»

Grafične kartice...

Tech Report - Ob današnjem razvoju grafičnih kartic je res težko ostati na tekočem. Pred časom sta obe gonilni podjetji razvoja 3D grafičnih kartic za igričarje, ATi in nVidia, prenovili svojo zbirko. Tako lahko na tržišču od nVidiinih kartic najdemo kar Geforce2 MX200, MX400, Ti, Geforce3 Ti200 ter Ti500 ter Geforce4 Ti4200, Ti4400 ter Ti4600. ATi ponuja Radeone 7000, 7200, 7500, 8500 in 8500 128 MB, da ne omenjam Radeonov 7500 ter 8500 All-In-Wonder. Zmeda, kajne? Popolna. Prav zato so nam na pomoč priskočili The Tech Reportovci, ki so na 15 straneh strnili funkcije, prednosti ter pomanjkljivosti večine zgoraj naštetih kartic. Vse so tudi primerjali med seboj ter potegnili smiseln zaključek. Klik!

7 komentarjev

10 gigabitov v sekundi

The Register - Združeno kraljestvo je prvo, ki je vzpostavilo 10 Gbps povezavo med dvema točkama, vsaj tako pravijo oni. S tako hitrostjo imajo za sedaj povezani samo dve hrbtenični točki, v bližnji prihodnosti treh mesecev pa mislijo z novo tehnologijo opremiti še tri postaje. S stališča prenosa po hrbteničnem omrežju angleškega interneta je bil ta korak že kar nujen, saj bo táko prenovljeno omrežje zdržalo špice obremenitve, ki narasejo tudi do 15 Gbps. Nepredstavljivo :D. Klik!

4 komentarji

In imamo zmagovalca

HardOCP - Vsi, ki vsaj na eno oko spremljate dogajanje na našem IRC kanalu, že veste, da sem ta teden testiral Leadtekovega Geforcea4 Ti4400 in bil prijetno presenečen, o čemer boste lahko na široko brali v testu, ki kani priti na stran v naslednjih dneh. Izgleda pa, da bo Ti4200 tisti pravi nakup, vsaj s stališča cene proti zmogljivostim, saj ima kartica vse funkcije hitrejših bratcev, a hkrati tudi najnižjo ceno. Na tem naslovu si preberite kratek test Ti4200 ter hitrostno primerjavo med karticami. Ne vem, ali so imeli HardOCPjevci le srečo z izbiro kartice, ampak vseeno - Ti4200 se je navil nad nazivno hitrost Ti4600 ter jo, logično, prehitel. Kdaj že pride ta kartica v Slovenijo? :D

0 komentarjev

Kako prosim, Celine?

Yahoo News - Okej, tukaj se pa vse hecanje konča. Sony Music gre, vsaj tako lahko preberemo v tem članku, odločno predaleč. Glasbena industrija se oklepa še zadnje bilke proti nezakonitemu kopiranju glasbenih zgoščenk, tako da so z novo zaščito, katero so razvili sami, poskrbeli, da zgoščenka na operacijskih sistemih Windows in Macintosh preprosto sesuje računalnik ter onemogoči pravilno izustitev cedeja prek gumba. Bolno - ter protizakonito. Prosim lepo - bi bili vi srečni, če bi odšteli 3000 SIT za cede neke kanadske siničke, nato pa slišali nič in videli modri zaslon, češ da rabite glasbeni stolp za poslušanje? Prosim lepo...

14 komentarjev

Tualatin, navij se!

Blarg Overclocking - Pred časom sem v novici objavil postopek, kako Intelovemu Pentiumu 4 zvišati voltažo z uporabo prevodne paste kot materiala, katerega smo nanesli na spodnjo stran procesorja ter z le-tem povezali nekaj nožic. No, ta članek naj bi razveselil vse lastnike Tualatinov, saj na zgornjem naslovu dobite postopek zvišanja napetosti tudi za to serijo procesorjev. 1.65 volta na procesorju pa ni tako slabo, mar ne? :D

0 komentarjev

Živ, Sergio? Drnovšek tukaj...

The Register - Ne, našega ljubega urednika ni -- vsaj ne da bi bilo meni dano vedeti -- kontaktiral naš ministrski predsesnik.

Je pa (oz. naj bi) nekomu uspelo samega Billa Gatesa prepričati, da je na drugi strani kanadski premier Chrétien (brez slovničnega mehčanja, prosim!). Kakopak je šlo za provaprilsko šalo, tako da brž - Klik!

1 komentar

Naredite sobo tišjo

New Scientist - Vas moti vaš glasen računalnik (predvsem močni hladilniki, diski,..)? Bi ga radi naredili tišjega? Bi radi stišali kar vse zunanje moteče vire zvoka? Potem je Silence machine prava stvar za vas. Na univerzi Huddersfield v Veliki Britaniji so iznašlii napravo, ki jo vgradite v računalnik, in ta stvar naj bi potem te glasne zvoke od hladilnika izničevala z oddajo zvokov, ki bi uničile zvočno valovanje s pomočjo interference.Stvar sicer že uporabljajo na letalih, vendar tisto so bili le poskusi, sedaj pa je to prišlo tudi v komercialno prodajo. Ker pa so to prvi modeli bo stvar strašno draga. Normalni model bo stal okoli 10.000 funtov, manjši, ki pa ne bo toliko kvaliteten, pa okoli 1.000 funtov.

Več tukaj.

3 komentarji