»

Novo ohišje

GotApex - Tokrat eno, ki je, po mojem mnenju, namenjeno tistim, ki hočejo dobro preventilirano ohišje, a se jim ne da vrtat po njem (torej stvarca ni namenjena meni). Za 170$, kolikor ta stvarca stane, dobimo zelo solidno ohišje, katerega posebnost so kar trije 120mm ventilatorji, ki so že tovarniško nameščeni vanj, dva intake in en outtake. Ql. Test si lahko dobite tukaj.

2 komentarja

Rambus

Electic Tech - Ko ni po sodiščih, pa dela to kar bi vedno moral. Torej, načrtuje pomnilniške module ter uvaja nove smernice z upanjem, da se bodo prijele . Electic Tech navaja, da bo Rambus v kratkem predstavil dve novi tehnologiji. Prva je tip pomnilnika, ki bo zmogel prenos 2.2 GB na sekundo in več, druga tehnologija je pa tudi v zvezi s hitrostjo: Rambusovi inženirji so povečali prepustnost, tako bo kmalu teoretična prepustnost enega samega pina na pomnilniku kar 2 Gbit/s (pozor, 2 gigabita. to je osemkrat manj od dveh gigabajtov). Jah, kaj naj rečem, bolje to kot pa pravni spopadi. Imamo vsaj kaj od tega. Klik!

0 komentarjev

Overclockabilnost Abit KT7-A

Italian 3D Now - Od Vomitoriuma še ena lepa novička: Teden izdelave ne igra vloge samo pri TBirdih ter Duronih. Na Italian 3D Now se je pojavila razpredelnica s stestiranimi Abitkami. Tako so na plošči 52. tedna leta Gospodovega 2000 navili 1.2 GHz Athlona na 170 MHz FSBja. Heh, izgleda da se bomo po novem zanimali tudi za teden izdelave osnovne plošče, ne pa samo procesorja . Če znate italijansko, kar kliknite.

0 komentarjev

Vam VIA čipovje dela težave?

Guru 3D - Tudi temu bo kmalu konec. Guru 3D je naredil kar obsežen guide, ki naj bi nam pomagal pri odpravi večini težav, ki jih imamo s svojim VIA čipovjem. Namestitev najnovejših gonilnikov (VIIn 4in1, gonilniki za grafično, najnovejši BIOS) vedno pomaga. Za tiste, ki imate konflikt z vašo (večinoma Geforce) kartico, tudi povejo, kateri Detonatorji najbolj pašejo k VIInim čipovjem. Torej, lep ter pregleden vodič po korakih, ki jih morate opraviti za optimalno delovanje sistema. Kar zanimivo. Tnnx, Shadowman-x!

3 komentarji

Cruicalove cene

Crucial - Uf uf uf... Današnji dan je res poln presenečenj. Na Crucialovi online web trgovini prodajajo pomnilnik. In, pripnite se: 128 megazlogov DDR 1600 pomnilnika stane v njihovi trgovini, reci in piši, 61$!! To je v naši valuti malo več kot petnajst tisočakov! Am... Kaj naj rečem... Samo še odštevam dni, da bo tudi nas, Slovence, doletelo tako znižanje. Če pa ne bo - Crucial pošilja tudi v tujino . Thnx, Vomitorium! Aja, še to, da ne boste rekli, da lažem: Klik!

4 komentarji

Urg?

vir: 2CPU
2CPU - Tega pa ne razumem. Nekdo je šel tako daleč, da je rezerviral domeno, da bi se lahko čisto malo ponorčeval iz nVidie in 3dfxa. Tako se je pojavil nVidiot. Cela domena obsega samo eno stran, na kateri je samo eno slikica ter samo nekaj malega (seveda lažnih) specifikacij. Saj razumem, šala pa to... Ampak celo domeno samo za eno šalo? Heh...

10 komentarjev

Resna težava z Detonatorji 6.50?

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil, da imajo Detonatorji 6.50 en prav nemaren bug. Stvar še ni potrjena s strani nVidie, ampak je vseeno zelo vredna omembe. Bug naj bi bil tak: Ko se monitor zbudi iz Standby načina, nekako prepiše vrednosti o frekvenci procesorja, ter tako procesor navije do take mere, da se pojavljajo problemi z izrisom slike. O tem problemu sem pobrskal še po HardOCPjevih referencah, 3D Chipsetu. a tam nisem zasledil nič... Ne vem, ali je to samo plod moje debilnosti, ali pa za to govorico ne stoji nič. Po mojem mnenju si nVidia take napake ne bi smela privoščiti. Če je pa stvar resnična ali ne, bo pa pokazal samo čas.

2 komentarja