»

Razvoj analognih fotoaparatov pod velikim vprašajem

Reuters - Še zadnji v vrsti odstopov in delnih sestopov podjetij iz analognega tržišča fotoaparatov, je pogojno najavil največji na tržišču: Canon. Zaenkrat ne predvidevajo novih modelov analognih fotoaparatov, tako kompaktnih, kot zrcalno refleksnih. Pravijo, da bodo še naprej spremljali zahteve na tržišču, zato nadaljnji koraki še niso čisto dorečeni.

Pred mesecem dni je iz sveta fotografije, tako kot Konica Minolta, odstopila še Mamiya, veteran profesionalne fotografske opreme.

213 komentarjev

Windows Live Local prenovljen

Slo-Tech - Microsoft je prenovil ponudbo na področju spletnih zemljevidov, dostopnih na njihovi strani Windows Live Local. Prva in najpomembnejša novost, zadeva zemljevid, v katerega je po novem vključena tudi naša Kokoška. Tako se lahko sprehajamo po skoraj vseh cestah naše dežele ( primer), kar je vsekakor dobrodošlo za potepanje po neznanih krajih.

Poleg tega so dodane tudi nekatere novosti, kot so Collections, kamor si lahko shranimo zaznamke določenih krajev, Traffic, ki omogoča realno časovni pregled prometa, a ta storitev pri nas še ni na voljo, in Driving directions, ki nam izriše pot med dvema poljubnima krajema ( primer).

Zemljevid si lahko delimo tudi z ostalimi (Messenger, Email, URL, ...), prav tako si ga lahko natisnemo, pri čemer imamo več možnosti (zemljevid, zemljevid in tekst, ...).

20 komentarjev

Vojaki imajo radi robote

vir: Reuters
Reuters - Podjetje iRobot, sicer najbolj znano po izdelku Roomba, izdeluje med drugim tudi vojaške robote, ki v Iraku opravljajo za ljudi (pre)nevarne misije, kot so onesposabljanje eksplozivnih naprav, pregledovanje prostorov, polaganje optičnih kablov za komunikacijo...

Trenutno je v Iraku in Afganistanu okoli 300 robotov, ki dnevno opravijo do 700 misij. Zanimivo je tudi, da se vojaki očitno navežejo na naprave - tako je znan primer skupine vojakov, ki je "svojega" robota poimenovala Scooby...

27 komentarjev

Socket 939 hladilniki na AM2

Mad Shrimps - Po nedavni predstavitvi novega AMD-jevega podnožja AM2, se je zastavilo vprašanje o kompatibilnosti starejših hladilnikov za podnožje s.939, z novim podnožjem. Pri Norih rakcih so pripravili tabelo o možnosti uporabe omenjenih hladilnikov na procesorjih z novim podnožjem.

Procesorji, ki uporabljajo zaponke (podobno kot box hladilnik s.939 procesorjev) se lahko brez težav namestijo na novo podnožje, hladilniki pritrjeni z vijaki neposredno na matično ploščo, pa potrebujejo dodaten pritrdilni mehanizem, oziroma se ne prilegajo na novo podnožje.

Izvorna novica na Madshrimps.

2 komentarja

Tretji operater mobilne telefonije: Tuš mobil

Finance - Po poročanju časnika Finance, je z današnjim vpisom v register nacionalnih ponudnikov storitev mobilne telefonije, postal tretji slovenski operater mobilne telefonije Tuš mobil, ki je del skupine Tuš. Tuš mobil je odkupil koncesijo podjetja Vega (Western Wireless), ki je pred kratkim oznanilo svoj odhod s slovenskega trga mobilne telefonije. Odkup Vegine koncesije in dogovor z družbo Mobitel o uporabi njihovega omrežja omogoča, da lahko Tuš mobil s poslovanjem prične takoj.

Več v izvorni novici v Financah.

47 komentarjev

Bodo kirurgi morali igrati računalniške igre?

vir: Reuters
Reuters - Razpletu z dobavo operacijskih miz še kar ni videti konca, in že kaže, da bodo svoj lonček, z milijonskimi provizijami, pristavili še uvozniki igralnih konzol.

Newyorški Beth Israel Medical Center je namreč v sodelovanju z National Institute on Media and the Family pripravil usposabljanje 303 kirurgov v laparoskopskem šivanju notranjih ran. Izkazalo se je, da so tisti udeleženci, ki so neposredno pred posegom 20 minut igrali igro Super Monkey Ball, v povprečju poseg opravili hitreje in ob tem naredili manj napak.Ti rezultati potrjujejo izsledke 3 leta starejše Rosserjeve študije, ki je na podlagi opazovanj 5000 kirurgov prišla do spoznanja, da je tistim, ki so odraščali ob igricah,...

7 komentarjev