»

IT humor: BSOD - Bud Screen of Death

BBspot - Zagotovo med nami ni uporabnika, ki se ne bi že kdaj bil srečal s t.i. modrim zaslonom smrti, bodisi v malce starejših Oknih ali pa celo v novih Ikspejih™, čeprav naj bi to bilo po besedah Microsofta nemogoče. Pa veste kaj v resnici pomeni kratica BSOD? Blue Screen of Death pravite? Nak, ne bo držalo. Na BBSpotu nas preprečujejo, da zgoraj omenjena kratica predstavlja v resnici Bud Screen of Death. Ogled za vse ljubitelje Budweiserja obvezen. Klik!

1 komentar

Athlonov ni več

The inquirer - Še pomnite, kaj smo pisali včeraj? AMD nima težav s proizvodnjo najnovejših Athlonov. Zalog je dovolj. No, to je bilo včeraj.

Danes je AMDjev tiskovni predstavnik namreč objavil, da je zmanjkalo zalog zelo omejene serije AthlonovXP 2800+, grajenih na Thoroughbred jedru. AMD naj bi v prvi čertini naslednjega leta sicer ponudil tudi AthloneXP 2800+ grajene na Barton jedru, a jasno je postalo, da je sta bila Athlona izdana na Thoroughbred jedru samo poskušnja, medtem ko AMD načrtuje masovno prodajo teh procesorjev na Barton jedru, kar bo uporabnikom prineslo pol megabajta L2 predpomnilnika ter višjo ceno. No, dogodkom se prilagajajo tudi delnice AMDja. Včeraj so zdrsnile na najnižjo vrednost - 3,63 dolarjev. Skratka, AMDju trenutno ne gre najbolje od rok. Klik!

3 komentarji

Test onboard VGA grafikulj

Techware Labs - Za vse ki ste se ob pogledu na sliko spodaj zgrozili, spet test matične plošče ... ne, tokrat.

Grafične kartice, integrirane na osnovne plošče, niso bile nikoli cenjene pri zagrizenih nabijalcih iger ter pravih navijačih. Na drugi strani pa so predstavljale idealno rešitev za vse močne računalnike, ki jih uporabljajo tajnice za pisanje dopisov, šole za surfanje po internetu in podobno. Katero izbrati v tem primeru, da boste dobili največ za svoj denar? S tem so se ubadali pri Techware Labs, kjer so preizkusili pet različnih čipovij z integrirano grafiko. In kaj so ugotovili? Preberite test.[:P]

0 komentarjev

Nacionalni dan računalništva v VB

več strani - Danes, 4. oktobra je nacionalni dan računalništva v Veliki Britaniji. Ste presenečeni? Lahko ste. Ne gre namreč za uradni dan, pač pa je to le nova "pogruntavščina" britanske najbolj prodajane računalniške revije, ComputerActive.

Kakorkoli že, glavni temi današnjega dneva računalništva sta: postajamo omreženi (getting online) ter predelava računalniških odpadkov (recycling). In kakšne so ugotovitve ob nacionalnem dnevu računalništva? Ugotovili so, da ima približno polovica Britancev dostop do interneta ter, kar je še bolj žalostno, da Otočani vsako leto odvržejo 1.5 milijona starih računalnikov brez predelave. Še nadaljnih 1.5 milijona pa jih hranijo v skladiščih, kljub temu da jih nihče ne uporablja. Če bi vse te računalnike koristneje uporabili (npr. v šolah), bi bilo omreženih še več Britancev, ugotavljajo. Še obvezni kliki: Klik, klik in uradni klik!...

0 komentarjev

Abit Siluro GeForce4 Ti4600

Tweakers Australia - Kljub pojavi močnejše grafične kartice, Radeona 9700 Pro, ter napovedi nove generacije GeForcov na NV30 procesni enoti, gredo dobri stari GeForce4 Ti še vedno za med. Posebej priljubljena je različica Ti4200, ki jo lahko brez problemov (no, ja [:D]) navijemo na raven najmočnejšega GeForca trenutno, Ti4600.

No, in prav to kartico so si ogledali na Tweakers Australia. Zanimalo jih je namreč, kako izgleda Abitova implementacija Ti4600, ki ji je nadel ime Abit Siluro GF4 Ti4600. Ugotovili so, da kartica kljub pojavi še hitrejših sorodnic, še vedno več kot zadošča, za potrebe današnih iger. Skratka, počakamo še na izdajo NV30, da se Ti4600 malce poceni, in potem bo to tisto pravo. Klik!

0 komentarjev

Resničnih 217 MHz

X-Bit Labs - Corsair je predstavil svoja nova DDR pomnilniška modula, oznake PC3500, kar pomeni, da je njuna deklarirana hitrost 217 MHz oz. 434 MHz, če upoštevamo DDR tehnologijo!

Modula imata kapaciteto 256 megabajtov (oznaka CMX256A-3500C2) ter 512 megabajtov (oznaka CMX512-3500C2) in sta zmožna delovanja na CAS2 nastavitvi. Če pa k vsemu temu prištejemo še dejstvo, da lahko celotno zadevo malce navijemo, dobimo ultrapošast za prave hardcore overclockerje. Še cena, prav tako pošastna: 206 dolarjev za polgigabajtno izvedenko. Klik ter uradni klik!

3 komentarji

Asus P4S8X

HardOCP - Asus P4S8X je nova matična plošča, grajena na SIS648 osnovi. Gre za zelo napredno čipovje, ki podpira najnovejše dobrote, kot so AGP8x ter SATA, in je zaenkrat dobilo same pozitivne kritike. No, prav takšna je tudi nova Asuska, na kateri najdete skoraj vse kar vam poželi srcé. To osnovno ploščo so si ogledali na HardOCP in bili z njo sorazmerno zadovoljni. Klik!

0 komentarjev

HotMail: Vključili smo vas v svojo premium spam storitev!

The Register - Ojej -- že nekajkrat sem bentil nad izvrstnimi anti-spam filtri, ki jih uporabljajo pri MS-jevem servisu HotMail, katerega -- mimogrede -- uporablja preko 110 milijonov uporabnikov širom Plavine. Klik! Tokrat so uporabniki nejevolje odkrili, da imajo sporočila, ki jih pošlje uporabnik 'staff' iz katerekoli domene pač že (beri: staff@slo-tech.com), diplomatsko imuniteto -- filtri jih ne prestrežejo niti, če so na uporabnikovi block-listi. Pfuj.

Sorry, you cannot add 'info@microsoft.com' to Outlook junk list.

4 komentarji

AMD: Siva Črnina

The Register - AMD je -- nikakor ne prvič -- razočaral svoje delničarje. Prihodki so namesto načrtovanih $600 MIO oz. pričakovanih $614 MIO znašali skromnih 500 milijonov dolarjev. Klik!

Verjeli ali ne, AMD (pri tem niso edini) za rezultate krivi nizko tržno aktivnost, medtem ko nas na raznovrstnih spletnih straneh že skoraj dve leti pozdravljajo ekskluzivistični naslovi novic ter ugotovitev raziskav, da je recesije že zdavnaj konec oz. se ima to zgoditi že jutri.

Se bom vzdržal in ne bom razmišljal v smeri, kakšen vpliv imajo na tržne razmere sami proizvajalci... Uriniranje v čelno premikajoče se gmote zraka.

0 komentarjev

MTV in Napster tokrat z roko v roki

CNet - Na C|Netu poročajo, da sta ustanovitelj Napsterja (Shawn Fanning) in MTV, sklenila pogodbo glede pravic snemanja filma o Fanningovi (Napsterjevi) zgodbi o uspehu. Fanninga bo po vsej verjetnosti igral kar on sam, premiera filma pa je napovedana v sezoni 2003/2004. Ali bo konec srečen ali ne, bo odvisno zgolj od perspektive. Klik za nostalgike.

2 komentarja

FBI in SANS opozarjata

The Register - Ob pomoči inštituta SANS (SysAdmin, Audit, Network, Security) je FBI naredil seznam 20 najpogostejših varnostnih problemov v Windows in Unix sistemih. Seznam je namenjen predvsem kot vodilo za manj izkušene administratorje, več o tem si pa lahko preberete na tej tej povezavi, podrobneje opisan seznam pa dobite tule.

0 komentarjev

Nov ZZZ

ZZZ - Kakor se dobro spomnim časov, ko nas je Ziggga (če moj spomin deluje pravilno) opominjal nanj, je bila novica o novem ZZZ-ju vedno prvi dan. Toda časi se spreminjajo, in sedaj boste povzetek dobili od mene.

V tokratni, že 146. številki poročajo o merjenju v zračnem prometu (ali cvrenju ptičev med poletom), o tem, kako bi se dalo rešiti Benetke pred potopom in augmentaciji oči (ravno včeraj sem se spomnil na Deus Ex, je to telepatija?[:D] ). Še več zanimivega branja (in eno Bushevo sliko) pa najdete tukaj.

1 komentar