»

lunijev novi osebni rekord

Jaz - Stari bralci Slo-Techa se še spomnite, da je moj osebni rekord v overclockanju bil dosežen z Intel Coppermine 500MHz procesorjem in Epox EP-BX6 platko. Takrat mi je procesor uspelo naviti na neverjetnih 170MHz zunanje frekvence, kar je zneslo 850MHz. No, danes mi je, povsem nenačrtovano, uspelo podreti moj rekord. Pred par dnevi sem namreč v test dobil ABIT VP6 z Intel Coppermine 667MHz (133MHz FSB) procesorjem, doma pa sem še imel ABIT SA6R, ki mi je ostala od prejšnjega testa (objavljen bo kmalu...). Seveda se nisem mogel zadržati, in sem Coppermine sprobal na SA6R, čeprav sem ga zaradi visoke osnovne zunanje frekvence že vnaprej odpisal. Oh, kako sem se motil! Čip mi je namreč poponoma stabilno uspelo naviti na 1GHz. To znese kar 200MHz zunanje frekvence... Procesor je bil zračno hlajen z Alpho PAL6035 (in odprtim oknom [8-)]), stabilnost pa je dosegel pri 1.85V. Aja, če vas zanimajo podrobnosti: procesor ima oznako SL3XW (Malay), gre za staro cB0 jedro, poslali pa so mi ga iz

7 komentarjev

Novi primerjalni test

Jaz - Ok, končno sem objavil dolgo pričakovani primerjalni test SocketA plošč, number 2. Tokrat sta se v ringu smrti pomerili Solte SL-75KV2-X in MSI K7T Pro2. V bistvu gre tudi za primerjavo v Sloveniji precej nepoznanega podjetja Soltek in uveljavljenega MSIja. Obe plošči podpirata overclockanje SocketA procesorjev, če pa želite izvedeti več, si le oglejte test. Zahvala gre tokrat podjetjema Electra (za Soltekovo plato) in Mlacom (za MSIjko).

9 komentarjev

Dober članek o Peltierjih

PC Mechanic - Na PC Mechanicu so objavili zares dober članek o peltierjih. Te zadevce so lahko ključ do zelo nizkih temperatur, lahko pa vam mimogrede izžgejo luknjo v procesorju. Verjetno ste že vsi videli slikice zoglenelih procesorjev. To seveda pomeni, da previdnost nikoli ni odveč pri delu s peltierji in dobra izobrazba je nujna za vsako igračkanje. Če se torej nameravate ukvarjati s peltierji, si PC Mechov članek le oglejte. Na Slo-Techu smo o peltierjih pisali že kar nekaj časa nazaj, naš članek pa lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Megastično ohišje

HardOCP - Kaj vse se ne rodi v možganih vnetih overclockerjev... Včasih so ideje prav neverjetne in dovolj kvalitetne, da se jih ne bi sramovali niti največji proizvajalci. Med take vsekakor spada ideja in izdelava tega ohišja. V bistvu sploh ne morem reči kaj drugega, kot neverjetno [8-O]. Upam le, da bodo avtorji uresničili svoje namere o komercialni proizvodnji, saj mi ne bi bilo žal niti tolarja za tako umetnijo!

7 komentarjev

ATIjevi načrti za prihodnost

X-Bit Labs - Po šokantni novici, da je Nvidia kupila 3DFX, je za nas toliko bolj pomembno, kaj planira ATI, saj je v bistvu edini resen konkurent Nvidii. Moram priznati, da kanadski velikan vsekakor ne počiva in načrtuje resen naskok na igričarski trg:
  • RV100 (Radeon VE):Gre za ne toliko zanimivo ceneno različico Radeona. Čip je zgrajen v 0.18 mikronski tehnologiji, deluje pri 183MHz, ima samo en renderirni cevovod in je oskubljen T&L podpore. Kartice bodo na voljo februarja 2001.
  • R200:Naslednja generacija Radeonov. Čip bo zgrajen v 0.15 mikronski tehnologiji, deloval bo pri 300MHz, imel pa bo 4 renderirne cevovode. Seveda bo podpiral tudi T&L ter Dual Display. Prvi primerki bodo na voljo februarja prihodnje leto, masovna proizvodnja pa naj bi se začela junija 2001.
  • RV200:Podobno kot pri RV100, gre tukaj za cenejšo različico Radeona2. Imela bo 2 renderirna cevovoda, zgrajena pa bo v 0.15 mikronski tehnologiji. Podpora T&L ne bo vključena. Proizvodnja naj bi se začela julija 2001.
  • R300: Tretja...

0 komentarjev

Intel ukinil Celeron 566

Intel - Kot je bilo najavljeno že nekaj časa, je Intel v petek prenehal dobavljati Celeron2 566MHz procesorje. To seveda ne pomeni, da jih ni mogoče dobiti, saj jih nekateri distributerji še vedno imajo na zalogi, toda le-te zagotovo ne bodo potrajale dolgo, saj gre za nesporno najbolj popularen Intelov procesor zadnje čase. No, naročila za tray (OEM) verzije čipov bodo sprejemali do 13. aprila, zadnja pošiljka teh procov pa bo zapustila tovarno predvidoma decembra 2001.

0 komentarjev

Slo-Tech shackan

Jaz - Le nekaj ur (relativno gledano [:))]) potem, ko je nadebudni hacker vdrl v strežnike Microsoft.si, se je naš miranpozar v dvomljivem stanju vsedel za tipkovnico in začel šariti po Slo-Techu. Rezultat njegovih blodenj je bil prvi zabeleženi "vdor" v Slo-Techov sistem skript in to nič drugega, kot našo Anketo! Seveda stanje ni trajalo dolgo, saj je napaka bila popravljena v zelo kratkem čase, toda nekateri obiskovalci ste včeraj pozno zvečer namesto na vprašanja o...

7 komentarjev