»

Test CD-ROMov

Jaz - Tokratni test je za vas pripravil Slo-Techer DeLonghi. Testiral je dve trenutno najhitrejši CD-ROM enoti, TEACov 40x IDE in TEAC 32x SCSI pogon. Mogoče se vam zdi branje testa CD-ROMov nesmiselno, toda pomislite koliko živcev ste izgubili ob kopiranju datotek na disk. Prenos bi na vašem 50x moral leteti, pa enostavno ni. Zakaj? Preberite test!

13 komentarjev

Novi vprašalnik

Jaz - Ok, Primož je končno porihtal administracijo skripte za vprašalnik, tako da sem lahko zamenjal vprašanja [:D]. Idejo za to anketo je prispeval Primož Ermenc, o podobnih temah pa smo razglabljali tudi v Forumu. Torej, katero hrano najraje prežvekujete ob prebiranju Slo-Techa, igranju igric in uporabi računalnika na splošno. Vprašalnik bo trajal kakšna dva do tri tedna, potem pa bomo presodili kaj je ultimativna hrana Slo-Techerjev!

5 komentarjev

ABIT VP6 v Sloveniji

Jaz - Iz DAR Computers so mi sporočili, da je prva pošilja težko pričakovanih ABIT VP6 plošč končno našla pot v Slovenijo. Količina plošč v tej prvi pošiljki je zelo nezavidljiva, tako da se boste morali za svoj primerek pošteno zagrebsti. Cena je okoli 52KSIT, kar v bistvu niti ni tako veliko v primerjavi z zadnjimi i815E matičnimi ploščami. Kakšne so dejanske lastnosti plošče ne vem, saj bom svoj testni primerek dobil enkrat te dni, test pa lahko pričakujete nekje do konca naslednjega tedna.

0 komentarjev

Prvi primer "Nintendoitisa"

FOX News - Hm, da se ne bo kdo smejal. Gre za popolnoma resno tadevo! V ZDA so namreč odkrili nekaj, čemur pravijo prvi primer "Nintendoitisa" oziroma poškodb, ki jih otroci dobijo pri prekomernem igranju natelevizijskih drkalic, ki jim nekateri pravijo konzole. Poškode so posledica nenaravne drže in gibov zapestja in rok, po daljšem času pa lahko celo onemogočijo najbolj preprosta opravila, kot je pisanje in podobno. Celotno novico lahko preberete tukaj, jaz pa bi vas rad opozoril, da redno preverjate svojega mlajšega bratca/sestrico/vesoljčka, ki se tako rad igra s konzolami. Če pa ste sami tak slučaj pa naj vam OC bog pomaga...

1 komentar

Še en zanimiv domači projekt

vir: HardOCP
HardOCP - Danes je očitno dan za razne projekte. Po OC Shootovem vodnem hlajenju je na vrsti projekt nekega študenta, ki se je dokončno naveličal stikanja po zadnji strani računalnika za prostimi USB priključki. Zadevo se je odločil spraviti v prosto 3.14" režo in to mu je tudi uspelo. Postopek izdelave je lepo poslikal in opremil s komentarji, tako da je njegov članek primeren tudi za kaj drugega, kot kratko zabavno branje. Priporočen ogled!

0 komentarjev

Vodno hlajenje, gigabilijontič!

Overclockedcafe - Hm, prvo pojasnilo: gigabilijon je veliko... ZELO veliko. Precej več, kot milijon, milijarda ali kaka podobna monstruozna števila. V bistvu gre za najbolj strašno veliko število, kar jih obstaja. Ok, to smo razčistili, gremo naprej... Na OC Shoot so objavili svoj overclockerski projekt z vodnim hlajenjem in moram vam reči, da so fantje opravili dobro delo. Sam projekt niti ni posebej fascinanten, toda opremili so ga z dobrimi komentarji in je kot tak kot nalašč za kakšnega začetnika. Toda, brez skrbi, tudi stari mački boste uživali, zatorej le pridno poklikajte povezavo.

0 komentarjev

VIA na 0.13 mikronski tehnologiji

HardOCP - Medtem, ko velikana Intel in AMD planirata začetek 0.13 mikronske proizvodnje komaj za konec naslednjega leta, je VIA danes v sporočilu javnosti najavila, da je v sodelovanju s podjetjem TSMC že pripravila prve delujoče 0.13 mikronske procesorske rezine. Iz njih naj bi začeli izdelovati novo generacijo VIA Cyrix procesorjev, kdaj pa se bo to zgodilo pa zaenkrat še ni znano. Kakorkoli, kar zanimivo je opazovati VIAo kako se vzpenja in na marsikaterem pdoročju prehiteva velikane industrije. Če pa vzamemo v obzir dejstvo, da VIA nima niti ene lastne tovarne...

0 komentarjev

Nvidia Včeraj-Danes-Jutri

Penstar Systems - Na Penstar Systems so objavili res zanimiv članek o razvoju nam vsem tako dobro poznanega podjetja Nvidia. V članku se posvetijo tako preteklim uspehom, kot vsemu kar nas čaka v prihodnosti. Precej so tudi napisali glede prihajajočega NV20. Naj povzamem: NV20 bo najbrž na začetku prišel na trg v zelo malih količinah in po zelo velikih cenah... govori se o ceni okrog 500$ (120000 sit) v tujini, kaj to pomeni pri nas, pa veste sami. Po zadnjih podatkih ima namreč Nvidia težave s proizvodnjo čipov v 0,15 mikronski tehnologiji. Zares ogleda vreden članek. Klik!

0 komentarjev