podjetju EMC žrtev hekerskega napada. Kasneje smo izvedeli, da je bil za vdor odgovoren človeški faktor zaposlenih v RSA, niso pa želeli v podjetju povedati, kaj vse je bilo odtujenega. Zaradi tega je v IT-srenji završalo, saj se RSA-jev SecurID uporablja za preverjanje pristnosti z dvema faktorjema (recimo v e-bančništvu).

Za še več nemira je poskrbel uspešen napad v Lockheed Martin, ki je bil očitno prva resna posledica napada v RSA (napadli so tudi L-3 Communications in Northrop Grumman). Sedaj je RSA končno priznala, da so bili v napadu kompromitirani žetoni za SecurID. Zato ponujajo praktično vsem svojim uporabnikom brezplačno zamenjavo žetonov, finančnim inštitucijam pa še brezplačen monitoring transakcij.

Še vedno pa RSA ni želi povedati, kako točno so bili...

43 komentarjev

V Kiberpipi ta teden

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Danes ob 19h je spet na vrsti predavanje iz Cikla elektronike z naslovom Akumulatorji - jih res poznamo? Predavanje bo tokrat izjemoma v kavarni Metropol nad Kiberpipo. Na predavanju pa boste izvedeli, kakšne tehnologije se dandanes uporabljajo, kakšne so prednosti in slabosti posameznih akumulatorjev in kakšni so obeti za prihodnost. Gregor Maček je elektroinženir in podjetnik, ki ga je nezadovoljstvo nad obstoječimi električnimi vozili pripeljalo do načrtovanja in izdelave lastne vrste električno gnanih koles pod znamko eCat.

Jutri, v sredo 8.6. ob 19h bo na Spletnih uricah #177 Gregor Rebolj predstavil projekt Trafika, s katerim lahko slovenske revije prebirate na enem mestu. Predstavil bo dogajanje med načrtovanjem in razvojem bralnika ter načrte za...

0 komentarjev

Jutri svetovni dan IPv6

Arnes - Ker je na najvišji ravni že zmanjkalo nedodeljenih naslovov IPv4 pa tudi regionalnim upravljavcem bodo vsak hip pošli, je prehod na IPv6 vedno bliže. Da bi preverili, kako se bo obstoječa omrežna oprema vedla pri prehodu, je jutri načrtovan svetovni dan IPv6.

To pomeni, da bodo vse večje strani (med njimi Google, Facebook, Yahoo, pa tudi slovenske) od 2.00 ure zjutraj jutri do 2.00 ure zjutraj v četrtek servirale IPv6-verzije strani, saj bodo na produkcijske strani dodali zapis AAAA. Kljub temu razlogov za paniko ni, saj bodo vzporedno...

99 komentarjev

Sony pokazal PlayStation Vito

CNet - Sony je na sejmu E3 včeraj pokazal novo generacijo prenosne konzole, ki se imenuje PlayStation Vita. Naprava ima na dotik občutljiv 5-palčni OLED-zaslon (tako da bo ena izmed možnosti za krmiljenje likov tudi z gestami na zaslonu), touchpad spredaj in zadaj ter sprednjo in zadnjo kamero. V notranjosti tiktakajo procesor ARM Cortex A9, grafični procesor SGX543MP4+ in sistem Sixaxis za zaznavanje gibanja.

Naprava bo imela tudi tehnologijo Near, ki bo omogočila igranje proti uporabnikom drugih vit, ki bodo v bližini. Model z Wi-Fi bo stal 250 dolarjev, tisti s podporo 3G (ki bo sprva na voljo ekskluzivno v ZDA prek AT&T) pa 300 dolarjev.

Prvikrat je Sony sicer Vito napovedal že januarja, ko so predstavitev izvedli na...

38 komentarjev

Apple patentiral daljinski izklop kamere z IR signalom

S posebnim infrardečim oddajnikom bo mogoče onemogočiti snemalno funkcijo na iPhonih, iPod Touchih, iPadih in ostalih iOS napravah s kamero. Rešitev bo zanimiva predvsem za koncerte, razstave, ljudske demonstracije (policija) in IRL trole. Med bolj legitimnimi rabami najdemo npr. podajanje informacij o trenutno gledanem muzejskem eksponatu.

vir: Slashdot
Slashdot - Medtem ko Steve Jobs predstavlja iCloud, iOS 5 in MacOS X Lion na konferenci WWDC v San Franciscu, so njegovi inženirji polno zaposleni z izboljšavami za naslednjo generacijo iNapravic. Ena od novosti, za katero so patentno vlogo sicer podali že decembra 2009, USPTO pa je objavil v začetku tega meseca, je sistem in metoda za sprejem infrardečega signala s kamero, ki zaznava vidno svetlobo. Poenostavljeno povedano, v svoje mobilne izdelke s kamero mislijo vgraditi...

29 komentarjev

Periodni sistem dobil nova člana

JINR, Dubna, Rusija

Slo-Tech - Ekipa kemikov iz IUPAC in fizikov iz IUPAP je po pregledu literature o raziskavah na področju težkih kemijskih elementov odločila, da elementa z vrstnima številoma 114 in 116 izpolnjujeta pogoje za polnopravno vključitev v periodni sistem.

Da element dobi svoje mesto v periodnem sistem, ni dovolj zgolj detekcija nestabilnih jeder v pospeševalnikih delcev. Natančne kriterije je leta 1992 postavila združena delovna skupina kemikov in fizikov za od fermija...

7 komentarjev

Apple WWDC: iCloud

Zbirka naprav, ki bo komunicirala z iCloudom

vir: engadget
engadget - Otvoritvena predstavitev razvijalcem namenjene konference WWDC so pri Applu končali z najavo že lep čas pričakovane oblačne storitve iCloud. Ta prinaša lep nabor novosti ter je ključna komponenta za povezovanje mnogih funkcionalnosti na osebnih računalnikih (tako na OS X kot na računalnikih z operacijskim sistemom Windows) in mobilnih napravah z iOS. Glavni razlog za uvedbo iCloud je prav dejstvo, da danes osebni računalnik ni več osrednja enota z vso multimedijsko vsebino (glasba in slike), temveč se te nahajajo na različnih napravah. Sinhronizacija podatkov med njimi je nerodna in dolgotrajna, zato so se pri Applu odločili, da je potrebna boljša rešitev. Kot je rekel Steve Jobs, digitalno oz. multimedijsko središče,...

69 komentarjev