»

MSI GNB Max

NexusHardware - Zadnje čase nas podjetje MSI kar preseneča z svojimi produkti. Tokrat so si na NexusHardware ogledali njihovo ploščo GNB Max, ki je zgrajena na Intel Granite Bay čipovju, ter podpira DDR 266 module, ki pa delujejo v paru. V reže lahko vtaknemo največ 4 module do max. 4 GB, ima AGP 8X priključek ter 5 PCI rež, 6 USB 2 priključkov ter 2 firewire. Seveda so pri MSI-ju vanjo vgradili tudi gigabitno mrežno kartico.

Na matično ploščo lahko vtaknete P4 in Celeron procesorje, ki imajo 400/533 MHz FSB. V biosu pa je omogočeno, da ga lahko navijete na maksimalno 200 MHz FSB. Plata je sicer hitrejša od nekaj ostalih z intelovim naborom, a so bili pri testu nad njo...

0 komentarjev

MSI Geforce 4 TI 4800 SE

Extreme Overclocking - Na Slo-Techu smo že pisali o nVidiini nedavno izdani seriji grafičnih kartic - Ti4800 SE. Na Extreme Overclocking so na test vrgli MSI-jev model, ki je opremljen s 128 MB pomnilnika, ter deluje pri taktu jedra 275 MHz in 550 MHz pomnilnika, upoštevajoč DDR. Kartica prehiti Geforce 4 Ti 4200, ter zaostaja za Ti4600, a je tudi bogato opremljena.

V paketu boste namreč našli InterVideo WinProducer, MSI 5.1 channel DVD player, MSI 3D desktop, Tom Clancy's Ghost Recon, The Elder Scroll III: Morrowind, ter še nekaj programja. Naj pa poudarim, da so to polne verzije in ne samo preizkušne različice. Kartica se tudi odlično navija saj so jo spravili na lepih 315/685. Ta MSI-jev produkt je odličen in se ga splača kupiti, čeprav ne dosega nekaterih močnejših kartic. Ima obilo bogate opreme,...

5 komentarjev

Linux na ne-modificiranem XBOX-u

Slashdot - Na Slashdotu so objavili zanimivo novico. Kot kaže so na XBOX-scene ter XBOX-hacker pripravili Xbox do tega, da je na njem deloval Linux, in celo poganjal EA-jevo igro "007 Agent under fire". Za delovanje ni bilo potrebno niti odpiranje Xboxa. Potrebujete le originalno verzijo omenjene igre ter spominsko kartico, ki jo zvežete s PC-jem. Mimogrede: tako kartico lahko izdelate tudi doma. Izvirna novica.

0 komentarjev

Cene procesorjev rastejo

X-Bit Labs -

Hja, žal moramo poročati tudi o takih, za naš žep manj prijetnih novicah. Vojna v Iraku je vplivala namreč tudi na računalniški trg, saj je prodaja novih komponent v ZDA od začetku vojne strahovito padla. Da bi se prodajalci izognili katastrofalnim izgubam, so začeli izdelke iz skladišč prodajati po nižji ceni na t.i. sivem trgu. Sivi trg seveda obstaja že od nekdaj in bo tudi ostal, a ob sedanjih zapletih, ko se je preveč razširil, so podjetja ukrepala.

AMD in Intel sta začela dvigovati cene procesorjev. AMD je tako naprimer zvišal cene večine svojih procesorjev za približno 12 dolarjev že prejšnji teden, danes pa se je efekt pokazal v ZDA. Prav tako bodo morali prodajalci razmisliti o ponovni preučitvi načrtov prodaje, saj kot bo vojna, kot vse kaže, trajala dlje, kot je bilo sprva načrtovano. In prodaja bo padala dlje in globlje, kot so pričakovali. Več o tem.

9 komentarjev

Tyan Tachyon G9700 Pro

X-Bit Labs - Tyan -- tajvansko podjetje, ki je znano po svojih matičnih ploščah -- je nedavno izdalo svojo verzijo ATI-jevega Radeona 9700 Pro. Že na pogled izgleda dokaj dobro, predvsem zaradi svojega kar velikega hladilnega sistema. Ta Tyanov produkt so si ogledali na X-bit Labs; za razliko od pravih ATI-jevih modelov ima z rebri prekrit tudi pomnilnik. S takim hladilnim sistemom bo pripravljen tudi na delovanje pri višjih hitrostih od privzetih (beri: navijanje [:D]). Opravili so nekaj testov kartico tudi navili. Za primerjavo so dodali še Sapphirejev model. Rezultati so zanimivi, zato -- klik!

2 komentarja

ZBoard

Tom's Hardware - ZBoard je ena izmed najzanimivejših tipkovnic, ki še vedno potrebuje PS/2 kabel. Ta tipkovnica je zagotovo ena izmed najbolj vsestranskih, saj jo lahko razdelimo na osnovo in na ploščo, ki jo lahko poljubno menjamo. Tako lahko tipkovnico priredimo, da bo primerna za igro kot je na primer MOHAA, če pa se odločimo delati v Wordu le stisnemo nekaj gumbkov in tipkovnica bo pripravljena za tipkanje.

4 komentarji

Thoroughbred B0 1600+

X-Bit Labs - Advanced Micro Devices ali krajše AMD so danes dodali na listo svojih procesorjev, grajenih na Thoroughbred B0 jedru, še 1600+ različico procesorja. Odslej so vsi AthlonXP procesorji z 256 KB L2 predpomnilnika grajeni na tem najnovejšem 0,13-mikronskem jedru. Novonajavljeni procesor teče pri nazivni napetosti 1,6 V in porablja do 48,5 W električne energije za svoje delovanje. Maksimalna temperatura, pri kateri se jedro še ne stopi, je deklarirana na 194 F oz. 90°C. Več o tem.

8 komentarjev