»

Microsoft ne želi omejitev pri zbiranju osebnih podatkov

Vir: http://skeptisys.wordpress.com

vir: Slashdot
Slashdot - Vsa večja spletnišča, npr. Facebook, Bing, Googlova družina (iskalnik, Gmail, blogi, skupine, strani z google ads/analytics aka pol interneta), ustvarijo znaten del svojih prihodkov z oglaševanjem, pri čemer je pomembno, da uporabniku prikažejo čim bolj relevantne oglase, ker se s tem verjetnost klika bistveno poveča (ti. behavioral advertising). V ta namen je treba o uporabniku vedeti čim več, zlasti katere spletne strani išče/obiskuje, in to daljše časovno obdobje. Sledenje se izvaja na podlagi uporabniškega imena (če je prijavljen), piškotkov, IP naslova, informacij v zaglavju, referrerju, barvah že obiskanih povezav in verjetno še (marsi)čem. Podatke sistematično zbirajo in obdelujejo, nakar...

13 komentarjev

Applov WWDC se bo zgodil zgodaj v juliju

TechCrunch - Applova konferenca WWDC (World Wide Developers Conference) je dobila letošnji uradni datum, saj se bo petdnevno druženje ljubiteljev Appla, razvijalcev, ki razvijajo programsko opremo tako za Mac OS kot iOS, ter drugih udeležencev, ki si privoščijo vstopnico, potekalo med (vključno z) 6. in 10. julijem. Kot je običajno se bo konferenca odvijala v San Franciscu, v centru Moscone West. Rdeča nit letošnje konferenco naj bi bila prihodnost obeh mehkih platform, Mac OS in iOS, poleg nekoliko smiselnega pričakovanja, da bodo pri Applu na konferenci objavili naslednjo, že peto generacijo iPhona.

Po zadnjih poročilih temu najverjetneje ne bo tako. Pričakovali bi nasprotno, saj je...

5 komentarjev

Vdor v MySQL.com z vrivanjem SQL

vir: Sophos
Sophos - Včeraj je bila stran MySQL.com uspešno napadena s tehniko vrivanja SQL (SQL injection), je bilo razkrito na listi Full Disclosure. Hekerji so na splet že priobčili uporabniška imena in zgostitve gesel (hash), ki jih najdete na odlagališču pastebin.com.

Izkazalo se je, da je ogromno gesel prekratkih in preveč preprostih (recimo qa in podobno). Izjema ni niti direktor WordPressa, ki je imel za geslo štirimestno število. Žalostno je, da vdor ni posledica napada neke obskurne ranljivosti, ampak gre za osnovno tehniko, ki ima tudi relativno enostavno zaščito.

Poleg tega je bili napadeno tudi podjetje Oracle, mati MySQL-a, od koder so uspeli odtujiti tabele in elektronske naslove, gesel pa naj ne bi bili. Tudi tod je bil vdor izveden na enak način.

Sophos poroča še, da to ni edina huda...

15 komentarjev

Črn zaslon smrti na konzoli Nintendo 3DS

TG Daily - V petek je izšla nova prenosna igralna konzola Nintendo 3DS v EU, včeraj pa še v ZDA in le nekaj ur zatem so se na internetu pojavile zgodbe o črnem zaslonu smrti, ki pesti nove konzole. Uporabniki na več forumih tarnajo, da se njihov Nintendo 3DS pri igranju različnih iger (za zdaj omenjajo Super Monkey Ball, Street Fighter IV 3D, Pilotwings, Ghost Recon, Lego Star Wars in Mii) ustavi in prikaže obvestilo o kritični napaki na črnem ozadju.

Običajno problem začasno reši ponovni zagon naprave, a se napaka mnogokrat pojavi večkrat zapovrstjo. Nekaterim jo je uspelo pregnati s formatiranjem SD-kartice v formatu FAT32, drugim to ni pomagalo. Neki uporabnik poroča, da se mu je nova konzola sesula petkrat in še dvakrat pokazala omenjeno sporočilo o napaki (pri igranju iger Ghost Recon in Lego Star Wars), zato jo...

16 komentarjev

Applove budilke ob premiku ure spet zvonile napak

vir: BBC
BBC - Tele zgodbe postajajo že prav neverjetne, saj ob vsakem premikanju urinih kazalcev s sončnega na poletni čas in nazaj Applov iPhone zamoči. Ko smo lani jeseni Evropejci kazalce premaknili nazaj, iphonu to ni uspelo. Spomladi s tem ritualom začnejo Američani, ki na poletni čas preidejo dva tedna pred Evropejci in sredi marca ga je iphone spet polomil. Včeraj smo uro prestavili še Evropejci - razen, očitno, uporabnikov Applovih izdelkov.

Misteriozni hrošč ni prizadel vseh uporabnikov, ampak le nekatere, poroča BBC. Nekaterim je alarm zvonil uro prehitro, drugim uro prepozno, tretjim sploh ni zvonil. Sodeč po izkušnjah uporabnikov, so prizadeti zgolj alarmi, ki so nastavljeni neponavljajoče, medtem ko se je sama ura pravilno prestavila. Rešitev problema je...

97 komentarjev

Belgijski SABAM pričakuje nadomestila za poslušanje glasbe od tovornjakarjev

TorrentFreak - Belgijsko združenje avtorjev, skladateljev in založnikov SABAM (Société d’Auteurs Belge – Belgische Auteurs Maatschappij), ki opravlja podobno nalogo kot slovenski SAZAS, pričakuje, da bodo vozniki tovornjakov v Belgiji začeli plačevati prispevek za poslušanje glasbe na delovnem mestu. Vsa podjetja, ki imajo več kot devet zaposlenih, morajo plačevati prispevek SABAM-u, če v svojih prostorih predvajajo glasbo, kamor sodi tudi poslušanje radijskih postaj.

Po tolmačenju SABAM-a so kabine voznikov tovornjakov delovni prostor, zato so zavezanci za plačevanje prispevka, ker poslušajo radio. Vsi se s tem seveda ne strinjajo, saj vozniki radio poslušajo tudi zaradi prometnih in vremenski informacij, ki neposredno vplivajo na njihovo varnost, poudarja...

64 komentarjev

Katera je najhitrejša grafična kartica na svetu?

Radeon HD 6990 - še vedno najhitrejša grafična kartica na svetu

vir: AMD
AMD - Ob izidu GeForce GTX 590 so pri nVidii ponosno zapisali, da so predstavili najhitrejšo grafično kartico na svetu. Praktično vsi preizkuševalci so s testi dokazali, da temu večinoma ni tako, saj je, sploh v višjih ločljivostih, dobra dva tedna starejši Radeon HD 6990 GeForca prehitel v veliko primerih. Posledično so pri AMD-ju v prispevku na lastnem blogu pozvali nVidio, naj svoje trditve o najhitrejši grafični kartici podpre s preizkusi v testih, ki so običajni v tej industriji. Predlagali so 3DMark 2011, katerega so uporabili tudi sami ob predstavitvi Radeona HD 6990, ob izidu prav tako razglašenega za najhitrejšo grafično kartico - seveda na osnovi testa v...

41 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: MoMo:Bada, Android, Document Freedom day in Ubuntu Global Jam

Document Freedom Day - Svetovni dan prostih formatov, 31.3. 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 28.3., ob 19h vas vabimo na Mobile Monday Slovenia, kjer bo Matej Špoler delil svoje izkušnje v razvoju za bada platformo ter nam razkril svojo pot do uspeha z badaSports, aplikacijo za beleženje športne aktivnosti. Ob 19:45 pa bo predaval Saša Šarunić, soustanovitelj in tehnični direktor podjetja Five minutes iz Zagreba. Predstavil bo Shout'em, orodje za ustvarjanje mobilnih aplikacij.

V torek, 29.3., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine, kjer nam bo Jernej Virag pokazal nekaj najpogostejših pasti razvoja Android aplikacij. Ogledali si bomo tudi orodja in trike, ki bodo ločili našo aplikacijo od tistih, ob katerih uporabnikom zraste brada.

V sredo, 30.3., ob 19h vas vabimo na Document Freedom Day...

5 komentarjev