» »

Šefa Facebooka in Twitterja na zagovor pred senat

Šefa Facebooka in Twitterja na zagovor pred senat

vir: Pikist

vir: BBC
BBC - Mark Zuckerberg in Jack Dorsey, izvršna direktorja Facebooka in Twitterja, bosta prejela poziva na zaslišanje pred Odborom za pravosodje ameriškega senata. Tako je danes sklenila dvanajsterica republikanskih senatorjev, deset demokratskih pa je sejo obstruiralo iz protesta proti glasovanju o nominaciji Amy Coney Barrett za vrhovno sodnico.

Senatorji so zaslišanje zahtevali potem, ko sta obe družbeni omrežji domnevno cenzurirali razširjanje članka iz časnika New York Post. V njem so objavili elektronsko korespondenco in fotografije, najdene na prenosniku Hunterja Bidena, sina demokratskega kandidata za ameriškega predsednika.

Twitter se je glede blokade članka New York Posta zagovarjal, da je šlo za kršitev njihovih pravil glede objavljanja vsebin, pridobljenih s hekanjem, poleg tega so posnetki zaslona vsebovali tudi zasebne email naslove, medtem ko je Facebook objavo zadrževal toliko časa, da so njihovi zunanji sodelavci preverili resničnost vsebine. V resnici ni preveč običajno, da družbena omrežja hlastno blokirajo objavo vsebin iz kakega znanega, pa čeprav nekoliko rumenega medija. Slednje je precej podkurilo republikance, ki velika spletna podjetja že nekaj časa obtožujejo cenzure konservativnih stališč.

Članek v NYP je v osredje postavil e-poštno sporočilo, v katerem se direktor ukrajinskega energetskega podjetja zahvaljuje za povabilo na srečanje z Bidenom, leta 2015, torej v času, ko je bil podpredsednik v administraciji Baracka Obame. Zgodba je že ves čas vroče železo republikancev v kampanji za ponovno izvolitev Donalda Trumpa.

Sicer pa sta oba, tako Zuckerberg, kot Dorsey prihodnji teden skupaj z izvršnim direktorjem Googla Sundarjem Pichaijem že povabljena na zaslišanje pred senatnim Odborom za trgovino. Tudi tam naj bi trojica odgovarjala na vprašanja, povezana s spremembo zakonodaje, ki govori o odgovornosti spletnih podjetij za objavljene vsebine.

7 komentarjev

D3m ::

Je vrag odnesel šalo. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Jarno ::

S temi ljudmi (politiki) se ni moč razumno pogovoriti. ;)
#65W!

mojter ::

'ne priznajem ja ovaj sud'

hr_natakar ::

Na zaslisanjih se ponavad nic ne zgodi. So sama sebi namen. Pa malo predstave za obcinstvo, da sodstvo deluje.

Markoff ::

Tile zasliševalci imajo moč, da razkosajo FB in TW na prafaktorje.

Tako je danes sklenila dvanajsterica republikanskih senatorjev, deset demokratskih pa je sejo obstruiralo iz protesta proti glasovanju o nominaciji Amy Coney Barrett za vrhovno sodnico.

Tole je čisti absurd in metanje peska v oči. Očitno sta FB in TW tako močno blizu demokratom, da si ti niti najmanj ne želijo postavljati kakršnihkoli vprašanj, kaj šele neprijetnih. Neverjetno je, kako sprijeni so po celem svetu postali t.i. levi politiki, ki niso k od levih. Pri nas totalna medijska vojna, čez lužo cenzura enih in nabijanje drugih politikov. Mediji že dolgo niso več neodvisni, ne vem, zakaj se sploh še sprenevedamo o tem?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

mojter ::

Zasliševalci so kupljene lutke elit. Razkosali bodo samo kar jim naročijo njihovi gospodarji in karkoli naredijo bo rezultat za rajo slab.

c3p0 ::

Domnevno so cenzurirali? Kaj pa je tu domnevnega? To je hard fact. Medtem, ko so za Trumpa neprestano razglašali vsako govorico kot sveto resnico (peegate, porno starleta, ...), se zdaj izgovarjajo, da ne morejo preveriti, ali zadeva pije vodo. Dvoličnost je neizmerna.

Iz zaslišanj pa se seveda ne bo nič izcimilo, kot večkrat do zdaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kongresno zaslišanje tehnoloških velikanov to pot odločnejše

Oddelek: Novice / NWO
125631 (3333) mailer
»

Družbena omrežja proti neresnicam: do kam smejo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
9913182 (10959) sgdjkdlsugi4
»

Twitter prepoveduje politične oglase

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
83598 (2685) osternik324
»

Zuckerberg pričal pred Kongresom

Oddelek: Novice / Zasebnost
4620586 (16548) nsa_ag3nt

Več podobnih tem