» »

Evropska komisija začela podrobni pregled Broadcomvega prevzema VMwara

Evropska komisija začela podrobni pregled Broadcomvega prevzema VMwara

Evropska komisija - Evropska komisija je po pričakovanjih začela preiskavo načrtovanega prevzema VMwara, ki ga je Broadcom napovedal maja letos. Po preliminarni preiskavi, ki se imenuje faza 1, so se odločili za podrobni pregled, torej fazo 2. Komisija bo preverila, ali bi prevzem lahko negativno vplival na konkurenco na trgu, zlasti na področju strojne opreme, ki deluje s programsko opremo VMware. Komisija ima 90 delovnih dni časa, torej do 11. maja prihodnje leto, da sprejme odločitev. Dovoljenje za prevzem so že dobili v Braziliji, Južni Afriki in Kanadi. A ključni sta odločitvi v EU in ZDA, ki pa še manjkata.

Prevzem je drugi največji na svetu, saj bo Broadcom odštel kar 69 milijard dolarjev, če upoštevamo še prevzeti dolg. Broadcom ponuja vrsto različnih strojnih komponent, v zadnjem času pa se širi tudi na trg programske opreme. Tam že deluje VMware, ki nudi programsko opremo za virtualizacijo, ki sodeluje tudi s strojno opremo, kakršno ponuja Broadcom (mrežne kartice, FC HBA, adapterji za shranjevanje podatkov itd.). Komisijo skrbi, da utegne Broadcom omejevati konkurenco. Konkretno, strojna oprema konkurenčnih proizvajalcev bi lahko slabše delovala z WMwarovo programsko opremo ali pa bi ji preprečili dostop v celoti. To bi seveda okrnilo trg, dvignilo cene in zmanjšalo izbiro. Možni so tudi manj ekstremni scenariji, denimo ponujanje strojne in programske opreme v paketu.

To je sedmi postopek v fazi 2, ki trenutno poteka. Komisija med drugim preiskuje tudi Microsoftom prevzem Activision Blizzarda in MOL-ov prevzem OMV Slovenija.



0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropska komisija bo pobliže pogledala Broadcomov prevzem VMwara

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
83638 (1853) Zimonem
»

Cisco z rekordnim dobičkom odpušča osem odstotkov zaposlenih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5220262 (17114) Mr.B
»

Kartični računalnik Raspberry Pi prihodnji mesec (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
9025505 (18548) trnvpeti
»

V Bruslju zelena luč za Microsoftov prevzem Skypa

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
248655 (7446) kotnikd3
»

Privzeta namestitev Ubuntuja brez Flasha (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9219299 (17152) Icematxyz

Več podobnih tem