»

In vendar se premika

Slo-Tech - Slo-Tech ima nov strežnik. Ne še čisto povsem, a le. Do konca mature lahko našo najnovejšo pridobitev gledate na owca.info, kjer smo vam v testnem obdobju vklopili nekoliko več privilegijev, kot ste jih vajeni. Opozarjamo vas, da bo po dokončni selitvi Slo-Techa na nov strežnik (kar se bo zgodilo okoli 11.6.2002) vsa vsebina nastala med tem testom IZBRISANA, saj se bo na nov strežnik preselila vsebina iz te strani.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam to selitev omogočili. Podjetju Essedi iz Gorice, podjetju Red Rat Store, našemu novemu ISPju Moj.net, ki nam je nesebično ponudil zelo široko brezplačno pipico v svet, podjetju Mlacom, ki je nesebično podarilo nekaj malega opreme, ter seveda vam uporabnikom, ki ste tudi pripomogli s svojimi donacijami.

Prosimo vas, da v primeru, da odkrijete kakšno napako, svoje odkritje sporočite na Primoz@slo-tech.com.

20 komentarjev

So okrogli kabli kul?

I Am Not A Geek - Spomnim se, ko smo se, med inspiracijami ter v afektu modificiranja mojega ohišja (tega je sicer že dve leti) spravili delati okrogle kable. Olfa nož, malo iznajdljivosti, dosti mirne roke ter kakšnih deset kil lepilnega traku - in kabel je bil nared! Z nakupom svojega prvega ATA66 diska sem tudi zamenjal kabel iz 40 na 80-žilnega, a si zaradi ozemljitvenih žic med nosilkami signala nisem upal narediti okroglega kabla, saj sem se bal, da bi to vplivalo na hitrost prenosa. S tem vprašanjem so se ubadali tudi na Iamnotageek.com ter ugotovili, da opaznega vpliva na prenos podatkov ni. Sedaj veste [:D].

5 komentarjev

Termalni namazi na kupu

G3D - Na tej strani so se v medsebojni konkurenci znašle štiri danes komercialnemu trgu zelo zanimive termalne paste, ali, lepše povedano, termalni namazi™. Arctic Silver 2 in 3 ter električno popolnoma neprevodni Nanotherm 1 in 2. Najbrž ne bo presenečenje, če povem, da se je najbolje odrezala Arctic Silver 3. Razlike med temperaturami med polno obremenitvijo procesorja sežejo tudi do 2 stopinji Celzija, za celoten članek pa hitro odjadrajte sem.

0 komentarjev

"Doma-spackani" UPS

Dan's DATA - Kupili ste si UPS za 30 jurjev in ugotovili, da je prešibek za vaše pošastne potrebe. Ko zmanjka elektrike, vam jo zaradi svojih šibkih baterij dovaja le toliko, da lahko mirno ugasnete računalo. In to je bolj ali manj vse. Kaj pa če bi radi vaš računalnik napajali cel teden s svinčenimi akumulatorji? V tem primeru kaj hitro oddeskajte na to stran, saj je Dan opisal, kako se zadevi pravilno streže. V bistvu se članek ukvarja z osnovami elektronike, pametno uporabljenimi za potrebe doma narejenega UPSa. Zanimivo branje.

1 komentar

Creativovi prenosni zvočniki

t - break - Na t-break so se razpisali o novih Creativovih zvočnikih. Ti zvočniki so namenjeni prenosnikom, saj tehtajo le 320 gramov z baterijami vred. So v velikosti dlančnika in zato primerni tudi za CD predvajalnike. Z računalnikom jih povežemo preko 3,5 mm vhodnega priključja. Gizmoti dosežejo moč 4 Watte. Ti zvočniki sploh niso slabi, saj lahko z dimenzijami 154 × 65 × 50 mm predvajajo glasbo kar 35 ur. Klik!

0 komentarjev

Herculesova ATI igračka

Beyond 3D - Hercules je že prenehal z izdelovanjem grafičnih kartic, temelječih na GPUjih od NVidie in je zato tudi dobil ekskluzivne pravice za prodajo ATIjevih kartic v Evropi. Pred kratkim so na Beyond-3D dobili eno od njihovih novih močnejših igračk, in sicer ATijev All in wonder 8500DV. Ta grafična kartica ni namenjena le igranju igric, saj ima tudi TV tuner, firewire, S-video in še mnogo drugih vhodov in izhodov. Sklep? Kartica je vredna svojega denarja, če se ukvarjate z urejanjem videa. Klik!

0 komentarjev

Zunanji USB 2.0 rack

Extreme Overclocking - Tukaj si lahko preberete test precej zanimive zadevice - gre za zunanji rack, v katerega lahko damo pisano paleto pogonov - CD, DVD, R/RW pogone in pa seveda diske. Na računalnik ga priklopimo preko USB 2.0 povezave, kar pomeni hitrosti do 480 Mbit/s. Če si boste stvarco srčno zaželeli, vas bo olajšala za 80 zelencev, zraven pa je treba prištet še 20 zelencev za USB 2.0 kontroler, če ga še nimate.

3 komentarji

Piratiziraš? Cvrl se boš v peklu!

Slashdot - BSA (Business Software Alliance) ima novega partnerja: glavnega svečenika Al Azahara v Kairu. New York Law Journal ima prispevek, ki razlaga novo 'sveto' zvezo med BSA in najvišjo versko oblastjo v Egiptu. Duhovniki so izdali fatvo (sveti razglas) proti piratstvu, ki pravi, da je to "najslabša oblika kraje in prepovedana od Islama."

Zdaj lahko samo še čakamo kdaj se bo BSA povezala z rimokatoliško cervkijo in na novi Papežev dekret...

12 komentarjev