» »

Reuters: EU prižgala zeleno luč za Microsoftov prevzem Activisiona

Reuters: EU prižgala zeleno luč za Microsoftov prevzem Activisiona

Slo-Tech - Po neuradnih podatkih Reutersa bo Evropska komisija Microsoftu izrekla pozitivno mnenje za 69 milijard dolarjev težak prevzem Activisiona, ki ga je začela podrobneje preiskovati pred poldrugim mesecem. Ko je lani Microsoft napovedal prevzem, je namreč završalo. Čeprav predstavlja logično in smiselno kupčijo, saj ima Activison Blizzard Call of Duty, World of Warcraft in Candy Crush, Microsoft pa Xbox. A prav zaradi nevarnosti, da bo Microsoft določene naslove zaklenil na svoje platforme, so varuhi konkurence po vsem svetu pobliže preverili napovedani prevzem.

Evropska komisija bo uradno stališče podala do 25. aprila. Neuradno je jasno, da bo mnenje pozitivno in da od Microsofta ne bo zahtevala odprodaje svojih naložb. Bo pa moral poskrbeti za licenciranje iger svojim rivalom, denimo Sonyju, s čimer bodo preprečili nedovoljeno koncentracijo na trgu. Microsoftov predsednik Brad Smith je že minuli mesec dejal, da s tem ni nobenih težav in da Microsoft načrtuje vzpostavitev dogovorov o licenciranju, a ne bo prodajal franšize Call of Duty. Bo pa ta na voljo pri Sonyju, na Steamu in Nvidii. S slednjo in Nintendom je desetletni dogovor že podpisal.

V ZDA in Veliki Britaniji kaže na več težav.

22 komentarjev

mepako ::

bruh, vse te združitve postajajo prevelike. Samo še čakamo da bo Tim Sweeney prodal Epic games Sonyju, Tencent, kupi UbiSoft, in ga proda Epicu, potem se vse skupaj pripoji k Time Warnerju, torej AT&Tju manka samo še Disney in imeli bomo pravi MultiVerse, ki bo združeval vse medijske, igračarske in stripovske vsebine. Bravo...

Unchancy ::

Kakšen je benefit za evropskega uporabnika pri vseh teh združitvah? A je kdo padel na glavo, da se dovoli ustvarjanje takšnih monokultur? Ker na koncu potrošniki ostanemo brez izbire in lahko ponudniki počnejo kar hočejo. Kot na primer pri Skypu, ki ga je M$ kupil in je uničen. En konkurent manj. Ena izbira manj.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

OutOfTheBox ::

Unchancy je izjavil:

Kot na primer pri Skypu, ki ga je M$ kupil in je uničen. En konkurent manj. Ena izbira manj.


Skype ni bil "uničen", ker ga je prevzel Microsoft. To je samo "narava" na delu oz. z drugo besedo življenjski cikel aplikacije. Vsak dan vidimo kako podjetja opuščajo podporo svojim (enkrat) popularnim in nepopularnim programom, zaradi nezanimanja na trgu. V primeru Skypa je samo prišel "nov kid on the block" in tudi ta "nov kid" ima svojo življensko dobo. Skype je komunikacijska storitev in na tem dotičnem trgu je in bo obstajalo večno prelivanje krvi (razlog so nove/boljše tehnologije, specifični featurji ki jih publika lahko potrebuje, ipd).

Jaz osebno sem Skype prenehal uporabljat, ker je bil vmesnik clumsy tako na desktopu kot na telefonu. Sama kvaliteta klicev je bila sicer vrhunska (po mojih izkušnjah), ampak "chatal" si pa težko, velikokrat tudi obvestila niso delovala (telefon).

V primeru Skypa bi prej rekel da mu je Microsoft še podaljšal življensko dobo (zaradi resourcov).

Zgodovina sprememb…

Gagatronix ::

> Kot na primer pri Skypu, ki ga je M$ kupil in je uničen.

Naravna evolucija. Kot je bil vcasih Ventrillo, potem Teamspeak, je zdaj Discord.

Ampak vazno, da imate nekateri nekaj, da se lahko derete. :)

filip007 ::

Nekateri imajo denar za dve različne konzole pa še PC, če ima Sony svoje igre, jih bo pa imel še M$, nič čudnega vse skupaj.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Invictus ::

Gagatronix je izjavil:

> Kot na primer pri Skypu, ki ga je M$ kupil in je uničen.

Naravna evolucija. Kot je bil vcasih Ventrillo, potem Teamspeak, je zdaj Discord.

Ampak vazno, da imate nekateri nekaj, da se lahko derete. :)

Ja, evolucija programa.

Potem, ko program doseže neko zrelost in uporabnost, pa začnejo developerji implementirati neuporabne featurje, spreminjati GUI, nastavitve, iskati integracije z drugimi softwari in uničevati uporabniško izkušnjo.

Potem software umre...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Gagatronix ::

Ne, preprosto tehnologija gre naprej, medtem ko dinozavri, ki niso evolvirali, izumrejo.

Kar pomisli kako popularni so bili vcasih AIM, ICQ, Yahoo!Messenger, MSN Messenger ... :) Danes bi zmajal z glavo ce bi moral kateregakoli od teh uporabljati.

Invictus ::

Saj je vse isti shit, če govorimo o messenger programih.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Gagatronix ::

Aja ? No potem pa uzivaj na ICQ-ju. :))

Ganon ::

mepako je izjavil:

bruh, vse te združitve postajajo prevelike. Samo še čakamo da bo Tim Sweeney prodal Epic games Sonyju


Sony si takšnih prevzemov ne more privoščiti.

Lonsarg ::

Namesto blokiranja prevzemov (čeprav načeloma morda vseeno prav da se blokira) bi jaz to raje reševal z zakonodajo ki prepoveduje ekskluzive. Problem, dejansko ravno Sonyjevo pretiravanje z ekskluzivam je tisto kar sili Microsoft v to da širi nabor lastnih iger da lažje konkurira.

Prepovedal pa bi eksluzive tako za igre kot video, muziko,... Za video in muziko bi uvedel kar blockchain kamor bi moral vsak izdajatelj video vsebin registrirati vsako vsebino in napisati enakovredne pogoje pod katerimi bi lahko poljubni retailer to dalje izdajal. Za gaming je malce težje ker si odvisen od gaming engin podpore, tak da tam bi moralo biti neko pravilo "če ima neka platforma nad določenim odstotkom tržnega deleža jo je potrebno podpreti za AAA igre" ali nekaj v tem stilu.

49106 ::

Gagatronix je izjavil:

Aja ? No potem pa uzivaj na ICQ-ju. :))



Bistvo teh aplikacij je masa uporabikov, zato sam kupim telefon, ki ima iMessages in FT

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

HotBurek ::

A je res, da dokler je bil Skype v Estoniji, je (skoraj) vsa komunikacija potekala peer-to-peer, potem pa je to kupil microsoft, in ena prvih stvari ki so jo naredili, je to, da so ukinili peer-to-peer, in vso komunikacijo speljali čez svoje serverje?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Gagatronix ::

Dvomim, da so se pri Microsoftu spuscali tako globoko v spremembo infrastrukture.

Invictus ::

Seveda so, saj so hoteli vse integrirati v Exchange in Office software.

Kdo pa misliš, da bo kupil Enterprise software, kjer zadeve ne gredo preko serverjev?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Prospekt ::

Ce obstaja možnost, da zaklenejo na svojo platformo bodo to storili.
To da kapitalist nekaj obljubi, kar ni v zakonu prepovedano so le mokre sanje navadnih smrtnikov.

Še pomnite kako je facebook obljubil, da ne bo delil podatkov med whatsappom, instagramom in FBjem. Ha ha ha.

Gagatronix ::

Rece Prospekt medtem ko linka svojo "edgy" objavo na Facebook, fukne screenshot na Instagram, pa se dela vaznega po Whatsappu, medtem ko je oboje troje v lasti ene firme.

starfotr ::

Torej so uspeli podmazat kolesje z euri. Sedaj pa samo isti postopek z dolarji in funti.

Glugy ::

Dokler je bil Skype samosvoj si lahko zgodovino gledal za kolikor let nazaj si hotel..pogovori so bili shranjeni lokalno v datoteki. Potem je pa Microsoft to pokvaril in se zdej na nevem kok časa brišejo pa še ni več lokalno shranjeno? Pa vsakič ko zaženem Skype ( rabim ga točno za eno osebo ki se ga še vedno oklepa ) teži da moram posodobit. Ja pol pa pametuj da ni Microsoft uničil Skype. Pa še ni ga razvijal tako kot se za gre. V Discordu kamot lahko sliko prilepiš direkt iz kopiranja slike in zajema zaslona. Na skypu moraš "fizično" najprej shranit sliko pa potem to poslat.
Skype je (p)ostal preveč podjetniško usmerjen in je zat zgubil stik z mladino. Takrat je postal le senca sebe.

Sej je dost predvidljiv potek vzpona in padca . Ko izgubiš stik z mladino in nate gledajo samo še kot "boomer" aplikacijo/stran je samo še vprašanje časa. Ampak podjetja vedo da denar je pa po navadi v "poslovnem svetu" . Discord je našel dobr način kjer denar dobi od mladine in zato ne rabi naslavljat poslovni svet in izgubljat mladine.

V glavnem ja Microsoft je preveč dinozavrast zato je Skype izgubil. Pri tehnologiji so "in" stvari tiste za katere mladina presodi da so "in". Tako je to.

opeter ::

V ZDA in Veliki Britaniji kaže na več težav.

Brez skrbi, tudi v ZDA jim bodo prižgali zeleno luč, takoj, ko bodo dobili ustrezne zneske (v kuverti, pod mizo, kakorkoli že) tako določene institucije kot posamezniki. Alternativa pa je boj na sodišču.

In terms of the FTC, they got no case. Their main argument to blocking the deal was already debunked by EU legislators. The FTC at this point are only doing stall tactics like when they tried to block Meta's acquisition of VR fitness app Supernatural, only for Meta to challenge it in court and win in a landslide, giving Microsoft case law as a result. The acquisition at this point is not if, but when.

Grobi prevod:

Kar zadeva FTC, nimajo nobenega primera. Njihov glavni argument za blokado posla so že ovrgli zakonodajalci EU. FTC na tej točki izvaja le taktiko zavlačevanja, kot je bilo, ko so poskušali blokirati Metin nakup aplikacije Supernatural za fitnes za navidezno resničnost, a je Meta to izpodbijala na sodišču in zmagala z veliko prednostjo, kar je Microsoftu dalo sodno prakso. Prevzem v tem trenutku ni vprašanje če, ampak kdaj.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Markoff ::

Prospekt je izjavil:

Ce obstaja možnost, da zaklenejo na svojo platformo bodo to storili.
To da kapitalist nekaj obljubi, kar ni v zakonu prepovedano so le mokre sanje navadnih smrtnikov.

Ti še nisi obstajal v časih državnega PTT, kaj? Ko je predhodnik Telekoma od uporabnikov zahteval, da sami postavljajo drago last mile infrastrukturo in jo nato brezplačno predajo v last PTT, tako kot to danes še vedno počnejo tudi državni distributerji električne energije?

Dajte se socialisti zbuditi iz sladkih sanj o neobstoječi utopiji in sprejmite, da so monopoli naravna želja VSEH igralcev na trgu in so v večini primerov slaba stvar (v zelo redkih primerih so bolj koristni kot škodljivi, npr. železniška infrastruktura). V kapitalizmu je monopol tržna anomalija, zanje obstajajo cela poglavja pravne regulacije, v socializmu je monopol naravno gospodarsko stanje.

Živi absurd je kritizirati kapitalizem, ki se trudi brzdati monopole. Še posebej, če je politična ureditev demokracija in ne npr. kitajski komunizem ali ruski failed democracy.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

TESKAn ::

Živi absurd je kritizirati kapitalizem, ki se trudi brzdati monopole.

Se strinjam. Samo so kapitalisti z lobiranjem, podkupovanjem in pranjem možganov množic dosegli, da se države več ne trudijo brzdat monopole, ljudje pa temu ploskajo. No, razen če se tebi zdi, da je za 'brzdanje' dovolj da kapitalisti rečejo 'ne bomo zlorabljal svoje moči, pinky swear'.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ameriški FTC neuradno proti Microsoftovemu prevzemu Activision Blizzarda

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
72865 (2608) opeter
»

Microsoftu bržkone tudi evropska zelena luč za prevzem LinkedIna

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
267804 (6435) FTad
»

Izšel je PlayStation 4 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Konzole
13033277 (24450) hojnikb
»

Ameriški da Microsoftovemu prevzemu Skypa

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
95256 (4832) Elysium

Več podobnih tem