»

Windows XP SP3

Slo-Tech - Medtem ko že vsi čakajo najnovejše Windows Vista, se pri Microsoftu trudijo še z enim paketom popravkov za Windows XP. Tokratni tretji paket popravkov še ni blizu niti svojemu beta izidu, a se njegov neuradni seznam popravkov iz dneva v dan širi. Kdaj naj bi izšel? Po govoricah sodeč pred Windows Visto.

Če vas zanima, kaj in kako bo v najnovejšem paketu odklikajte na to stran. Zaradi same neuradnosti gre tudi postaviti pod vprašaj zanesljivost zgoraj omenjenega vira, tako da svetujemo uporabo centra v možganih za presojo kritičnosti vsebine na strani.

106 komentarjev

So astronomi odkrili deseti planet?

24 ur - Skupina astronomov, ki uporablja teleskop na Palamarju, imenovan Samuel Oschin, in osem-meterski teleskop na Mauna Kea, so odkrili do sedaj največji objekt v Kuiperjevem pasu, večji od Plutona.

Objekt, ki mu še niso dali imena, je od Sonca odaljen za 97 astronomskih enot (torej razdalj med Soncem in Zemljo). Premer objekta je okoli 3000 kilometrov, površje pa naj bi prekrivalo skalovje in led.

V branje.

44 komentarjev

Sam svoj mojster: prenosni MP3 predvajalnik

Slo-Tech - Ste vedno želeli imeti predvajalnik MP3? Se vam je zdel neznansko drag? Ali ste celo med tistimi, ki trdite, da so tovrstne igračke nepotrebne?

Napravite si svoj predvajalnik. Z malo truda lahko začnete serijsko proizvodnjo cenenih MP3 predvajalnikov in svet vas bo vzljubil [:D]. Potrebujete le rabljen ekran stare Nokie 3310, procesor, dekodirno enoto, spominsko kartico in bralnik, igralno paličico, baterijo in vtič za slušalke, da ne omenjamo osnov znanja elektrotehnike.

Za vse pogumne.

23 komentarjev

Internet Explorer 7 Beta 1

Slo-Tech - Vzporedno z izzidom prve beta inačice operacijskega sistema Windows Vista je izšel tudi nov brskalnik Internet Explorer 7, prav tako Beta 1.

Kot je bilo za pričakovati, smo tudi uporabniki tega brskalnika dočakali zavihke (tabe). Le-ti se nahajajo pod vrstico, v kateri je URL naslov. Nov zavihek je možno odpreti tako, da kliknemo na majhen kvadratek, ki se nahaja desno od zadnjega zavihka, lahko pa tudi tako, da ob kliku na povezavo držimo tipko Ctrl.

Druga novost je t.i. Phishing filter, ki je privzeto izključen. Ob vključitvi omogoča, da brskalnik ob obisku strani sam pregleda stran, prav tako lahko to mi sami zahtevamo, lahko...

38 komentarjev

Avstralci očitno podpirajo piratstvo igre GTA:SA

Slo-Tech - Po ponovni ocenitvi starostne primernosti igre Grand Theft Auto: San Andreas, ki je sedaj postavljena na "Adults Only" v ZDA, je Avstralska vlada praktično izbrisala ocenitev igre in s tem prepovedala kakršnokoli distribucijo, ker se v Avstraliji neocenjenih iger ne sme prodajati, izposojati ali kakorkoli oglaševati. Seveda legalno, o drugih možnostih pa kdaj drugič.

Igra je bila prej na voljo vsem starim 15 let in več, toda odkritje skritih seksualnih prizorov v igri je povzročilo, da so "kar naenkrat" vsi umori, kraje avtomobilov, masakri in razstreljevanje stvari postali nesprejemljivi. Ker je izredno popularna igra že krepko v cirkulaciji, bodo Avstralci potrebovali kar veliko sreče zaradi " Streisand efekta", da bodo to "na novo odkrito grozno igro" skrili pod mizo. Kaj je boljšega kot imeti prepovedano igro?

Več o tem na BBC news...


Če s tem, da s takim nesmislom prepovedo prodajo igre v vrhuncu popularnosti, ne vzpodbujajo uporabe P2P omrežij in piratstva, potem pa res...

46 komentarjev

Dražji ADSL pri SiOLu

SiOL - SiOL se je poleg klicnih dostopov odločil povišati tudi mesečne naročnine za ADSL uporabnike. Tako študentski paketi ponovno stanejo skoraj enako kot pred "pocenitvijo" zaradi znižanja pasovne širine od uporabnika v internet.

Še nekaj takih pocenitev in posledičnih podražitev in srečni bomo morali biti, če nam bodo za "borih" 10540 SIT na mesec prodali SuperNajhitrejšiInŠeVednoNajcenejšiPodSoncem 64/16kbit ADSL paket.

176 komentarjev

Dražji klicni dostop do interneta

Telekom Slovenije - Za takole vroče sobotno dobro jutro malce manj vesela novica za vse uporabnike klicnega dostopa do interneta. Telekom bo v ponedeljek podražil tarifo za dostop do interneta prek številk 0880, 0888 in 0889. Novost je uvedba enotne tarife, ki bo nadomestila cenejšo (ki je veljala ponoči in ob vikendih) ter dražjo.

Minuta klica na 0880 (dostop do SiOL-a) bo po novem stala 2,52 tolarja (37 % več glede na višjo oz. 147 % več glede na nižjo tarifo). Minuta klica na 0888 vas bo stala 5,26 tolarja (podražitev: 25 % oz. 57 %), ARNES-ovi uporabniki (številka 0889) pa boste plačali 3,06 tolarja na minuto (podražitev: 35 % oz. 143 %).

Cenik.

57 komentarjev