» »

V Googlu bodo še leto dni delali od doma

V Googlu bodo še leto dni delali od doma

The Wall Street Journal - Google je prvo večje podjetje, ki je spričo pandemija covida-19 odredilo, da bo delo od doma trajalo še celo leto za skoraj vse zaposlene. Vsaj do naslednja julija bo od doma delala večina od 200.000 zaposlenih v gigantu Alphabet (Googlovo holdinško podjetje), poroča The Wall Street Journal. Odločitev je sprejel izvršni direktor Sundar Pichai po posvetovanju z vodilnimi menedžerji v podjetju.

V okrožnici, ki jo je včeraj poslal zaposlenim, je poudaril, da se zaveda težavnosti situacije, zato z odrejenim delom od doma želi dodati vsaj nekaj fleksibilnosti zaposlenim, da bodo laže usklajevali zasebno in službeno življenje. V ZDA (in marsikod drugod) namreč še vedno ni jasno, ali bodo prihodnje leto šolarji sedli v šolske klopi kot običajno ali pa vsaj del pouka poteka na daljavo. V tem primeru želijo dati zaposlenim fleksibilnost, da bodo laže usklajevali morebitno šolanje svojih otrok od doma z lastno zaposlitvijo. Od doma bodo delali tako zaposleni v ZDA kakor tudi v številnih drugih središčih, denimo na Otoku, v Južni Ameriki in v Indiji. Drugod, denimo v Avstraliji, Grčiji in na Tajskem, pa Google počasi odpira manjše pisarne.

Po prvotnih načrtih bi se morali Googlovi zaposleni na delovna mesta vrniti januarja. Že s tem je bil Google med opreznejšimi podjetji, saj je na primer Microsoft predvidel vrnitev v pisarne jeseni, Apple pa je nekatere trgovine že odprl (in jih potem ponovno zaprl). V Facebooku pa pravijo, da bo v nedoločeni prihodnosti polovica zaposlenih tako ali tako delala od doma. Strah pred neučinkovitostjo dela od doma se je umaknil nekam daleč, saj je bil od nekdaj votel.

1 komentar

mtosev ::

Kul za tiste kateri rad delajo od doma. Tud manj onesnaževanja okolja bo zaradi tega.
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, samsung 860evo, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

San Francisco: delo od doma priložnost za selitev na cenejše

Oddelek: Novice / Rezultati
132681 (1635) joze67
»

Sistem za delo od doma in remote sodelovanje

Oddelek: Loža
481754 (609) Tear_DR0P
»

Tudi IBM ukinja delo od doma (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10818950 (13579) Invictus
»

Yahoojeva ukinitev dela od doma nujna (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5512580 (8831) sammy73

Več podobnih tem