»

Spet podloge

Overclockers Australia - Če pogledamo, kaj so zadnje čase naredili proizvajalci mišk, in kako so se odzvali na to izdelovalci podlog, pridemo da naslednjih dejstev:
  • Navadne podloge so grde
  • Na lepih podlogah optične miške ne delajo pravilno
Na srečo imamo podjetje Everglide, ki lahko sledeče trditve zanika. Izdeluje namreč zelo lepe podloge, ki služijo našim optičnim miškam. Test par podlog so naredili fantje na OC Australia. Za test so se potrudili, na koncu pa podloge izpostavili pravemu "crash testu".
Vas zanima, kaj so ugotovili? Klik.

Mousepads away..

4 komentarji

Več elektrike na Asus A7V333

Spode's Abode - Asus A7V333 je odlična matična plošča z majhno napako. Nima možnosti višanja napetosti procesorja nad 1,85V ter pomnilnika, s čimer je zelo oteženo navijanje vsem, ki se ogibate ekstremnih rešitev, kot so voltmod. No, na internetu se je pojavila nedokumentirana možnost, kako lahko Asuski zvišate napetosti vse tja do 2,2V na procesorju ter 3V pomnilniku brez cinjenja in podobnih posegov.

1 komentar

Testi novega Athlona XP?

Warp2Search - AMD je za torek napovedal izdajo novih najmočnejših Athlonov XP, 2700+ ter 2800+, na spletu pa sta se že danes pojavila benchmarka še neizdanega Athlona 2800+. Athlon naj bi bil testiran v 3DMarku, kjer "je dosegel" zavidljivih 14625 točk, ter v PC Marku. Koliko sta navedena testa resnična ne vem, je pa zanimivo, da je PCMark AthlonaXP zaznal kot Durona 2,25GHz. Skratka, bodimo skeptični. Klik!

0 komentarjev

Geek test

The Register - Kako Geekasti™ ste med vsemi temi urami preživetimi na vašem računalu postali? Seveda, Vi pravite , da ste še vedno povezani z "zunanjim" svetom. Vendar kje imate kakšen dokaz, da se ne spreminjate v računalniškega zafrustriranca z kosmatimi zobmi in podpisano sliko Billa Gatesa ob postelji?

Med deskanjem po The Registru sem našel duhovit test (že drugi danes - pač nedelja je[:D] ), s katerim lahko enkrat in za vselej dokažete da se motite ali pa morda izveste da je še upanje za vas.

0 komentarjev

Test o digitalni varnosti

CNet - Čeprav vem, da je nedelja dan, ko si vsi lahko odpočijemo od napornih testov, ki jih dobivamo od naših preljubih profesorjev, vam vseno priporočam, da si pogledate tole. Na C|netu sem našel zanimiv test, ki naj bi vam povedal kako ste zaščiteni in kakšno je vaše znanje o internetni varnosti. Test je zanimiv in kratek, zato veselo na reševanje!

4 komentarji

Abitov GeForce 4

Tweak Town - Torej, našemu master bwani luniju se je očitno zmešalo. Dal mi je pooblastilo, da pišem na Slo-Techu novice. Khm, be afraid, be very afraid... je nekoč zapisala TinkaPinka. Zgodovina se ponavlja, le imena so drugačna. Bojte se.[>:D].

Na TweakTown so si ogledali Abitovega GeForca 4 Ti4200, ki se ponaša z zanimivo lastnostjo - O.T.E.S (Outside Thermal Exhaust System), ki naj bi pomagala k boljšemu hlajenju ter, jasno, navijanju kartice. Klik!

3 komentarji

USB 2.0 v vsak računalnik

Bjorn3D - S prihodom Windows 95B, smo dobili v osebne računalnike podporo novemu standardu, USB imenovanem. Šlo je za revolucionaren standard, podport že v operacijskem sistemu, z zmožnostjo priključevanja naprav med delom ter priključitvijo kar do 127 naprav na en USB vhod.

A tistih 12 Mbps kmalu ni več zadoščalo, saj se je pojavila konkurenca s FireWire tehnologijo, ki podpira 400 Mbps ter ima vse lastnosti USBja. USB standard je udaril nazaj in dobili smo USB 2.0, ki podpira hitrosti do 480 Mbps ter je povsem nazaj združljiv z USB 1.1.

Kako do USB 2.0 v vašem računalniku? Lahko zamenjate matično ploščo ter v veliko primerih s tem tudi procesor in pomnilnik, a to je malce predraga možnost. Cenejšo so si ogledali pri Bjorn3D. Gre za PCI razširitveno kartico, ki vam doda 2 USB 2.0 priključka. Za vse, ki vas zanima je tukaj test.

4 komentarji

37/1

Maximum PC - Kaj dobite, če skombinirate štiri 5400rpm Maxtorje, 7200rpm Maxtorja, in enega 7200rpm Western Digitala? Vse to priključite na Gigabitovo GA6VXE7+ matično ploščo, 1GHz P-III, Promisov PCI IDE ATA/100 kontroler in ATI Rage 128 grafično kartico, za nameček pa še 350-vatni napajalnik.

Odgovora verjetno ne poznate, gre pa za Menažarijo ali Zverinjak po domače. Gre za računalnik, ki ima nameščenih 37 operacijskih sistemov, ki jih izbiramo v petih boot menijih. Vsekakor za knjigo rekordov.

Vas zanima, kaj ima 18-letni lastnik povedati o svoji zverini? Klik.

7 komentarjev