»

Zappos.com potrdil krajo podatkov o kupcih, vse oči uprte v njihovo reakcijo

SecurityWeek - Dobro znana ameriška spletna trgovina z obutvijo Zappos.com je sinoči potrdila obsežen vdor v njihove informacijske sisteme. Še neznani napadalci naj bi - in niso še povedali, kdaj - pridobili podatke o cca. 24 milijonih strankah, med temi polno ime, e-poštni naslov, domači naslov, telefonske številke, ne pa tudi gesel in plačilnih podatkov (številke kreditnih kartic, podatke o preteklih naročilih). Gesla naj bi bila dobro heširana, plačilni podatki pa naj bi bili na varnem v ločeni podatkovni bazi, do katere naj napadalcem ne bi uspelo priti. Napad velja za eno večjih kraj osebnih podatkov do zdaj, takoj za lanskoletnim vdorom v Sony-jev Playstation Network, ki je imel čez 77 milijonov uporabnikov širom oble.

Tudi...

7 komentarjev

Proizvodnja iPada 3 v polnem teku

Bloomberg - Naslednik Applovega priljubljenega tabličnega računalnika iPad je že v proizvodnji, pravijo viri za Bloomberg. Na prodajne police bo iPad 3 prispel marca, torej leto dni po izidu modela iPad 2, prinesel pa bo zaslon z večjo ločljivostjo, hitrejši štirijedrni procesor in podporo za brezžična omrežja naslednje generacije LTE.

Azijske tovarne so proizvodnjo začele že ta mesec in trenutno obratujejo v treh izmenah. Applu jo bo letos nekoliko zagodlo kitajsko novo leto, ki se prične že 23. januarja namesto v prvi polovici februarja. Tedaj bodo proizvodnjo za teden dni ustavili, nato pa bodo že februarja nadaljevali s polno paro. Glavni Applov partner je podjetje Foxconn, ki se je v preteklosti moralo spopadati z obtožbami o kršitvah delovne zakonodaje,...

167 komentarjev

Nesrečni Fobos-Grunt včeraj zvečer padel v Pacifik

Space - Včeraj je nazaj na Zemljo padla nesrečna ruska sonda Fobos-Grunt, ki so jo 8. novembra lani izstrelili na pot proti Marsovi luni Fobos. Sonda bi morala februarja prihodnje leto tam pristati, nabrati vzorce kamnin in izvesti nekaj eksperimentov ter se avgusta 2014 vrniti na Zemljo. Zapletlo se je že na začetku, saj se druga faza izstrelitve ni uspešno izvedla. Zaradi za zdaj še neznanih razlogov se druga potisna stopnja Fregata (skupno četrta faza) ni sprožila, sonda pa je odpovedala poslušnost in nemo obstala v nestabilni orbiti okrog Zemlje. Ko so reševanje opustili, so znanstveniki lahko le še nemočno opazovali, kdaj in kam bo padla nazaj na Zemljo.

Napovedi so bile sila nehvaležne in nenatančne. Ruska...

22 komentarjev

ITC: Preliminarna Motorolina zmaga proti Applu

Ars Technica - Patentni spor med Applom in Motorolo je vzplamtel jeseni 2010, ko je Motorola pri dveh okrožnih sodiščih v ZDA in še pred Komisijo za mednarodno trgovino (US ITC) vložila tožbo zoper Apple zaradi domnevnih kršitev 18 patentov. Slednji ni ostal dolžan, ampak je še isti mesec vložil protitožbo. V njej so Motoroli očitali kršitve šestih patentov, ki se nanašajo na tehnologijo Multi-Touch. Sporne naprave so obsegale Droid, Droid 2, Droid X, Cliq, Cliq XT, BackFlip, Devour A555, Devour i1 in Charm.1. ITC je konec tedna izdal preliminarno odločitev, da Motorola ne krši Applovih patentov. Obratni postopek, torej Motorolin zoper Apple, še ni dočakal epiloga; zgodil se bo 23....

8 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: LeanEngine, Swizec Teller in The Stranger

Kiberpipa - V torek 17.1. ob 19h, bomo na Pipinih odprtih terminih spoznali orodje LeanEngine in z njim v najkrajšem času povezali svojo mobilno aplikacijo z Googlovim AppEngine-om. Praktično brez programiranja na strežniškem delu bo vaša aplikacija znala shranjevati podatke v oblak in se avtentikacije s pomočjo Facebook, Google, Yahoo ali OpenId računa. Po kratki predstavitvi projekta bosta avtorja projekta (Matjaž Tercelj in Peter Knego) še na praktičnem primeru pokazala enostavnost uporabe.
 VIP večer s Francijem Zavrlom - Bistvo marketinga je zgodba, 12. Jan 2012

VIP večer s Francijem Zavrlom - Bistvo marketinga je zgodba, 12. Jan 2012


V sredo, 18.1. ob 19h nam bo Swizec Teller v predavanju Bloganje, klobuki in sprednja stran interneta povedal zgodbo o tem, kako so mu kar naenkrat vsi začeli govoriti, da zna blogat in da ve, kaj dela.

V četrtek 19.1. ob 20h, vabljeni v naš kino Filmšteka, kjer bomo tokrat pogledali pravi noir trailer, pozabljene mojstrovine Orsona Wellesa. The Stranger Orsona Wellesa je takoj po koncu druge svetovne vojne šokiral ameriško...

0 komentarjev

CES 2012: Lightning Bolt slab AMD-jev konkurent Thunderboltu

AnandTech - Intel in Apple sta lani družno predstavila nov standard za povezavo perifernih naprav z računalnikom, ki bo nadomestil FireWire, USB in ostale temu namenjene tehnologije. Sprva je bilo njegovo kodno ime Light Peak, potem pa so se odločili za trženje pod komercialnim nazivom Thunderbolt. Čeprav je bil na papirju Thunderbolt videti izjemno, so ga udejanjili površno. Navdušenje uporabnikov je splahnelo ob visoki ceni priključnih kablov, od visokoletečih obljub o optični povezavi pa je ostal le dobri stari baker, ki dolžino kabla omejuje na tri metre. Če k temu dodamo v teoriji zgolj dvakrat višjo hitrost od USB 3.0, v praksi pa bržkone niti to ne, je od Thunderbolta ostalo le malo groma.

AMD je tu začutil svojo priložnost in na CES-u predstavil svojo alternativo. Da bo povsem jasno razvidno, čemu kani konkurirati, se imenuje...

25 komentarjev