» »

Družbena omrežja po napadu na ameriški Kongres blokirala Trumpove profile

Družbena omrežja po napadu na ameriški Kongres blokirala Trumpove profile

vir: Axios
Ars Technica - Napad privržencev ameriškega predsednika Donalda Trumpa na kongresni grič je bil naposled dovolj močan razlog, da so Twitter, Facebook in YouTube odločneje omejili objavljanje na Trumpovih računih.

Nismo še dobro zakorakali v leto 2021, pa že imamo nekatere ikonične podobe leta, saj so včeraj zvečer po našem času privrženci Donalda Trumpa in podporniki kulta QAnon prodrli skozi policijsko zaščito in vdrli v stavbo ameriškega Kongresa. Gre za prvi primer po letu 1814, ko so ga požgali Britanci, da je napadalcem dejansko uspelo vdreti v objekt. Dogodek je neposredna posledica hujskanja k nasilju in nepokornosti, ki ga je v zadnjih dnevih izvajal ameriški predsednik Donald Trump, katerega čas na stolčku se sicer izteka, saj ga bo moral 20. januarja predati novoizvoljenemu Joeju Bidnu. Včeraj je potekalo še zadnje uradno dejanje volitev, namreč kongresna potrditev elektorskih glasov, kar je bila tudi ena zadnjih možnosti za Trumpa, da skuša postopek še kako zavleči.

Bizarne podobe so sedaj naposled zdramile tudi pristojne pri največjih družbenih omrežjih, ki so se očitno zavedli svoje vloge pri nastali situaciji, saj so nasilne proteste neposredno spodbudila Trumpova vztrajna objavljanja teorij zarot, po katerih so mu volitve ukradli demokrati. Twitter je tako odstranil tri Trumpove objave in mu račun zaklenil za 12 ur. Pri Facebooku so mu račun zaklenili za 24 ur in obljubili, da bodo širom svojega omrežja pozorneje odstranjevali vsebine, ki bi lahko situacijo še bolj zaostrile. Zganili so se celo pri YouTubu in odstranili video, v katerem je Trump sicer želel pomiriti razgrajače, a je vnovič ponavljal neresnice glede volilnih prevar. S tem je dvoboj predsednika z družbenimi omrežji dosegel vrhunec, seveda pa se gre vprašati, koliko je za to zaslužno preprosto dejstvo, da bo čez slaba dva tedna svojo moč izgubil.

Posodobitev (9.1.): Twitter je v petek zvečer po ameriškem času Trumpov račun zaprl dokončno, sklicujoč se na "nevarnost vnovičnega hujskanja k nasilju". Račun @realDonaldTrump je zgodovina.

2 komentarja

mtosev ::

Trump bi rabil lifetime ban za tole. Na koncu je vseeno, ker čez 2 tedna več ne bo predsednik. Bo pa zelo verjetno še vedno hranil svoje privržence s svojimi bolanimi zarotami.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

BigWhale ::

Svoboda govora vas ščiti pred tem, da vas država ne preganja zaradi vaših političnih prepričanj in kritik oblasti. Svoboda govora vam ne omogoča in zagotavlja tega, da se lahko oglašate povsod kjer se vam zazdi, kaj šele, da bi vas drugi mogli poslušati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook prilagajal pravila, vrstijo se oglaševalski bojkoti

Oddelek: Novice / NWO
378448 (6195) zmaugy
»

Trump napovedal vojno družbenim omrežjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7016146 (11794) xmetallic
»

Trump z izvršnim ukazom uresničuje grožnje socialnim omrežjem

Oddelek: Novice / NWO
309932 (8044) Poldi112

Več podobnih tem