»

Primer LulzSec z obsodbami pri koncu, neznanke pa ostajajo

BBC - Zgodba o hekerski skupini LulzSec se počasi razpleta. Medtem ko je domnevni kolovodja Sabu že dlje časa sodeloval s policijo, je sodni epilog dobila tudi zgodba ostalih članov družbe. Štirje so bili v Veliki Britaniji obsojeni včeraj, peti je že dlje časa v primežu policije. Kljub temu vseh nejasnosti še ni konec, saj ni znano, kam je izginilo več sto tisoč dolarjev premoženja in kdo je skrivnostni šesti član.

Torej, britansko sodišče je včeraj izreklo zaporne kazni za Ryana Clearyja (Viral), ki bo odslužil polovico od 32 mesecev (kazen je bila znižana zaradi sodelovanja), Jake Davis (Topiary) bo v zaporu dve leti, Ryan Ackroyd (Kayla) pa 30 mesecev. Mustafa al-Bassam (Tflow) je bil star 16 let ob aretaciji in je bil obsojen pogojno na...

4 komentarji

Apple zabeležil 50 milijard prenosov iz App Stora

vir: Apple
AllThingsD - Applova trgovina z mobilnimi aplikacijami App Store je zabeležila petdeset milijardti prenos. Opravil ga je Brandon Ashmore iz Ohia, ZDA, šlo pa je za igro Say The Same Thing. Apple ga bo nagradil z 10.000 dolarjev vrednim darilnim bonom za (seveda) App Store.

Mejnik se ne bi mogel zgoditi v boljšem trenutku. V San Franciscu se je namreč pravkar zaključila Googlova parada, tj. razvijalska konferenca I/O, kjer se hvalijo z marsičem, med drugim s 75 odstotnim tržnim deležem na trgu pametnih telefonov (Apple: 17 in drobiž), delnico nad 900 dolarji in na poti proti tisočaku ter 750 milijoni Chrome uporabnikov, a njihov Play store je do danes zabeležil "zgolj" 48 milijard prenosov, torej dve manj. Slava sicer ne bo dolgo trajala, ker jih bo množica Android uporabnikov slej ko prej prehitela, škoditi pa seveda ne more.

...

2 komentarja

Saga o navijanju cen e-knjig se bliža koncu tudi onstran Luže

AllThingsD - Decembra je Evropska komisija najavila poravnavo z Applom in petimi največjimi knjižnimi založniki Hachette Livre, HarperCollins, Simon & Schuster in Macmillan, ker so delovali usklajeno in s tem izsilili dvig cen e-knjig nad Amazonovih nekdanjih 9,99 dolarjev za kos. Poravnava je bila sorazmerno blaga, beri brez denarnih kazni, saj se je šesterica obvezala zgolj k opustitvi sedanjega "agencijskega" modela prodaje knjig.

Kot smo že pisali pred tremi leti, je vse skupaj nastalo kot odgovor na Amazonove "prenizke" cene. Amazon je namreč knjige kupoval na debelo in s tem dobil znatni popust, nato pa jih prodajal v svojem imenu in za svoj račun, po svoji ceni. Založniki - sprva predvsem HarperCollins, tj. Murdochova bajta - so bili mnenja, da lahko za izvod dobijo več, zato so se zmenili med sabo in z Applom, da jih bodo prodajali za med 12 in 15 dolarji, pri tem pa ceno postavili sami. Apple bo deloval zgolj kot njihovo agent, se pravi jim bo skozi svojo dvojico iPad + iBooks...

3 komentarji

Tu je Firefox 21

Slo-Tech - Izšla je nova verzija odprtokodnega spletnega brskalnika Firefox 21. V novi različici je spet nekaj novosti, med katerimi velja izpostaviti spremembo možnih nastavitev za zloglasno funkcijo Ne sledi (Do Not Track - DNT). Ta bo imela odslej tri možnosti glede na nastavitve uporabnika. Poleg klasičnih Ne sledi in Nedoločeno je dodana eksplicitna možnost Sledi za tiste, ki bi želeli gledati personalizirane reklame. Nekaterim ljudem bo to dejansko koristilo.

Druga večja sprememba je še poročilo o stanju Firefox (Health Report), ki beleži osnovne...

35 komentarjev