» »

Italijani spet dobili dostop do ChatGPT

Italijani spet dobili dostop do ChatGPT

Slo-Tech - V Italijo se po mesecu dni vrača ChatGPT, katerega uporabo je konec minulega meseca italijanski informacijski pooblaščenec Garante prepovedal. Očital mu je kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, saj ChatGPT ni preverjal starosti uporabnikov in ker je v nekaterih primerih lahko razkrival njihove osebne podatke, predvsem pa ker ni ponudil možnosti izstopa iz zbiranja podatkov in ker ni razkril pravne podlage za njihovo zbiranje in obdelovanje. V incidentu 20. marca je na internet odteklo tudi nekaj pogovorov uporabnikov in njihovih bančnih podatkov. Sedaj je OpenAI pomanjkljivosti odpravil.

OpenAI je včeraj zagotovil, da je izpolnil pogoje, ki jim je regulator naložil do 30. aprila. Zato so tudi ponovno omogočili dostop do storitve uporabnikom v Italiji. Odslej ChatGPT na spletnih straneh navaja dodatne informacije, kako zbira podatke in kako potega urjenje algoritmov, prav tako pa imajo uporabniki možnost odreči dovoljenje za uporabo lastnih v urjenju. Preverja se tudi starost uporabnikov.

Medtem ko je ChatGPT v Italiji nazaj, pri čemer bo skladnost sprememb z zakonodajo regulator še proučil, so ga pod drobnogled vzeli tudi v drugih državah. V Franciji in na Irskem, kjer imajo tradicionalno strogega informacijskega pooblaščenca, prav tako preiskujejo, ali je delovanje ChatGPT skladno z GDPR. Pobliže si ga bo ogledala tudi Kanada in po potrebi ZDA.

1 komentar

Ganon ::

Prikrivajo pravi razlog za ukinitev. Sodu je izbilo dno, ko je CGPT Italijanu predlagal ananas na pici.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj je ChatGPT prava stvar ali kam to vodi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13927431 (2252) Rias Gremory
»

ChatGPT dobiva plačljivo inačico

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
397730 (1022) OutOfTheBox
»

ChatGPTju grozi tožba zaradi obrekovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
5012077 (8290) Zimonem
»

Microsoft in OpenAI v še tesnejše zavezništvo

Oddelek: Novice / Ostale najave
297297 (4574) AtaŠtumf
»

Tudi OpenAIjev pogovorni bot trpi za podobnimi hibami kot tekmeci

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
76193 (5032) damjanster

Več podobnih tem