»

SiOL: konkurenca Volji ;-)

Finance - Od sedaj je "brezplačen" dostop do interneta mogoč tudi pri SiOLu -- po vzoru VoljaTela so se namreč odločili tudi sami ponuditi dostop uporabnikom urnega paketa preko številke 0888.

Klic je tako cenejši -- 3,24 tolarja ob svetlem in 1,8 ob zatemnjenem delu dneva (neposredno plačilo SiOLu je nično, povišana pa je klicna tarifa), klice pa bo namesto SiOLa posredno obračunal Telekom. Ta paket se ob nični naročnini tako izkaže za ugodnejšega od standardnega paketa; primerjava z neomejenim paketom pokaže tudi premik točke preloma ugodnosti, saj bo po novem obračunavanju slednji ugodnejši šele od približno 66. ure dalje. Klik!

20 komentarjev

iRock! 730i mp3 player

Byte Sector - Mp3 predvajalniki so zadnje čase, tudi zaradi vedno večje količine glasbe v elektronski obliki, zelo priljubljeni. Tokrat so nam na Byte Sector na kratko opisali zelo zanimiv predvajalnik iRock! 730i. Napravica je že na pogled lepa zaradi oblike in barve. Ima vgrajeno podporo formatoma mp3 in wma, najboljša kvaliteta glasbe je lahko 192 oziroma 320 kbps, vanj pa boste lahko "stlačili" do 128 megabajtov glasbe. Priložena baterija poskrbi za nemoteno 8-urno predvajanje. Na testu je predvajalnik dobil zelo visoko oceno -- kar 96 %, vendar pa ima tudi svojo ceno, ki pa ni pretirana. Primorani boste odšteti 140 ameriških...

0 komentarjev

Epox najavil ploščo z VIA KT600

vir: Epox
Epox - Epox, eden vodilnih proizvajalcev matičnih plošč, je najavil nov izdelek na tem področju -- ploščo s čipovjem VIA KT 600. Noviteta iz Epoxa izgleda na papirju zelo zmogljiva. Delovanje na zunanji frekvenci 400 MHz, podpora pomnilniku DDR 400 ter AGP 8X so le nekatere značilnosti te zelo opevane "zverine". Tu lahko omenimo še danes zelo vsakdanje dodatke k vsaki moderni plošči, kot so USB 2.0, FireWire, Serial-ATA, omrežna kartica,...

8 komentarjev

Corsair Hydrocool 200

Nordic Hardware - Corsair, podjetje ki slovi po svojih fantastičnih pomnilniških modulih, se je sedaj podalo tudi v svet hlajenja računalniških komponent. Na trg so splavili HydroCool 200, ki hladi sisteme z vodo, priložen pa je tudi en kup opreme, ki jo za tako hlajenje potrebujete. Na testu se je zadeva zelo dobro obnesla in so ji prisolili oceno kar 9,5 od 10. Več o tem. Test istega izdelka si lahko ogledate tudi na Tweak Townu.

4 komentarji

Navijanje Opterona

AMD Zone - Znano je dejstvo, da imajo AMDjevi procesorji z jedroma Tbred-B in Barton veliko potenciala. Z izidom Opterona je AMD dvignil kar veliko prahu in tako povzročil Intelu nemalo težav. Veliko uporabnikov se je zatem vprašalo, ali je ta procesor zmožen tudi frekvenc, višjih od privzetih. Zato so si na AMD Zone zastavili to vprašanje in izvedli zanimiv test: Poiskati skrite potenciale Opterona. Če pa vas zanima, kako se je obnesel v testu pa vam predlagam, da obiščete to stran.

10 komentarjev

Test matičnih plošč na i865PE

Najboljša navijalka

vir: VR - Zone
VR - Zone - Na VR-Zone so opravili temeljit preizkus matičnih plošč osnovanih na Intelovem 865PE čipovju, poznanim pod imenom Springdale. Pobliže so si ogledali Abitovo IS7-G, Albatronovo PX865PE Pro II, AOpenovo AX4SPE Max, ASUSovo P4P800 Deluxe, EPoXovo 4PDA2+ in MSIjevo 865PE Neo2. Vse naštete plošče so imele vklopljeno funkcijo PAT, s katero se lahko pohvalijo predvsem plošče, osnovane na Canterwoodovem (i875) vezju. Na koncu so se odločili, da največ ponujata Asusova in Abitova plošča, za ploščo z največjim navijalskim potencialom pa so izbrali Epoxovo 4PDA2+. Test je zanimiv, zato hitro na branje.


1 komentar

Intelovi bodoči upokojenci

X-Bit Labs - Ameriško podjetje Intel se je odločilo, da bo iz prodaje umaknilo nekatere izmed svojih mikroprocesorjev, ki so že malo zastareli in neaktualni. Intel bo upokojil 1,80 GHz Celerona, Pentiuma III s frekvenco 1,26 GHz in 512 KB L2-predpomnilnika in celo vrsto mobilnih Pentium III procesorjev. Uradno naj bi bili procesorji na voljo še celo leto, sicer pa jih bomo kaj kmalu pozabili, predvsem po zaslugi zmogljivejših procesorjev, kot so Pentiumi 4, da ne omenjamo procesorjev konkurenčnega podjetja AMD. Kakor v džungli, velja tudi v računalniškem svetu pravilo: Močnejši ostanejo. Klik!

0 komentarjev

nVidia napoveduje Quadro FX Go700

Nvidia - Kot vsi veste, je Quadro nVidiina profesionalna linija grafičnih kartic, ki je zelo primerna za uporabo v profesionalnih grafičnih programih. Glede na to, da je to podjetje na vrhu teh izdelkov, ne sedijo križem rok, ampak so napovedali mobilno verzijo teh grafikulj. Prva iz te serije naj bi se imenovala Quadro FX Go700. Po vsej verjetnosti naj bi uporabljala 128-bitno vodilo. Kot vsi nVidiini izdelki, bo tudi ta imel UDA (Unified Driver Architecture) arhitekturo. Več o tem.

0 komentarjev

17 palčniki na kupu

Tom's Hardware - LCD zasloni so si na prvi pogled podobni, a ko se spustimo v njihove sposobnosti ugotovimo da se med seboj razlikujejo. Ne razlikujejo se samo v obliki, temveč tudi v zornem kotu, svetilnosti, resoluciji, velikosti točk in nenazadnje tudi v odzivnih časih. Če jih primerjamo, so na trgu trenutno 20 in 16 milisekundni LCD zasloni, ki so primerni za domačo uporabo. Sicer se razlika zdi zelo majhna, skoraj nepomembna, a igra veliko vlogo pri igranju hitro poteznih akcijskih iger. Barve najlepše...

12 komentarjev

Najmanjši tiskalnik

PDACortex - Pred kratkim je Švedsko podjetje PrinterDreams predstavilo enega najmanjših tiskalnikov na trgu. Miniaturni tiskalniki, ki jih lahko nosimo s seboj poleg prenosnega računalnika, niso sicer prav nič posebnega in tudi ta ne bi bil, če ne bi bil tako majhen, da ga lahko nosimo v žepu. Namesto klasičnega linearnega tiskanja uporablja naključno gibanje roke, to pa mu omogoča, tako majhnost. Podatke seveda sprejema preko modrega zoba, kar se za takšno napravo tudi spodobi. Ka-Klik!

0 komentarjev