» »

Internet Explorer 7 Beta 1

Internet Explorer 7 Beta 1

Slo-Tech - Vzporedno z izzidom prve beta inačice operacijskega sistema Windows Vista je izšel tudi nov brskalnik Internet Explorer 7, prav tako Beta 1.

Kot je bilo za pričakovati, smo tudi uporabniki tega brskalnika dočakali zavihke (tabe). Le-ti se nahajajo pod vrstico, v kateri je URL naslov. Nov zavihek je možno odpreti tako, da kliknemo na majhen kvadratek, ki se nahaja desno od zadnjega zavihka, lahko pa tudi tako, da ob kliku na povezavo držimo tipko Ctrl.

Druga novost je t.i. Phishing filter, ki je privzeto izključen. Ob vključitvi omogoča, da brskalnik ob obisku strani sam pregleda stran, prav tako lahko to mi sami zahtevamo, lahko pa sporočimo naslov zlobne strani Microsoftu, ki potem vodi evidenco teh strani.

Naslednja novost je RSS. Ob obisku strani, ki ponuja RSS, se barva sive ikone, ki je podobna školjki, spremeni v rdečo barvo. Tako vemo, da stran nudi RSS, katere hranico (feed [:D]) lahko začnemo takoj prebirati.

Prav tako so po zgledu konkurence vgradili možnost iskanja po spletu kar v sam brskalnik. Tako je sedaj v desnem zgornjem oknu prostor, kamor lahko vpišemo iskalni niz. Zraven tega spada tudi možnost izbire pet različnih brskalnikov, kar vsekakor pozitivno preseneča.

Sama namestitvena datoteka je velika približno 10 MB, za uspešno namestitev pa Microsoft zahteva, da pregleda avtentičnost vašega operacijskega sistema. Internet Explorer 7 je namenjen operacijskim sistemom Windows XP in Server 2003.

38 komentarjev

Jaka83 ::

Been there, done that with Mozilla FireFox in to že več kot eno leto. :\

Kami ::

Sem probal in me ni kaj preveč impresioniral.

Tudi kako so tabi narejeni mi ni preveč všeč...

veteran ::

A se tale IE7 da namestit v eno poljubno mapo, ne da bi stvar povozila IE6 ali karkoli v sistemskem direktoriju?? Ker je beta, IMHO ni smiselno povoziti obstoječe inštalacije...

Kami ::

Yep, da se.

Jaz sem tisti paket extracal v eno mapo pa naredil fajl IEXPLORE.exe.local pol pa zagnal iexplore.exe in je vse delalo brez inštalacije (pa brez SP2, ki je drugače potrebn) :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kami ()

BladE_ ::

ammm a rabs nujno XPje orignal ??
Akcija - Reakcija

swar ::

Lemme guess:it's not available to the public?:\

Roadkill ::

Če "citiram" nekoga iz teme Windows vista, ki je pripomnil, da 'microsoft trgu predstavlja nove tehnologije, konkurenca (linux ipd) pa potem več let caplja za njimi injih poskuša dohitet'.

Ne se zajebavat. Built-in search. Freaking noro!!! Sam to sem si želel cel lajf... in uporabljal v mozili zadnja 4 leta....
Ü

64202 ::

MS-ju se zdalec na desktopu ni treba biti boljsi. Samo dovolj dober (da jim procent ne pade)

Se mi zdi, da jim je trenutna prioriteta napasti serverje, kjer se zdalec niso tako mocni kot na desku. Vsaj tako jaz vidim avalon & indigo.
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

BoLhCa ::

Mnja sej se nekaj trudjo, sam to se zdalec ni zadost, da bi preprical g33ke :D Sicer pa itq ni to njihov glavni trg. Tko da Mozzila ostane=)

Kriko ::

Za vse ki bi ga radi probali, brez povozit IE6:

First extract the IE7-WindowsXP-x86-enu.exe file using something like winrar. Then go to the folder you just extracted and delete the file SHLWAPI.DLL. Then open notepad and just save a blank file in notepad as IEXPLORE.exe.local . Then you will be able to run the iexplore.exe.

Če mene vprašate ni ta IE7 podoben nobeni stvari!
Vsi ki vam firefox ali kak drugi brskljalnik ne paše in uporabljate IE si instalirajte MAXTHON ki dela na bazi IE ampak vam doda ogromno http://www.maxthon.com/features.htm
Ko sem si sam maxthon nastavil kot paše mojim navadam, sem se ga tako navadil da ne morem drugam.
MAXTHON (prej se je imenoval MyIE2), pa še varnejši je kot IE.
Poberite combo verzijo ampak dodatkov ne instalirajte oziroma jih lahko probate sam jih ne instaliram.
Poberite tudi zadnjo verzijo packa za slovenski jezik če ne marate angleščine. (tudi če ni ista verzija deluje, le da poberete zadnjo).
Če uporabljate IE boste z tem super zadovolnji...vsaj jaz sem, uporabniki drugih brskljalnikov pa to prezrite.
kriko

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kriko ()

Road Runner ::

ampak a potem ie6 in ie7 uporabljata tut vsak svoj engine za izrisovanje strani?

veteran ::

Sama namestitvena datoteka je velika približno 10 MB, za uspešno namestitev pa Microsoft zahteva, da pregleda avtentičnost vašega operacijskega sistema.

Hudirja, saj se stvari sploh ne da downloadat, edino kar je na M$ strani za download, je Internet Explorer 7 Beta 1 Technical Overview!!!

Čemu potem takšna medijska kampanja? Tale novica je za večino bralcev ST nesmiselna, čisto zavajanje; namestitvena datoteka, ki jo omenjaš, v resnici ne obstaja, razen za naročnike MSDN, kar znese minimalno 200 jurjev na leto.

Popravi novico, da ne bo še kdo po nepotrebnem izgubljal časa na Microsoftovi strani...

Tehnične podrobnosti najdete na IEBlog, precej bolj informativne opise, kot je tale novica, pa tukaj in tukaj, pa verjetno še kje.

Roadkill ::

Se strinjam. Če ne pripopate download linka, potem ne govorite o velikosti namestitvene datoteke ipd.
Tale novica spodbuja krajo IEja7 preko emule, ker zadeve drugje zastonj ni mogoče dobit. :)

Jaz sem 15minut porabil , ko sem iskal kak .exe file na microsoftovi strani.
Ü

Microsoft ::

Oh, ti uboscek ti.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

kriko1 ::

Ma ti si bogi v glavi. V vseh temah M$ dobesedno ližeš tazadno plat. Žalostno. 200 jurjev ne bo dal noben za se naročit za sprobat samo IE7 to1.

njok ::

Google is your friend, sploh ce ves ime datoteke.

njok ::

Racer D: engine ne bo kaj dosti drugacen, par bugov so/bodo popravili (vsaj za zdaj tako kaze), vecina jih bo pa ostala. Na sreco tudi tisti, ki omogocajo preproste hacke.

Ravnokar sem testiral * HTML BODY { display: none; }
Deluje! :D

CWIZO ::

Lahko kdo pove kak se render engine kej obnasa. Je kej bolj standard-friendly?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Looooooka ::

CWIZO si smesn ja
vecina folka na slo-techu ne bi vedla kaj je razlika med prikazovanjem teh standardov ce bi jim tri dni metu specifikacije v glavo.
vejo sam to da je firefox zakon,da nima bugov in da 100% podpira standarde,kar je v resnici velka debela laz ampak pustmo to pr mir.
ie 7 pa drgac se zmer ne podpira vseh standardov(firefox tud ne predn kdo karkol neumnega zine).
ie podpira CSS2(se zmer ne v celoti) in neke "standarde" iz CSS3(ki sploh se ni bil dolocen).Se prav spet forsirajo neki kar se jim zdi uporabno.
In prou je tko.Dokler firefox in mozilla ne podpirata vsega ne vidm zakaj bi mogu ie.
Tko da uzivajmo v this.document,document.all,document.layers,document.getelementby id norosti se naslednjih 10 let in upejmo da se kdaj kksnemu geeku strga in gre kanditirat v vlado in prepisat zakon,ki bo vse opisane firme prisilil k sodelovanju.
do takrat pa pismo 40x prevelke skripte za kompatibilnost =)

njok ::

CWIZO: za sedaj se nisem nasel nic novega. :hover na ostalih elementih se vedno ne dela (da o kakem :target niti ne govorimo), prav tako ne pozna min-width in min-height. Nekaj so baje popravljali float model. Upam da pri beta1 se niso koncali z razvojem engina (ker v tem primeru to sploh ni bil razvoj).

CWIZO ::

Looooooka: je bil tvoj komentar resnicno potreben? Nisem spraseval po profilu uporabnikov na slo-techu. Ostale stvari so pa neko govoricenje na pamet. Vprasanje je bilo namenjeno tistim, ki so dejansko testiral zadevo, ker me zanima ce se bomo mogl se zmeri jebat da bo delal povsod. Mene IE namrec iz stalisca vmesniskih bombonckov ne zanima, ampak me zanima samo toliko, da vidim kako v njem zgleda moj izdelek.

njok: aha, pol je vse isti smorn.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Kami ::

@Kriko: Onega dll fajla nesmeš pobrisat, ker pol nebo delalo.

Andre ::

Jz uporablam Internet Explorer 7 ene dva dni pa sm kr zadovolen. Zavihki so kr fajn.

njok ::

Kami: meni dela po zgornjih navodilih.

Roadkill ::

Žalostno je to, ko se bo večina MSIE userjev prvič srečalo z zavihki, bodo ponosno prikimali in rekli "MS se je pa tole dobro spomnil".
Potem bodo čez kak mesec nekje videli FireFoxa in bodo rekli "vidiš... ostali že kopirajo." :)
Ü

64202 ::

Me zanima ce bo nas jimi/MS zacel uporabljat zdaj tabe :))
I am NaN, I am a free man!

Poldi112 ::

Seveda bo. Ce je MS to implementiral potem je ziher dobro.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Microsoft ::

Doma uporabljam, ja. Sicer pa nikoli nisem imel kakih velikih potreb po teh tabih, ker nimam dosti oknov odprtih.

Je pa kul zadeva. Dobro so se tole spomnili. Pri Microsoftu!:D Drgace pa res, Microsoft pozna te zavihke ze dlje casa. Ne tako dolgo, samo kaki dve leti vsaj. Recimo Office 2003 in Visual Studio 2003. Pa verjetno se kje.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

> vecina folka na slo-techu ne bi vedla kaj je razlika med prikazovanjem teh standardov ce bi jim tri
> dni metu specifikacije v glavo.

Jaz bom pa uzaljen, ce me bos med vecino stel... :P

Jebiveter ::

Hmm, zanima me koliko casa pa Mozilla oz. Netscape poznata tabe?:\ Res, MS bi moral tole inovacijo takoj patentirat, da mu je ne bo kdo ukradu!8-O :\

Je pa razvoj cross-browser strani skrajni pain-in-the-ass. Se posebej, ker rabis za IE grde hacke drugod delujocih stvari.

Ima pa FF tudi par neprijetno implementiranih stvari (ce imas recimo iframe in v strani nad njim nek JS menu, ki se odpre NAD ta iframe, in zelis po tem meniju priti do izbire, ki se nahaja "nad" iframe-om FF misli, da ima fokus sedaj iframe in ne menu, zato menu zapre. :( Ce pa med premikanjem po menuju oznacujes besedilo v njem, se fokus se spremeni in lahko delas kar hoces.)

Podoben problem ima tudi KHTML, ki pa odpre doticni meni ZA iframe-om, tako, da sploh ne mores do njega.:\
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Zgodovina sprememb…

BendeR ::

Hmm, zanima me koliko casa pa Mozilla oz. Netscape poznata tabe?:\ Res, MS bi moral tole inovacijo takoj patentirat, da mu je ne bo kdo ukradu!8-O :\


Zakaj Mozilla, ne bi raje vprašal, kako dolgo tole pozna Opera? ;)

64202 ::

Lahko bi pa vprasal tut Display Properties od win95, kako so kaj tabi :))
I am NaN, I am a free man!

veteran ::

Hehe, še prej smo imeli tabe v OS/2, vertikalne... ;)

Road Runner ::

moja akta ma tabe že od nekdaj :]

Kriko ::

Kami...ti si ga verjetno zbrisal in nalsednji del navodil spustil..naredi kot piše in boš lahko probal IE7 beta z netaknjenim IE6.
kriko

para! ::

Jimi, če že iščeš zavihke v MS Office, jih boš našel že v zgodnjih verzijah vsemogočnega Excela. ;)

LP
Death before dishonor!

andper ::

Na IEBlog-u se je pojavila objava, ki je le nekoliko bolj obetavne narave, kar se tiče izboljšane CSS podpore (že v naslednji Beta 2 verziji).

Sicer piše, da Acid2 browser testa ne nameravajo opraviti, ampak tisti seznam to-be-odpravljenih bugov je pa fajn za vidt. :)

njok ::

Weeeeeeeeeee!

Andper, polepsal si mi dan. ;)

Za Acid2 test pa me ne skrbi ravno, je seznam dovolj navdusujoc. Ce bodo vse to res naredili, seveda.

--

Aja, zakaj se tega sploh veselim, ce vse te fićre nekateri brskalniki že podpirajo? Uporabniki bodo tako morali menjati brskalnik. Odgovor je preprost. Kot pravi Malarkey: "Za pravilen prikaz morate posodobiti vaso programsko opremo." se slisi veliko prijaznejše kot "Za pravilen prikaz morate zamenjati programsko opremo."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: njok ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Internet Explorer 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
7314155 (9275) blackmack
»

IE7 končno v naše mlinčke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12113746 (8709) OrlyTM
»

V torek 24. oktobra 2006 izide Firefox 2.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
9411726 (8173) Mobidick
»

Izšel je Internet Explorer 7.0 beta 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5110033 (8267) [BISI]
»

Prve podrobnosti novega Internet Explorerja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
768799 (6922) njok

Več podobnih tem