»

Naj vam bo lahko pot v šolo...

Slo-Tech - Jutri, dne septembra prvega, bomo šolarji, dijaki in nekateri študentje prisiljeni spet vstati malo prej kot ponavadi, se počasi "primajati" do šole in znova sesti v šolske klopi. Glede na to, da je počitnic konec in, da vas večino daje nejevolja ob jutrišnjem dnevu, vam ekipa Slo-Techa vseeno želi srečno novo šolsko leto in čim več dobrih ocen in čim manj "špricanja". Srečno!

Blagor študentom, ki imajo še en mesec počitnic ... :)

Tomi pa pravi, da imajo študentje mogoče izpite. Jim še vedno zavidate?

28 komentarjev

Geforce FX 5600 Ultra vs Radeon 9600 Pro

Digital Daily - Zadnje čase vedno več ljudi sprašuje po kvaliteti in hitrosti dotičnih grafikulj in vsem, ki kolebajo, bom podal odgovor s to novico.

Na Digital Daily so primerjali grafikulji srednjega cenovnega razreda v nekaj grafično požrešnih programih. Čeprav je nVidiin adut na papirju za odtenek zmoglivejša zadeva, ji je tudi ATi-jev predstavnik predstavljal lepo konkurenco. V testih sta bila precej izanačena, a odločitev še vedno preostane kupcu. Klik!

0 komentarjev

Orodje za hitro brisanje pogonov

Uničevalnik podatkov

PC Watch Impress - Če berete naš forum, lahko zasledite, da imajo nekateri uporabniki težave z reševanjem podatkov iz uničenih diskovnih pogonov. Kljub temu, da to zna biti hud problem, pa se javne službe večkrat ukvarjajo ravno z nasprotnim, namreč, kako nepooblaščenim preprečiti dostop do tajnih podatkov. Ti namreč ostanejo na diskih dlje časa, postopki za trajno brisanje pa so precej dolgotrajni.

Kot lahko preberemo na Inquirerju, je Hitachi razvil napravo, ki za popolno zbrisanje podatkov, kot primer navajajo 40 GB disk, porabi namesto štirih ur samo 20 minut. V primeru, da je zaradi varnosti treba uničiti veliko podatkov, je ta razlika velika prednost.

Naprava velikosti 231×400×155 milimetrov in...

15 komentarjev

Nov članek: Spam, spam, spam

Slo-Tech - Hitrost, hitrost, vse se dogaja hitro, hitro, medtem ko telefoniram, prejemam email, s sodelavko debatirava o vrednosti indeksa NASDAQ, hitrost, hitrost, vrednost informacij ...

... kljub temu pa vsake informacije nismo tako veseli kot naša razgledana (samo)govornica nekaj vrstic višje. Uporabniki elektronske pošte smo vsakodnevno tarča ZlobnihMarketingarjev (sortiment je seveda odvisen od našega ponudnika e-maila ;)), katerih poslanstvo je kraja dragocenih trenutkov, ki jih zapravljamo z odstranjevanjem navlake in nastavljanjem/nameščanjem filtrov.

O problematiki manjvrednih...

15 komentarjev

Slo-techovi kolesarji osvojili Mariborsko Pohorje

Slo-Tech - Kljub kisli vremenski napovedi smo, ob nesebični pomoči kolesarskega foruma tabla.xenya.si, izvedli drugi Slo-Tech z bicikli čez drn in strn - tokrat na Mariborskem Pohorju.

Statistika izleta: 15 kolesarjev in ena kolesarka, 1 padec (brez posledic), 1 gumidefekt (uspešno odpravljen), prevoženih 35 kilometrov in narejenih 1000 metrov vzponov...

Slike so na ogled v temi S-T čez drn in strn - mariborsko Pohorje, komentarji izleta pa v temi Slo-Tech z bicikli čez drn in strn.

6 komentarjev

Macromedia MX 2004

Dreamweaver MX 2004: izboljšano urejanje in prikaz CSS elementov

vir: Macromedia
Macromedia - Macromedia je najavila nadaljevanje serije razvoju internetnih aplikacij namenjenih izdelkov MX. Z oznako MX 2004 se bo najprej kitil 'standarden' nabor, torej programi Fireworks (namenjen pripravi slikovnega gradiva za splet), Dreamweaver (postavitev in prelom spletnih strani), Flash (namenjen izdelavi koristnih multimedijsko opremljenih interaktivnih strani, zlorabljen za izdelavo...

5 komentarjev

Še nekaj lahkega pred spanjem

The inquirer - Tehnologija nam omogoča čedalje bolj lagodno življenje. Če jo seveda znamo pravilno uporabiti. Da pa nam lahko rešitve poleg časa prihranijo že kakšno nelagodno situacijo, so nam na zgovornem primeru pokazali pri Inquirerju.

Tako poročajo, da naj bi se menda tehnologija Bluetooth, ki sicer med javnostjo ni bila preveč toplo sprejeta, močno uveljavila med britanskimi "swingerji". Kot razlagajo, je pošiljanje vizitk preko ModregaZoba najbolj diskreten način iskanja potencialnih parov, vizitkam lahko dodamo mnogo informacij, in nenazadnje, povsem brezplačno je. Če vas uveljavljen način zanima bolj podrobno, obiščite tole stran.

Swingerz sent you a card. Accept?

5 komentarjev