» »

V Kiberpipi ta teden

V Kiberpipi ta teden

Kiberpipa - Danes ob 19h je spet na vrsti predavanje iz Cikla elektronike z naslovom Akumulatorji - jih res poznamo? Predavanje bo tokrat izjemoma v kavarni Metropol nad Kiberpipo. Na predavanju pa boste izvedeli, kakšne tehnologije se dandanes uporabljajo, kakšne so prednosti in slabosti posameznih akumulatorjev in kakšni so obeti za prihodnost. Gregor Maček je elektroinženir in podjetnik, ki ga je nezadovoljstvo nad obstoječimi električnimi vozili pripeljalo do načrtovanja in izdelave lastne vrste električno gnanih koles pod znamko eCat.

Jutri, v sredo 8.6. ob 19h bo na Spletnih uricah #177 Gregor Rebolj predstavil projekt Trafika, s katerim lahko slovenske revije prebirate na enem mestu. Predstavil bo dogajanje med načrtovanjem in razvojem bralnika ter načrte za prihodnost.

V torek, 7. junija, in v sredo, 8. junija, v Kiberpipi poteka tudi dvodnevni simpozij z naslovom Programiranje družbe, sklepno dejanje projekta Electropera. Rdeča nit dogodka je konceptualna odločenost vseh nastopajočih, da umetnost v času globalne krize ni obstranska dejavnost, temveč glavni inkubator, s katerim občutljivi posamezniki motrijo in kažejo pot v prihodnost. Na simpoziju se bo predstavila mednarodna zasedba odličnih gostov različnih generacij, področij delovanja in kulturnih sredin.

V sklopu vsakoletne skupščine FSFE, ki bo tokrat potekala v Ljubljani, bo to soboto (11. junija 2011) od 21h naprej potekal Freedom Party v Kiberpipi. Vsi pristaši prostega programja in digitalnih svoboščin ste vljudno vabljeni, da večer prežurate z vodilnimi člani FSFE in si z njim (in med seboj) izmenjate ideje. Prijave prosim na e-mail na president-assist@fsfeurope.org.

V četrtek 9. junija, pa se v Kiberpipi in kavarni nad nami srečajo člani slovenske Ubuntu skupnosti. Tokratni sestanek ne bo namenjen zgolj pivu in pogovoru, ampak bodo med 19. in 20. uro na voljo morebitnim uporabnikom, ki imajo težave z Ubuntujem, ter jim pomagali pri odpravljanju težav. Od 20h naprej pa se bodo posvetili druženju.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89106626 (2462) BigBangStar
»

Spletne urice: Silverlight 3

Oddelek: Novice / Kiberpipa
134154 (3153) Tear_DR0P
»

Hekali bomo prihodnost - na 3. festivalu odprtih tehnologij HAIP 08

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54348 (3885) OmegaBlue
»

Predavanji na temo superračunalnikov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53963 (3409) Matevžk
»

Spletne urice: Kaj nas iPod nauči o spletu?

Oddelek: Novice / Kiberpipa
92827 (2334) Jux

Več podobnih tem