»

Nova DVD recenzija

Jaz -
Ja... Pigeon je že spet bil priden ter vam postregel s še eno recenzijo. Tokrat je na vrsti Road Trip (verjeli ali ne, slovenski prevod naslova je tudi Road Trip, da ne bo kdo rekel da sem anglist). V naslednjih dneh lahko pričakujete še recenzijo filma Scary movie ter za nekatere umetniškega, za druge odpadniškega filma Magnolia. Potrpite, pa bo . Kar veselo na branje!

Odprl sem tudi temo v forumu, na tem naslovu, kjer lahko izrazite tudi svoje mnenje o tem filmu ter recenziji nasploh. Pač, vzdržujemo stanje sur-demokracije.

Lepo vas pa prosim, da če boste skušali recenzijo spljuvati, naredite to zrelo in utemeljeno. Pripombe v stilu "Road Trip je men bedn do amena jest mu ne bi dal niti 2 proklet kaj zdej to kaksn ocenjevalc pa se" bodo ignorirane. Pigeon je še vedno za vsako podarjeno oceno imel dober razlog zanjo. Bomo pa kmalu uredili možnost komentiranja filma ter dajanje lastnih ocen filmu. Vse to v bližnji prihodnosti.
...

4 komentarji

Slo-Tech Portorož 2001

Jaz - Dragi gospodje ter vse preveč maloštevilčne gospe, poudarjamo še enkrat: V Portorožu se bo od 3. do 5. marca 2001 zvrstilo tekmovanje z laskavim nazivom Slo-Tech Portorož 2001. Izvirno, ni kaj. Za potrditev naše neomajne ter neomejene resnosti smo samo za Vas, dragi bralci ter (še enkrat poudarjam: maloštevilne) bralke, naredili prijavno skripto, na kateri potrdite svoj prihod. O zabavnosti dotičnega tekmovanja ne gre razpravljati, saj bo na vrhuncu. Obeta se nam pet disciplin:

  • Najbolj overclockan računalnik
  • Najlepši računalnik, tako zunanjost, kot notranjost
  • Najhitrejši računalnik
  • Pljuvanje v daljavo
  • X tekmovanje

Vaša prisotnost na tem tekmovanju je močno zaželena. Seveda lahko pridete samo prisostvovat temu legendarnemu dogodku, popit kakšno pivce ter namenit kakšno hvalnico nam, avtorjem te strani. Celotna zadeva bo potekala 3 dni. Petek bo dan priprav, v soboto se bo celotna zadeva odvila, sobotna noč bo namenjena "družabnemu večeru" (heh ), v nedeljo boste pa lahko cel ljubi...

5 komentarjev

Česa se vsega ne spomnijo...

Jaz - Ta novica nima kakršnekoli zveze z računalniki, a jo bom vseeno vključil. Od prijateljice sem dobil e-mail, v njem je bil vključen ta URL. Tukaj boste našli eno zelo idilično zgodbo ter perfektno razlago o popolnosti žensk. Preberite si, jaz sem skoraj skup padel od smeha .

5 komentarjev

Rambus ujet

Electronic News - Sodeč po tej novici na ENews, je pravni boj za Rambus pravkar postal zelo, zelo otežen. V javnosti so se namreč pojavili dokumenti, e-maili in poslovni načrti, ki samo potrjujejo dejstva, da je Rambus načrtno kršil pravila JEDECa z namenom, da na skrivaj prevzame nadzor nad celotnim DRAM trgom. V dotični novici tako lahko preberete kar nekaj "sočnih" izsekov iz e-mailov, kot so recimo skrivni pogovori najvišjih operativcev Rambusa, načrti za prevzem DRAM tehnologij in podobne stvari. Seveda to vse skupaj pomeni, da je svet za Rambus v trenutku postal precej bolj črn in da je pričakovati, da bodo v prihajajoči sodni bitki popolnoma poraženi. Juhej .

1 komentar

The Radeon Tome

FullOn3D - Fantje pri FullOn 3D so sestavili verjetno najbolj podroben in natančen pregled vseh Radeon kartic. V njihovem članku boste našli praktično vse o ATIjevih karticah nove generacije, od trenutno dobavljivih modelov, tehnologije, ki je v uporabi, overclockanja pa do primerjavo z ostalimi grafičnimi karticami. V primeru, da si lastite kakšnega Radeona, je ta članek obvezen ogled, saj boste v njem izvedeli praktično vse, kar bi morali vedeti. Priporočljiv ogled!

0 komentarjev

RAIDizacija matičnih plošč

več strani - Od prvih RAID hackov pred kar nekja časa (Promise ATA66 hack, ABIT KA7-100 hack, ...) je dotično početje precej popularna zadeva. Kako tudi ne, saj na ta način dobite dodatno, zelo uporabno funkcijo, za katero niste plačali. Zastonj darila pa so najlepša, kajne ? Kakorkoli, danes bomo razveselili lastnike dveh matičnih plošč. Prva je ABIT BE6-II v1.2 (s HPT370 kontrolerjem). Postopek za RAIDizacijo te plošče je zelo preprost (če je flashanje BIOSa za vas preprosto), najdete pa ga tukaj.

Druga primerna plošča je ASUS A7V s Promisovim ATA100 kontrolerjem, ki se je tudi da prepričati v RAID delovanje z le malce truda. Postopek za to pa najdete tukaj. Na splošno boste na Tweak Hardware strani našli veliko večino možnih RAID hackov za matične plošče, tako da se ogled izplača.

0 komentarjev

Kitajci rulajo

X-Bit Labs - Srčno verjamem, da so anonimni kitajski proizvajalci prava nočna mora za vse velike dobavitelje. Mali Kitajčki se namreč požvižgajo na vse vnaprej zastavljene pogoje in meje dobaviteljev čipov, in packajo kartice, ki se jih ne bi sramoval niti sam Dr. Frankenstein. Med slednje vsekakor spada tudi čudo, ki so ga v roke dobili fantje z Xbit Labs. Na prvi pogled gre za povsem navadno noname 2D/3D kartico z 8MB pomnilnika, toda pod hladilnikom se skriva zanimiv čipek. Yup, čisto pravi Rage Mobility, ki ga ne bi smeli ugledati nikjer drugje, kot v prenosnikih. Po pravici povedano se zadeva obnese prav porazno (v primerjavi z Rivo TNT2), toda to navsezadnje ni važno. Zanima me namreč,...

2 komentarja

Detonatorji 5

več strani - Uh, danes zjutraj se je v mojem nabiralniku znašlo vsaj 15 e-mailov glede novih Detonator 5 gonilnikov. Yup, na The-Ctrl-Alt-Del so se pojavili novi Detonatorji z vrstno oznako 10.50. Čeprav vse skupaj zveni neverjetno, zaenkrat izgleda, da ne gre za fake gonilnike, saj so uporabniki poročali o stabilnosti in precej boljših performansah, kot pri starih gonilnikih. Kaj naj rečem... če se danes počutite srečne (do you feel lucky... PUNK?), jih najdete tukaj. Še ena dobra in ena slaba novica. Prvo slaba: trenutno je na voljo le Win9x različica. In dobra: dodana je D3D podpora za stereoskopska 3D očala. Več o vsemu skupaj lahko preberete tukaj.

3 komentarji

Kako nagajati sodelavcem?

Little White Dog - Med deskanjem po vsemrežju sem naletel na ta članek, ki je poln nasvetov, kako malček zagreniti življenje sodelavcem, vključuje pa spreminjanje imena računalnika v 'asslover', uporabo programčka, ki poskrbi, da skače miškin kazalec po ekranu, spreminjanje Windows nasvetov, zagon v DOS... Prava stvar torej, če se vam je kateri od sodelavcev zameril .

0 komentarjev