» »

V Connecticutu zaradi hekerskega napada odpadel prvi šolski dan

V Connecticutu zaradi hekerskega napada odpadel prvi šolski dan

Slo-Tech - Zaradi napadov virusov in izsiljevalske programske opreme so se že zapirale banke, ustavljale tovarne in javni promet, težave so imeli tudi na univerzah in v šolah, nismo pa še brali o tem, da bi zaradi tega odpadal pouk. V Connecticutu so v mestu Hartford imeli prav te težave, saj je virus napadel informacijski sistem več šol (in nekaterih drugih javnih inštitucij), zaradi česar so prvi šolski dan prestavili.

Pouk bi se bil moral začeti v torek, a so ga zaradi vdora odpovedali. To je še toliko večja nevšečnost, ker so zaradi epidemija covida-19 že spomladi ustavili pouk in nadaljevali s šolanjem na daljavo. Ker so šolanje na daljavo za nekatere paralelke ustavili, pričakujoč začetek v živo, tako sedaj niso imeli druge možnosti, kot pouk preprosto odpovedati in počakati, da so posledice vdora odpravljene. Kdaj se bo to zgodilo, še ni jasno. Po prvotnem načrtu bi bila to sreda, a danes šol še niso mogli odpreti. Tudi učenci, ki bi se morali šolati na daljavo, so morali počakati, saj je bilo treba preveriti vse računalnike učiteljev, ali so okuženi.

Glavni problem pri vdoru v informacijski sistem je bil prevoz v šolo, saj avtobusno podjetje, ki izvaja prevoz, podatke dobiva od šole. Tako niso mogli zagotoviti, da bi resnično vsi učenci pravočasno prispeli v šolo. Gre za 18.000 učencev in dijakov javnih šol v Hartfordu. Prizadetih je okoli 200 strežnikov, ki pa niso omejeni le na šolski sistem, temveč obsegajo celo policijo in nujno pomoč, a so tu normalno delovanje ohranili. V preteklosti so se podobni napadi že dogajali, a sedanji je najobsežnejši, pravi župan Luke Bronin. Ni še jasno, kdo stoji za napadom, prav tako pa hekerji niso zahtevali nobene odkupnine.

1 komentar

stara mama ::

Se pravi, nisi več varen ne v fizičnem, ne v virtualnem svetu :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še dve, to pot resnejši ranljivosti v Zoomu

Oddelek: Novice / Varnost
3610918 (8519) starfotr
»

OŠ - kaj storiti v primeru nemogoce uciteljice (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
9020869 (16426) s6c-gEL
»

Starši, ki uničujejo svoje otroke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11929058 (24541) solatko

Problemi v srednji šoli Domžale (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13512914 (3764) VolkD

Več podobnih tem